ASUS TUF Gaming RTX 3060 sistemi 144 Hz yapmak

TheFreak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, cihazımı bugün teslim aldıktan sonra Windows 10 kurdum ve NVIDIA driverını yükledim fakat ekran Hz ayarını göremiyorum. Ekran 64 Hz olarak çalışıyor. Nasıl 144Hz yapabilirim?

Masaüstünde 'görüntü seçenekleri' ardından 'gelişmiş ekran ayarları' kısmından hz ayarını 144 yapabilirsiniz ayrıca 143,98 gibi küsüratlı bir değer çıkıyorsa endişe etmeyin bu normal bir durum. Bu dediğim olmazsa Nvidia Denetim Masası programından 'çözünürlük değiştirme' kısmında hz değerini 144 olarak değiştirirseniz düzelir 64 hz değeri 144 olarak.

Masaüstünde 'görüntü seçenekleri' ardından 'gelişmiş ekran ayarları' kısmından hz ayarını 144 yapabilirsiniz ayrıca 143,98 gibi küsüratlı bir değer çıkıyorsa endişe etmeyin bu normal bir durum. Bu dediğim olmazsa Nvidia Denetim Masası programından 'çözünürlük değiştirme' kısmında hz değerini 144 olarak değiştirirseniz düzelir 64 hz değeri 144 olarak.
Hocam Windows yalnızca 64 hz gösteriyor. Nvidia denetim masasında da öyle bir seçenek yok. Yani çözünürlük değiştirme kısmı yok. Önceki masaüstü bilgisayarımda vardı.

Hmm driver eksik yüklenmiş olmasın? DDU ile temizleyip baştan kurmayı deneyin bence yani Nvidia Denetim Masası'nda bile dediğim ayar yoksa driver muhtemelen eksik yüklenmiştir.

Hmm driver eksik yüklenmiş olmasın? DDU ile temizleyip baştan kurmayı deneyin bence yani Nvidia Denetim Masası'nda bile dediğim ayar yoksa driver muhtemelen eksik yüklenmiştir.
Deneyeyim hocam

Hocam ne yazık ki yine olmadı. Durum hala aynı.

Son düzenleme:
En son aklıma monitörünüz üzerinden hz değerini 144'e alma fikri geldi buda olmadıysa cidden bilemiyorum, bir başkası görürse yardımcı olur ama biraz bekleyin derim.

En son aklıma monitörünüz üzerinden hz değerini 144'e alma fikri geldi buda olmadıysa cidden bilemiyorum, bir başkası görürse yardımcı olur ama biraz bekleyin derim.
Hocam monitör değil laptop kullanıyorum.

Sorunu Intel grafik sürücülerini kurarak çözdüm.

Son düzenleme:
Hmm dediğim gibi ben bildiklerimi yazdım ama benden daha çok bilgisi olanlar illa ki vardır konuyu öne çıkartmak için bir mesaj daha atayım belki gören olursa laptop konusunda bilgisi olupta belki yardımcı olmak ister.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı