ASUS TUF VG249Q monitörde ghosting var mı?

ilkerxcs

Hectopat
Daha fazla  
Monitörüm ASUS TUF VG249Q 23.8" 1 ms 144 Hz video çektim ne yapmalıyım ölü piksel ışık sızması vb yok.

Ya da çözüm öneriniz var mıdır ghosting için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu hortlatıyorum ama 'ghosting' nedir?
Monitörünüz bazen görüntüyü yeterli hızda değiştiremez. Böyle durumlarda ekranda bir işlem yaparken (mouse hareket ettirmek, oyun oynamak) arkasında iz bırakır ve hareketli sahnelerde nesneler arkalarında bir iz bırakırmış gibi hareket ederler.

Konuyu hortlatıyorum ama 'ghosting' nedir?
Ekrandaki görüntülerin arkasında hayalet bir görüntü bırakması. Tepkime süresi kötü monitörlerde ve özellikle VA panellerde en çok görülür. Koyu renklerde olanına da "black smearing" denir. Bolca black smearing ve ghosting bulunan bir monitörden örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Telefonla video değil fotoğraf çekin. Hatta mümkünse "hareketli fotoğraf" modunda veya Pro modunda düşük enstantane ayarlarıyla çekmeniz daha iyi sonuç verecektir. Ama videoya baktığımda kabul edilebilir miktarda duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı