ASUS TUF Gaming F16 FX608JPR-QT002 vs ASUS ROG STRIX G16 G614PM-S5074

Bütçe
80000-90000

Hocam bu önermeyi çok mantıklı bulamadım. Attığım ASUS TUF ile neredeyse her şey aynı. 1000 TL daha verip 16 GB RAM fazla almış oluyorum ASUS tarafında. Bu attığınız bilgisayarı öne geçiren nedir?

Hocam bu önermeyi çok mantıklı bulamadım. Attığım ASUS TUF ile neredeyse her şey aynı. 1000 TL daha verip 16 GB RAM fazla almış oluyorum ASUS tarafında. Bu attığınız bilgisayarı öne geçiren nedir?

Mantıklı değil zaten.

Çok bilgili değilim bu arada 5070 ve 5070 Ti arasında ne kadar fark var. 144Hz monitör için Ti fazla değil mi? Artı olarak bu konularda bilgili görünüyorsunuz, ısınma ve kronik sorun muhabbeti hakkında ne düşünüyorsunuz attığım ASUS cihazlarda?

5070 Ti daha üstün bir ekran kartı ama asıl olayı 12 GB olması. Günümüzde artık 8 GB bile yavaş yavaş yetmemeye başlıyor. Bu yüzden mümkünse GPU'su 5070 Ti olan bir laptop almanızı öneririm.

GameGaraj keşke kabul etseniz. ASUS, MSI gibi markalar sırf marka adından dolayı laptopu 10-20k daha pahalı satıyorlar.

Arkadaş ROG konusunda çok ısrarlı.

Herhangi bir şey konusunda ısrarcı değilim zaten fikir sormak için yazdım ama attığım ASUS TUF sizin attığınız MSI Katana ile fiyatına kadar her şeyi aynı. ASUS TUF'ın RAM'i daha yüksek. Bunun yanında kasa kalitesi olarak da TUF Katana'dan iyi diye biliyorum. O yüzden mantıklı gelmedi. Başka önerileriniz varsa yine açığım bilgilenmek için soruyorum zaten tartışmak için değil.

Mantıklı değil zaten.

5070 Ti daha üstün bir ekran kartı ama asıl olayı 12 GB olması. Günümüzde artık 8 GB bile yavaş yavaş yetmemeye başlıyor. Bu yüzden mümkünse GPU'su 5070 Ti olan bir laptop almanızı öneririm.

GameGaraj keşke kabul etseniz. ASUS, MSI gibi markalar sırf marka adından dolayı laptopu 10-20k daha pahalı satıyorlar.

Belki dediğiniz gibi GameGaraj daha iyidir fakat çevremdeki deneyimleyenlerden çok iyi bir duyum alamadım. Biraz ön yargılıyım o markaya karşı açıkçası. Bilindik Lenovo ASUS gibi markalardan gitmeyi tercih ederim. Eski bilgisayarlarım bu markalardandı ve senelerce hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tabii ki teknoloji şans işi ama güvendiğim markalarda kalsam şimdilik benim için daha iyi olacak. Çok az zamanım var almak için ve bilmediğim şeyleri tekrardan araştıracak vaktim yok maalesef.

Gün içinde zam gelmiş daha 1 saat önce 63K'ya önerdiğim laptop dediklerinizde haklısınız, acayip pahalanmış fark etmedim maalesef bu ilgili cihazla açtığım konu gerçek fiyatı buydu.

İnternetteki çoğu test videoları stantsız çekiliyor. Vector 16 stantsız daha düşük sıcaklık değeri ve daha düşük fan sesi sunabiliyor.
Laptop Media standsız değerler mi?

Vector 16 stantsız daha düşük sıcaklık değeri ve daha düşük fan sesi sunabiliyor.
Bu bütçe farkından kaynaklı attığım laptopun zamlandığını farketmedim. Ayrıca gene söylüyorum attığınız model alınabilecek düzeyde değil.

Oyun oynamıyorsanız darboğaz yapmaz. Darboğaz kısmı oyunlarda grafikleri ve çözünürlüğü arttırdıkça VRAM gereksinimi ortaya çıkıyor. Hardcore oyuncu değilseniz zaten sorun olmaz. İşiniz için hangisi önemliyse onu tercih etmek daha iyi olur. İşlemci önemliyse onu seçin. Ayrıca hocam 2 cihaz kalitelerinin çok üstünde fiyatlara satılıyorlar.

Hocam peki bu fiyatlara dediğim markalarda başka benzer cihazlar var mı? HP, Acer gibi alt kalite markalara girmek istemedim. Monster deseniz onun yanından geçmem. Geriye bu kasa kalitelerinde uzun süre stabilliğini koruyacak markalar ASUS ve Lenovo kalıyor zaten. Tabii ki kazık olduğunun farkındayım ama 5K daha fazla verip başım ağrımasın güvence altında olayım istiyorum.

Gün içinde zam gelmiş daha 1 saat önce 63K'ya önerdiğim laptop dediklerinizde haklısınız, acayip pahalanmış fark etmedim maalesef bu ilgili cihazla açtığım konu gerçek fiyatı buydu.

Laptop Media standsız değerler mi?

Bu bütçe farkından kaynaklı attığım laptopun zamlandığını fark etmedim. Ayrıca gene söylüyorum attığınız model alınabilecek düzeyde değil.

Pek emin değilim fakat benim baktığım test videolarında stant kullanılmıyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı