Çözüldü Asus TUF laptop fan deviri çok yüksek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tutuşbaba61

Centipat
Katılım
8 Nisan 2022
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, yeni ASUS TUF bilgisayar aldım. Daha Windows kurmadım. Bilgisayarı açtığımda; TUF kullanan varsa bilir, gelen ekranda biraz bekledikten sonra fanlar gürültülü çalışmaya başlıyor. Sıcaklık 30 derecelerde olmasına rağmen. Sizce bozuk mu yoksa Windows kurunca düzelir mi? Teşekkürler.
 
Gelen ekrandan kastınız bios sanırım. Freedos bilgisayarı açtığınızda bios gelir önünüze. TUF serisinde durum farklımı bilmiyorum ama bende ROG STRİX var. Freedos geldi bana da. Fanlar hiç dönmüyor benim cihazımda bilgisayar yük altında değilse. Siz bi Windows kurun sonrasında da Armory Create yazılımını kurun, ona göre değerlendirelim cihazın durumunu.
 
Bende de TUF F15 FX506LU modei var. FN+F5 tuşlarına birlikte basın ''Sessiz Mod'' var onu seçin.
Cihaz freedos hocam. Arkadaş bios ekranında fan devirinin çok yüksek olduğundan bahsetmiş. Belirttiğiniz kombinasyonun çalışması için Windows'un ve Armory Create yazılımının kurulu olması gerek.
 
Dediğim Ekranda bilgisayar özellikleri falan var işlemci ram sıcaklık değeri vs. Birde sol altta fan işareti var. Bilgisayarı açınca o fan işareti sıfırda ama 30 40 saniye sonra yavaş yavaş artmaya başlıyo ve 4000 küsürlere çıkıyor.
 
Normal, Armory Crate programını kurunca düzelir.
Aynı durumu Monster'da da yaşadım.

(Çozum isaretlersen memnun olurum ;))
@Tutuşbaba61
Eyvallah hocam, Windows kurunca düzeldi. Şimdide kulağımı bataryaya dayayınca cızırtı sesi geliyo. Sence nedir bu? Büyük bir problem teşkil eder mi?
Eyvallah hocam, Windows kurunca düzeldi. Şimdide kulağımı bataryaya dayayınca cızırtı sesi geliyo. Sence nedir bu? Büyük bir problem teşkil eder mi?
Pardon klavyeye
 

Geri
Yukarı