ASUS TUF Gaming Z-370 Plus M.2 SSD takılınca SATA SSD'yi görmüyor

kerimhmrt

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle kullanmış olduğum anakart ASUS TUF Gaming Z-370 Plus.
Anakart yuvasında 2 adet M.2 yuvası var ve birisi soğutuculu. Bende soğutuculu olan yuvaya taktım fakat PC'yi başlattığım zaman BIOS dahil SATA SSD'yi görmedi. Arkadaşımı aradım diğer yuvaya tak dedi işlem başarılı oldu ama bu sefer de soğutucu olmadığından (PC boşta) M.2 sıcaklığı şu an 55 derece. M.2 yuvası ekran kartının üstünde yani şu an boşta 55 derece oyun oynarken ekran kartının da sıcaklığı ile kaç derece olur bilmem. Sıcaklık normal mi ya da soğutuculu yuvaya takıp bir ayar yaptıktan sonra SATA SSD'yi kullanabilir miyim? Foruma baktım SATA kablosunu farklı bir sokete takın diyenler olmuş çözüme ulaşanlar olmuş ama bende işe yaramadı bu durum. Çözümü bilenler destek olursa sevinirim.

Almış olduğum M.2: Kingston 1TB NVMe M.2 7000/6000MB

M.2 SSD'nin takılması, bazı SATA portlarının devre dışı kalmasına yol açabilir. Anakartınızın kullanım kılavuzunda, M.2 ve SATA portlarının paylaşılan kaynaklar olup olmadığını kontrol edin.
BIOS/UEFI ayarlarını kontrol ederek, doğru yapılandırma sağlandığından emin olun.
Farklı SATA portlarına takmayı deneyin ve BIOS güncellemelerini yapın.
M.2 SSD'nizin SATA mı yoksa NVMe mi olduğunu kontrol edin, çünkü bu, bağlantı tipini etkiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…