ASUS TUF Gaming VG249Q1A vs Gigabyte 23.8 G24F

Samsung'un çöp nonitörlerini önermekten bıkmadın sanırım 😀 Önerme artık.

Samsung'un monitörlerini kötülemekten artık vazgeçin. Zaten ben o monitörü kullanmasaydım o zaman istisnalar doğrultusunda Ghosting vs. sorunları olduğuna dair size katılırdım. Ama bizzat kullandığım için ben hiçbir sorun yaşamadım. Bu bütçede bana göre alınabilecek model. Neredeyse alalı 3 ay oldu memnunum. Arkadaşın bütçe sıkıntısı olmasaydı Samsung G3'e daha da iyi monitörler elbette var ama her şey bütçeden ibaret. Burada Samsung fanboyluğu filan yapmıyorum. Arkadaşın kendi kararı her zaman dediğim gibi kimseye bir şeyi zorla aldırmaya da çalışmıyoruz.
 
G24F de ses sorunu benim de kafamı karıştırıyor TUF modeli kötü müdür?

Kötü değildir ama G24F ya da arkadaşın attığı Dell modeline göre paneli biraz daha yavaş ve yükseklik ayarı yok.
G24F almaktan çekiniyorsan ki bence çekinecek bir şey yok iiyamanın bu modeli panel açısından diğerleri kadar iyi ama bunun da yükseklik ayarı yok.
 
Coil whine sorunu diyeceksen evet haklısın ama her modelde çıkmıyor ve eğer yeni üretim G24F ise ki öyledir muhtemelen sorunu çözmüşlerdir.

Bunu tartışmaya gerek yok. Durumu takip eden herkes biliyor. 120Hz'nin üstünde ses yapıyor monitör. Evet denk gelmeyebilir fakat G24F-2 bu sorunu ortadan kaldırmak için üretildi. Neden bile bile bu riski alıyorsun? Riski demek değil mi bu? Bence öneri sunarken faktörleri gözden geçirin.
Bu sorun olmasa monitöre benim de lafım yok.
 
120Hz'nin üstünde ses yapıyor monitör.

Sorun her bir G24F'te bu sorun varmış gibi yazıyorsun. G24F-2 evet o yüzden çıkmış olabilir lakin yeni üretim G24F modelde de bu soruna el atmışlardır diye düşünüyorum. Çünkü bir ara uzun bir süre piyasada hiçbir yerde kalmadı ve sonradan tekrar geldi. İlk üretilen coil whine riski olan model olsa bile 3300 lira bu riski almak için iyi bir fiyat diyorum. Hadi düşük bir ihtimalle bu sorunla karşılaşırsan da THH'nin bu sorunu çözeceğini düşünüyorum. THH'ye gerek kalmadan iade de edilebilir. Alıcının bu hakkı var.
Dell alınmaz demiyorum. Çok da güzel bir monitör lakin fazladan 500 lira vermek bana mantıklı gelmiyor.
 
Samsung'un monitörlerini kötülemekten artık vazgeçin. Zaten ben o monitörü kullanmasaydım o zaman istisnalar doğrultusunda ghosting vs. sorunları olduğuna dair size katılırdım. Ama bizzat kullandığım için ben hiçbir sorun yaşamadım. Bu bütçede bana göre alınabilecek model. Neredeyse alalı 3 ay oldu memnunum. Arkadaşın bütçe sıkıntısı olmasaydı Samsung G3'e daha da iyi monitörler elbette var ama her şey bütçeden ibaret. Burada Samsung fanboyluğu filan yapmıyorum. Arkadaşın kendi kararı her zaman dediğim gibi kimseye bir şeyi zorla aldırmaya da çalışmıyoruz.

Samsung berbat bir monitör üreticisidir. G9 Neo gibi üst seviye modelinde bile 5'ten fazla kronik sorun olan, yıllarca TV'lerinde beyaz çizgi sorunu ile uğraştıran bir markadan bahsediyoruz. Ayrıca sana birkaç kez daha söyledim ama şunu anlayamıyorsun. O sorun sende baş göstermedi diye o model dünyanın en iyi modeli olmuyor 😀 bunu aynı şekilde G3 içinde söylemiştim ama almıyor sanırım… Samsung’u çok yüceltmeyin.
 
Samsung berbat bir monitör üreticisidir. G9 Neo gibi üst seviye modelinde bile 5'ten fazla kronik sorun olan, yıllarca TV'lerinde beyaz çizgi sorunu ile uğraştıran bir markadan bahsediyoruz. Ayrıca sana birkaç kez daha söyledim ama şunu anlayamıyorsun. O sorun sende baş göstermedi diye o model dünyanın en iyi modeli olmuyor 😀 bunu aynı şekilde G3 içinde söylemiştim ama almıyor sanırım…Samsung'u çok yüceltmeyin.

Samsung'un 1-2 modelinde bu sorunlar var dersiniz eyvallah ama mesajınızda "tüm" demeniz biraz tuhaf.
 
Samsung'un 1-2 modelinde bu sorunlar var dersiniz eyvallah ama mesajınızda "tüm" demeniz biraz tuhaf.

Afazi var sanırım sende, mesajımı düzgün oku. Kolay kolay Samsung önermiyoruz çünkü ya monitörlerinde kronik sorun oluyor ya da bütçesinde çok daha iyisi oluyor. Samsung kötü bir panel üreticisi bunu aklından çıkarma 🙂
 
Afazi var sanırım sende, mesajımı düzgün oku. Kolay kolay Samsung önermiyoruz çünkü ya monitörlerinde kronik sorun oluyor ya da bütçesinde çok daha iyisi oluyor. Samsung kötü bir panel üreticisi bunu aklından çıkarma 🙂

Bende ondan bahsediyorum siz bence bu kısmı okumamışsınız.

Arkadaşın bütçe sıkıntısı olmasaydı Samsung G3'e daha da iyi monitörler elbette var ama her şey bütçeden ibaret.
 

Geri
Yukarı