ASUS TUF GT301 kasada üst tarafa 240mm sıvı soğutma takılabilir mi?

Makaleler
1
Merhabalar,

Çoğu hazır sistem ASUS TUF GT301 kasa ile satılıyor. İnternette bazı videolarda düşük profil RAM ile üste 240mm sıvı soğutma takılabildiğini gördüm. Ama bu konuda takılıp takılamadığına dair farklı yorumlar mevcut. Haliyle çok satılınca herhalde forumda deneyen vardır diye düşündüm.

Kontrol ettiğimde RAM ile üst taraf arasında 55mm boşluk var ve çoğu sıvı soğutma 27mm radyatör ve 25mm fana sahip.

Bu kasaya sahip olup üst tarafa sıvı soğutma takabilen var mı?

Yoksa mecburen 120mm sıvı soğutma alacağım. Kule soğutma kullanmak istemiyorum.

Anakart: ASUS TUF B550 Plus
RAM: HyperX Fury RGB

Son düzenleme:
Elindeki RAM'in yüksekliği 41.24mm olarak yazılmış Kingston'un sitesine.

Şu attığım linkteki kişi aynı kasada üst panele Corsair H100x takmış ve kullandığı RAM Crucial Ballistix. Ballistix'in yüksekliği de 39.44mm diye hatırlıyorum. O kadar milimetrik bir kasa değilse üste 240mm sıvı soğutma olabileceğini düşünüyorum. Olmazsa da öne takarsın, dünyanın sonu değil. 120mm sıvı soğutma alınmaz.

Merhabalar,

Çoğu hazır sistem ASUS TUF GT301 kasa ile satılıyor. İnternette bazı videolarda düşük profil RAM ile üste 240mm sıvı soğutma takılabildiğini gördüm. Ama bu konuda takılıp takılamadığına dair farklı yorumlar mevcut. Haliyle çok satılınca herhalde forumda deneyen vardır diye düşündüm.

Kontrol ettiğimde RAM ile üst taraf arasında 55mm boşluk var ve çoğu sıvı soğutma 27mm radyatör ve 25mm fana sahip.

Bu kasaya sahip olup üst tarafa sıvı soğutma takabilen var mı?

Yoksa mecburen 120mm sıvı soğutma alacağım. Kule soğutma kullanmak istemiyorum.

Anakart: ASUS TUF B550 Plus
RAM: HyperX Fury RGB
Bu konuda sana en güzel cevabı benim deneyimlemem verecek arkadaşım.

Anakartlarımız aynı. Ram'im corsair vengeance pro. Fotoğraflarla vs anlattım detaylıca :)

Ben uğraşmadım, görüntüsü güzel diye indirimden Corsair 4000D Airflow alıp bundaki fanları ve kontrolcüyü taktım, eskisini de sattım. 4000D Airflow'da 280mm üste takarım dedim ama anakartın MOSFET soğutucusuna denk geliyor diye 240mm soğutucu aldım. Bu boyutta kasalar TUF B550 anakartlar için sıkıntı. 1cm yüksek yapsalar sorun olmayacak. Garip gerçekten.

Çıkarılacak ders:
1. G301 kasada üste sıvı soğutucu için küçük anakart ve Low profile RAM gerekiyor. Takınca da sıkış tepiş oluyor.
2. Corsair 4000D kasada üste 280mm sıvı soğutucu için küçük anakart ve Low profile RAM gerekiyor. 240mm takılırsa sıkıntı yok rahat oluyor.

Takılabilir duruyor ama arkadaşın anakartı da küçük, MOSFET soğutucular yok.

RAM konusunda sorun genişliği aslında, Teamforce ve Vengeance RGB Pro RAM'ler sıkıntı mesela.
hocam bende taktırmak istiyorum 2x8 adata xpg 3200 mhz ramlerim var sorun yaratırmı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı