Asus TUF Gaming VG249QM1A alınır mı?

Larkoss

Centipat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun performansı için alabilirsin. Görüntü kalitesine önem veriyorsan Philips almanı öneririm.

Özetle Valorant ve CS 2 gibi rekabetçi oyunlar için ASUS'u al. UFO testi haricinde fark etmeyeceğin düzeyde Black Smearing'e razıysan Philips'i al. Kullanım amacına göre işler değişir yani.

Oyun performansı için alabilirsin. Görüntü kalitesine önem veriyorsan Philips almanı öneririm.

Özetle Valorant ve CS 2 gibi rekabetçi oyunlar için ASUS'u al. UFO testi haricinde fark etmeyeceğin düzeyde Black Smearing'e razıysan Philips'i al. Kullanım amacına göre işler değişir yani.
Va panel philips buna rağmen nasıl görüntü kalitesi iyi olmuyor?

Görüntü kalitesinde Philips daha iyi.

Bu monitör incelemede renk gamutu %97 sRGB, %78 Adobe RGB ve %80 DCI-P3 çıkıyor. Kontrast oranı ise 1020:1 çıkıyor. Parlaklık ise 440CD çıkıyor.

Philips ile kıyaslayalım.
%99 sRGB.
%82 Adobe RGB.
%90 DCI-P3
3400:1 kontrast.
313CD parlaklık.

Renk gamutu ve kontrastta Philips daha iyi haliyle siyahları da daha iyi gösteriyor. Parlaklık olarak bariz ASUS önde. Görüntü kalitesi olarak Philips bariz üstün. Bu çok normal çünkü ASUS'un bu monitörü daha çok e-spor oyunları için tasarlanmış. Yani hareket performansı ve tepki süresi gibi konularda da daha başarılıdır. Ayrıca daha fazla özellik bulundurması, daha iyi malzeme kalitesi ve fabrikadan kalibrasyonlu olarak gelmesi gibi artıları da var. Sadece FPS oyuncuları değerlendirebilir. Tepki süresi ve ghosting testini göremedim. Yine de yüksek ihtimal daha iyidir.

Bu bütçede Samsung G65B var. Renk gamutu, parlaklık, hız vb konularda da Philips'ten daha üstün, ayrıca 2K monitör. ASUS almanın manası yok.

Görüntü kalitesinde Philips daha iyi.

Bu monitör incelemede renk gamutu %97 sRGB, %78 Adobe RGB ve %80 DCI-P3 çıkıyor. Kontrast oranı ise 1020:1 çıkıyor. Parlaklık ise 440CD çıkıyor.

Philips ile kıyaslayalım.
%99 sRGB.
%82 Adobe RGB.
%90 DCI-P3
3400:1 kontrast.
313CD parlaklık.

Renk gamutu ve kontrastta Philips daha iyi haliyle siyahları da daha iyi gösteriyor. Parlaklık olarak bariz ASUS önde. Görüntü kalitesi olarak Philips bariz üstün. Bu çok normal çünkü ASUS'un bu monitörü daha çok e-spor oyunları için tasarlanmış. Yani hareket performansı ve tepki süresi gibi konularda da daha başarılıdır. Ayrıca daha fazla özellik bulundurması, daha iyi malzeme kalitesi ve fabrikadan kalibrasyonlu olarak gelmesi gibi artıları da var. Sadece FPS oyuncuları değerlendirebilir. Tepki süresi ve ghosting testini göremedim. Yine de yüksek ihtimal daha iyidir.

Bu bütçede Samsung G65B var. Renk gamutu, parlaklık, hız vb konularda da Philips'ten daha üstün, ayrıca 2K monitör. ASUS almanın manası yok.
Ya hocam aslında ben laptopun ekranından memmunum predator helios neo16. Ben fps oyunlari icin alacağım.

Ya hocam aslında ben laptopun ekranından memmunum Predator Helios Neo16. ben FPS oyunlari icin alacağım.

Tepki süresi ve ghosting testini bulamadım maalesef. TUF olanın detaylı incelemesi var da, ROG olanınkiyle alakalı yok. Sadece görüntü kalitesiyle alakalı kısımlardan bahsetmişler. Memnun kalmazsınız demiyorum zaten renk gamı iyi, parlaklık aşırı yüksek, kontrast çok düşük değil, malzeme kalitesi iyi, özellik çok, 310Hz panel, fabrikadan kalibre edilmiş ve e-spor oyunları için tasarlanmış. Hız ve netlik bakımından fazlasıyla memnun kalacağınıza eminim. Diğer dediğim alanlarda da memnun bırakır. Ama 11K'yı hak ettiğini düşünmüyorum. Eğer renk gamı ve kontrastı çok yüksek olsaydı o zaman istisna geçebilirdim. Mesela bu kadar para verdiysem 1500:1 kontrast oranına yaklaşmasını beklerdim. Artı olarak %80 DCI-P3 değil %94-95 beklerdim. SRGB'nin hepsini bile alamamış. Adobe RGB keza aşırı yüksek değil ama yüksek. Bu bütçeye göre iyi gelmiyor bana.

Dediğim gibi monitör çok iyi gözüküyor. Tek eksisi fiyatı. O fiyatlarda görüntü kalitesi bakımından çok daha iyi modeller var. Yanlış anlaşılmasın monitör iyi yani. 😊

Tepki süresi ve ghosting testini bulamadım maalesef. TUF olanın detaylı incelemesi var da, ROG olanınkiyle alakalı yok. Sadece görüntü kalitesiyle alakalı kısımlardan bahsetmişler. Memnun kalmazsınız demiyorum zaten renk gamı iyi, parlaklık aşırı yüksek, kontrast çok düşük değil, malzeme kalitesi iyi, özellik çok, 310Hz panel, fabrikadan kalibre edilmiş ve e-spor oyunları için tasarlanmış. Hız ve netlik bakımından fazlasıyla memnun kalacağınıza eminim. Diğer dediğim alanlarda da memnun bırakır. Ama 11K'yı hak ettiğini düşünmüyorum. Eğer renk gamı ve kontrastı çok yüksek olsaydı o zaman istisna geçebilirdim. Mesela bu kadar para verdiysem 1500:1 kontrast oranına yaklaşmasını beklerdim. Artı olarak %80 DCI-P3 değil %94-95 beklerdim. SRGB'nin hepsini bile alamamış. Adobe RGB keza aşırı yüksek değil ama yüksek. Bu bütçeye göre iyi gelmiyor bana.

Dediğim gibi monitör çok iyi gözüküyor. Tek eksisi fiyatı. O fiyatlarda görüntü kalitesi bakımından çok daha iyi modeller var. Yanlış anlaşılmasın monitör iyi yani. 😊
Peki hocam bu bütçelere 3 aşşağı 5 yukarı ne önerirsiniz fps icin?

Peki hocam bu bütçelere 3 aşağı 5 yukarı ne önerirsiniz FPS icin?

FPS için ASUS TUF olan zaten iyi. Bu monitörle alakalı ghosting ve tepki süresi testi bulamadım sadece. Yani TUF'dan çok daha iyi olabilir. Benim takip ettiğim monitörler görüntü kalitesi ve hız bakımından dengeli olanlar. Yani e sporcu odaklı değil de günlük kullanıcının tercih edeceği monitörleri takip ediyorum. E-spor odaklı monitörlere hiç bakmıyorum. TUF ile alakalı UFO testi ve gecikme testine baktığım için çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Fiyatı da daha cazip. E-spor oyunları için gayet uygun bir model. ROG olan bu konuda daha iyi olabilir çünkü hem daha yeni hem de daha üst model diye geçiyor. Artı olarak 310Hz monitör. İkisi de e-spor için tasarlanmış. Benim hoşuma gitmeyen fiyatının absürt pahalı olması. 2K kaliteli monitörlerle aynı fiyatta satılıyor. Her alanda daha düşük kalıyor. Yani önermiyor değilim monitörü sadece fiyatı pahalı geldi bana.

Spesifik önerdiğim monitör TUF olan. Hem iyi olması hem de uygun fiyatlı olması nedeniyle. Ben sadece FPS oynarım diyorsan 2K kaliteli monitörlerden vazgeçip ROG olanı da alabilirsin.

Yani kıyaslarken 6-8 bin TL'ye satılan 1080p 240Hz IPS modellerle kıyaslamıyorum. 2K 180Hz IPS ve 2K 240Hz VA modellerle kıyaslıyorum. Bu yüzden pek bu monitörden taraflı değilim. E sporcu kafasında bir monitör istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Zaten FPS için arıyorum diyorsunuz. Yüksek ihtimal TUF'dan iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı