Selamlar, internette birçok araştırma yaptım, yerli ve yabancı forumlarda çözüm aradım ancak bulamadım. Galiba böyle bir sorunu ilk kez ben yaşıyorum. Yakın zamanda ikinci el bir Asus TUF Gaming F15 aldım. Cihazı kullanmak için esnek bir zamanım olmadı, hatta hiç kullanamadım. Alırken deneyip yokladığımda Touchpad'in sağ tık kısmının çalışmadığını fark ettim. Ancak Touchpad'in hiçbir işlevi çalışmadığı için (çift parmak vs.), driver problemidir diyerek cihazı aldım. Ancak anormal bir sorun var. Driver'lar güncel, Windows 11'den 10'a bile geçtim. Windows orijinal ve driver'lar her donanımın kendi sitesi üzerinden son versiyona güncel durumda. Hiçbir şekilde sağ tık kısmı çalışmamakta.
Anormal olan durum ise şu şekilde: Bilgisayarı açma tuşuna bastım, Asus logosu döndü ve Windows boot edildi. Kilit ekranında ne klavye ne fare çalışmıyor. Tek çözüm, harici bir fare takarak sağ tık yapmak. Bunun haricinde klavyede herhangi bir sorun yok. Touchpad yüzeyi ve sol tık sorunsuz. Fare ayarlarında yer değiştirdiğim zaman sağ tık çalışmamaya devam ediyor.
Ve diğer sorun ise; örneğin masaüstünde bulunan bir dosyaya girmek istiyorum. Dosyaya tıkladığım zaman tepki vermiyor, taa ki bir kere sağ tık yapana kadar. Sağ tık yapıp dosyaya girmek istediğim zaman normal bir şekilde çift sol tık ile girebiliyorum. Sağ tık arızalı olsa bile sağ tık yapmadan sol tık işlevini kullanamamak veya cihaz ilk açıldığında illa harici fare ile sağ tık yapmak zorunda kalma durumundan ötürü yardım bekliyorum. Cihazı çok beğeniyorum ancak hiç kullanamadan soğumak istemiyorum. Bu konuda daha önce çözüm bulan veya herhangi bir çözüm önerisinde bulunacak arkadaşları yanıtlara bekliyorum. Teşekkür ederim.