ASUS TUF monitör servise giderken kargoda kırılmış

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Radeon 9070 Gaming OC
İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: Gigabyte B450M K
Depolama: Kioxia Exceria Pro 1TB.
RAM: G.Skill Ripjaws 3600 MHz CL18 2x8 GB.
Kasa ve güç kaynağı: Game booster GB-Z007b 650watt 80 Bronze.
İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin King 120.
Meslek
İnşaat Mühendisi
Arkadaşlar selamlar,
Yaklaşık 3-4 ay önce monitörümde çizgiler çıkmaya başlamıştı fakat imkanım olmadığı için hemen gönderemedim. Tam olarak 16.06.2025 günü servis kaydı açtırdım 17.06 günü UPS Kargo teslim aldı. 18.06 günü ise bana UPS Kargo'dan kargomun teslim edildiğine dair mail geldi. Bu süreci bir yandan ASUS'un kendi servis onarım sorgulamadan kontrol ediyordum. Sürekli ürünün servise ulaşması bekleniyor yazıyordu. Ben de geçen hafta 19.06 günü canlı desteğe yazdım. Bana bir sorun yok servis 48 saat içinde hasar kaydını oluştaracak diye bildirdi. Yine bir bilgilendirme veya sorgulama sitesine güncelleme gelmedi. 24.06 günü bu sefer telefondan destek ile görüştüm. 48 saat içinde yine bana bilgilendirme yapılacağı söylendi. Yine bir güncelleme olmayınca bugün yani 27.06 günü tekrar desteğe yazdım. Bana ivedilikle bilgilendireceğini söyledi ben de yine beklemeye başladım. 2 saat sonra beni ASUS'tan aradılar ve monitörün kargo ile oraya giderken kırıldığı, şu an bana geri gönderim aşamasında olduğunu bana geldiğinde tutanak tutmam gerektiğini söylediler. Fakat benim kafama yatmıyor. 10 gün önce elinize teslim edilen monitörün bilgilendirilmesi neden bugün yapılıyor? Bana neden geçen hafta kargonuz teslim edilmiştir diye bilgilendirme Mail'i geliyor? Bu mail geliyorsa teslim almışsınız demek ki siz. Benim anladığım bunlar monitörü kırdı ve suçu kargoya atıyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekir? 2 haftadır monitörüm yok. Uzun bir süre daha olmayak gibi duruyor. Nereye nasıl şikayet edebilirim. Düşünceleriniz neler?

Hala bu şekilde görünüyor sitede.

Dosya Ekleri

• 1751020800168.png
    164,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence tutanak tutması gerekenler onlardı. Tutanak tutmadıkları için kargoya kitleyememişler size kilitlemeye çalışıyorlar gibi geldi bana. Sanırım ben olsam kargoyu teslim almayacağımı, ürün onlara döndükten sonra ya ya tamir etmelerini ya da yenisiyle değiştirmelerini isterdim. Ancak tabii ki mevzuatı bir bilene danışmak lazım, mevzuata göre siz her türlü haklıysanız ters yapıp ürünü yenilemezlerse THH'ne başvuracağınızı vs söyleyebilirsiniz. Ancak dediğim gibi mevzuat hakkında bilgim yok. Öğrenip ona göre davranın bence.

Bu arkadaşlar beni iyice rezil edecekler anladığım kadarıyla. Şimdi telefonla asus ile konuştum size hasar raporu ile birlikte gelecek siz onunla birlikte bize geri göndereceksiniz diyorlar. O kadar soğudum ki lanet markadan 1 ay mağdur edicekler beni anlaşılan. Bu süreçte monitörsüz kaldığım da ayrı bir mağduriyet. Lanet olsun bir daha asus kullanırsam.

Yahu ne alaka bir daha gelip gitmesinin ne anlamı varmış. Bence onlar hatayı kendilerinden atmaya çalışıyorlar. Üstlerine gidin neden bir daha kargoyla git gel yapacağını öğrenin ve bu süreçte kullanmanız üzere yedek monitör isteyin. Ben Dell marka monitörümü değiştirirken hiç monitörsüz kalmadım. Hatta bir süre hem kendi monitörüm bendeydi hem de gönderdikleri yedek monitör bendeydi.

Desteğe ulaşıp isteyeceğim. Mühendislik yapıyorum, o monitöre ihtiyacım var. 2 haftadır birilerinden ya laptop ya monitör istedim işlerimi giderebilmek için. İşim olmayadabilir fark etmez bana bu rezilliği yaşatamamaları gerek.

Tekrardan konuştum. Yardımcı olamıyorlarmış. 20sinde kargoya geri vermişler ama beni bilgilendirmemişler. ben de anca bekliyorum monitör yapılıp gelecek diye. UPS 20 sinde teslim almış hala bekliyor bana gelmeyi sağ olsunlar. İletişime de geçemiyorum çünkü canlı konuşacağım bir sistem yok. Mağduriyetimle kaldım öylece.

Benim monitör UPS'te takılıyor anlaşılan. Beni yasal yollarla mağdur ediyorlar sırayla . Yasal yollardan mağduriyetimi herhangi bir yoldan alabilir miyim acaba?

Son düzenleme:
Ürüne dair hasar garanti kullanımı aşamasında oluştuğunu düşünürsek burada hakkınızı kullanabileceğiniz tarafın satıcı/ithalatçı olması gerekiyor. Her ne kadar sorumlusu olmasalar da.

THH dosyası açıp garanti kapsamında cihazınızı Asus'un vermiş olduğu anlaşmalı kargo ile gönderdiğinizi ancak bu taşıma sırasında hasar gördüğünü (eğer kargoyu teslim aldıklarını ispatlayabilirseniz teslim aldıktan sonra hasar verdikleri savunabilirsiniz, ayrıca kargonun kendilerine hasarlı ulaşmadıklarını savunmak için de hasara dair hiçbir rapor tutturmadıklarını söyleyebilirsiniz) ve Asus'un bu konuda sorumluluk almayı kabul etmeyerek hasarlı ürünü size geri göndermeye çalıştığını savunabilirsiniz. Ayrıca kargo anlaşmasının Asus ve kargo şirketi arasında olduğunu sizin bu anlaşmada yer almayarak sadece bir tüketici olduğunuzu bu yüzden sorumluluğun sizde olmadığını da belirtmeniz faydalı olacaktır.

Bu noktayada yapabileceğiniz taleplerden birisi garanti kullanımı esnasında hasar gördüğünden dolayı sorumluluğun sizde olmaması sebebiyle iadesini istemeniz olabilir. Ancak iadesini isterken fatura üzerinden iadesi olması durumunda aynı ürünü tekrar alamayacağınızı belirterek hem enflasyonist piyasa şartlarından hem de sizin sorumluluğunuz olmayan bir olaydan dolayı mağdur olacağınızı belirtip, bilirkişi veya ticaret odası aracılığı ile ürününüzün güncel değerinin belirlenerek bu değer üzerinden iade yapılmasını arz edebilirsiniz.

Ayrıca mutlaka ama mutlaka tüm delilleri dosyaya ekleyerek 6502 sayılı kanunda yer alan hakkınızı sadece satıcı, ithalatçı veya üreticiye karşı kullanabiliyor olduğunuz ve Asus Türkiye'nin üretici konumunda olmadığı üreticinin Amerika bazlı Asus olduğundan dolayı hakkınızı satıcıya karşı kullanıyor olduğunuzu belirtmelisiniz.

Eş zamanlı da sizin için çok büyük bir maddi sıkıntı yaratmayacağı sürece faizsiz taksitli yeni bir monitör bulup bunu alıp kullanabilirsiniz. Genelde 3 ay faizsiz taksit oluyor, 3 ay içerisinde de dosyanız muhtemelen sonuçlanmış olacaktır.

Son düzenleme:
Peki burda ASUS markasının "kardeşim, ben teslim aldım kargocu kırmış. Ben napayım. Kargocuyla derdinizi çözün" gibi bir şey deme şansı var mıdır? Öyle bir durumda hiçbir anlamı kalmayacak gibi gözüküyor. Asus çünkü bana "Biz geri iade ettik, artık sizin muhattabınız kargo firması" gibi konuştu.

THH dosyanızı Asus'a karşı açmıyorsunuz. Satıcıya karşı açıyorsunuz. Burada Asus'un söz hakkı yok. Tek gereken sizin kargoyu kendilerinin teslim aldığını ispat edecek kargo takip, ekran görüntüleri vb. belgeleri dosyaya eklemeniz ve eğer gerçekten teslim aldıktan sonra hasarlı olarak değiştirdilerse teslim aldıktan sonra hasar verdiklerini, sorumluluk almadıklarını savunmanız. Ayrıca sürece dair herşeyi detaylı bir şekilde delillerle savunmalarını yapmanız gerekiyor.

Eğer ürünü teslim alacak olursanız hasar raporu olmadan kesinlikle teslim almamanız gerekiyor. Bu raporu tutturmayı kabul etmezlerse şubeden alacağınızı belirtin, şubeden alırken bu raporu tutturmak için kendilerini zorlayın. Bu hasara dair raporu da dosyaya eklemeniz size faydalı olacaktır.

Kusura bakmayın tam olarak anlamadığım kısım satıcı bu durumda zaten Asus değil midir?

Kusura bakmayın tam olarak anlamadığım kısım satıcı bu durumda zaten Asus değil midir?
Asus'dan direkt olarak satın almadıysanız değil. Satıcı satın aldığınız yerdeki satıcı sıfatlı tüzel kişi oluyor. Örneğin N11 üzerinden Teknoİki adlı satıcıdan aldınız, burada satıcı Teknoİki. Satış sözleşmesinde de satıcı olarak belirtilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…