ASUS TUF laptop için termal macun mu yoksa sıvı metal mi alınmalı?

85 90 aralığı gibi daha çok, metal sıvı sürmeyi bilmiyorum fakat termal macunu hiç laptopa sürmedim galiba ekran kartına'da sürülüyor. Servise ya da iyi bir bilgisyarcıya götürsem metal sıvı sürebilir mi?

Laptopta macun sürmek için garanti etiketini sökmek mi gerekiyor? ASUS yetkili servisini RAM vs SSD yükseltmesi için aradım sorun olmayacağını söyledi. Aynı şekilde sorarım yakın zamanda.

RAM ve SSD için etiket sökmene gerek yok zaten. Etiket termal bloğun vidalarında var. Bakımını yapmadan önce çektiğim fotoğraf.

1700992727849.jpeg

85 90 aralığı gibi daha çok, metal sıvı sürmeyi bilmiyorum fakat termal macunu hiç laptopa sürmedim galiba ekran kartına'da sürülüyor. Servise ya da iyi bir bilgisyarcıya götürsem metal sıvı sürebilir mi?

Laptopta doğuştan sıvı metal yoksa hiç tehlikeye atma bilgisayarı. Taşırken aktığı anda tüm bilgisayar mahvolur. Zaten bilgisayara termal macun dahi sürmediysen bilgisayarı tehlikeye atacak bir duruma da sokamazsın sıcaklıkları.

Daha iyiden kastın nedir hocam? Karşılaştırma yaptıysan örnek verir misin?

MX 6 sürdükten sonra misal veriyorum rainbox sixte 50 60 FPS kadar artış oldu daha doğrusu throttle azaldı. Bazı işlemciyi sömüren oyunlarda 90'larda olsa da CPU çok hızlı soğuyor ve daha yüksek frekansta çalışabiliyor.
Bu ASUS'un Armoury Crate yazılımı fan devrini de gösteriyor. Fakat CPU frekansı olarak burada MSI Afterburner'dan farklı olarak daha düşük gösteriyor. Süreli 2 3 hafta oldu şimdi birkaç derece daha sıcak çalışıyor ya da ben az sürdüm bidaki sürüşümde daha bol sürmeyi denemeyi düşünüyorum.

1700993010351.png

Bu da Alan Wake 2 (bu oyunda yük GPU'ya bindiğinden dolayı zaten CPU yormuyor o yüzden çok daha soğuk).

Screenshot 2023-11-11 165754.png

Screenshot 2023-11-11 165811.png

Teşekkürler. Konuyla alakasız video izleyerek mi yaptınız bakı mı? Bana da bir video önerir misiniz tehlikeye atmadan nasıl temizleyeceğime bakayım.

ASUS TUF A15'e ait bakır bloğu sökme ile ilgili video bulamadım kendim yaptım fakat şunu söyleyeyim ağzı tam oturan bir tornavida kullan. 1 tane vidanın ağzını bozdum ve lehimsiz çıkmadı ASUS'tan yeni vida istemek durumunda kaldım. Aşırı fazla sıkmışlar vidaları bu aklında olsun. Lenovo laptopta vs bu durumu yaşamadım misal. Ek olarak pil söküp güç düğmesine 1 2 kere bas ne olur ne olmaz daha sonrasında tehlikeye atacağın bir durum oluşmaz. Sökmen gereken vidalar bloktaki 8 adet vida ve fanların üstündeki her fanda 1 adet olmak üzere toplamda 2 adet daha vida. Sonrasında termal macun biraz kurumuş olabiliyor hafif eşit şekilde güç uygulayarak çekince kendini salar zaten.

Son düzenleme:
Daha 2 ay oldu fakat şimdiden sürsem mi diyorum MX6 mı iyidir? Laptop bakımını yapmadım ama 3 ay sonra yapmayı düşünüyorum ne yapmam lazım bilmiyorum tek bildiğim laptop bakımı ile ilgili fırça ile temizlemek vs. blok kapatma bant yapıştırma falan diyor millet başka konuda sorarım onu da.

Daha 2 ay oldu fakat şimdiden sürsem mi diyorum MX6 mı iyidir? Laptop bakımını yapmadım ama 3 ay sonra yapmayı düşünüyorum ne yapmam lazım bilmiyorum tek bildiğim laptop bakımı ile ilgili fırça ile temizlemek vs. blok kapatma bant yapıştırma falan diyor millet başka konuda sorarım onu da.

MX 6 iyidir. 6. ayda falan sürersin sıcaklıklar canını sıkarsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı