siyahkapln16
Megapat
Daha fazla
Her iki modelde de aşağı yukarı yükseklik ayarı (birisinde 13 diğerinde 15 cm), sağa sola dönme, yukarı aşağı eğilme ve pivot özellikleri varmış kendi sitelerindeki bilgilere göre.Ben de ikisi arasındayım bir sorum olacak iki monitörün de boyunu ayarlayabiliyor muyuz? Göz hizasına ayarlamak istiyorum.
@287352
24G2U'yu mu kullandınız? Sizin yazdığınızın tam tersi yorumlar okudum ben de. Dünya genelinde hem de, sadece Türkiye'de değil. YouTube'da monitörü alıp kullananlar, inceleme yapanlar ve forumdaki arkadaşlar da çok memnun. Bu monitörün fiyatına göre çok kaliteli olduğunu ancak panelinin piyango olduğunu duydum. Belki size de öyle bir panel gelmişti. Kötü bir deneyim olmuş. Asus sürekli çok pahalı oluyor, bu kadar pahalı olmasına değecek ve muadillerini yere serebilecek özellikleri varsa ben de tercih ederim tabii ki. Ama bakalım 24G2U'yu bekliyorum merakla.
Mesela birisi ufo test sitesinde ghosting test yapmış. Yani burada bile belli oluyor ne kadar ghosting olduğu.
Yorumlarda da herkes beğendiğini söylüyor, videoyu çeken adam da güzel diyor. Overdrive ayarını medium yapınca hatta strong yapınca da ghosting probleminin büyük ölçüde çözüldüğünü söylüyor. Siz nereden vardınız bu sonuca tam anlamadım. Sizin aldığınız monitörde hiç mi yok bu problem mesela?
Bu monitörün tepkime süresi 1ms değil doğru, 4-5 ms arası gidiyor. Ben C24G1 de kullandım. Bu iki monitörün tepkime süreleri neredeyse aynı ve rahatsız etmedi. CS:GO'yu da uzun süreler oynamış biri olarak problem yaşamadığımı söyleyebilirim ama 24G2U henüz ulaşmadı tabii ki. Gerçi bu monitör gelince bir süre oynadıktan sonra Apex'e geçtiğim için, CS:GO'nun pabucu dama atıldı.
Kullandığınız VG259Q monitörde de 1 ms yazıyor ancak IPS panel sebebiyle onun da tepkimede pek iyi olmadığını düşünüyorum.
Genel renkleri daha iyi demişsiniz. Aradaki 700 liraya değecek bir renk kalitesi mi bu anlamadım. Asus'un ürünleri çok pahalı geliyor bana. Hiç tercih edilesi yapmıyor kendini. Konuda bir arkadaş da açıklamıştı bu durumu. Bu kadar kalite farkı olduğunu da düşünmüyorum. Ama buradan konuşmak kolay tabi. Doğru dürüst test etmek gerekli. Ben 24G2U'nun sadece başlangıçtaki yorumlarına değil şu an yapılan yorumlarına bakıyorum. O zamanlar belki de her şey net değildi. Şu an yapılan yorumlar oldukça tatmin edici panel piyangosu dışında.
Şu an AOC'un bu modeli en düşük fiyatı 1.800TL bir tık üzeri.
Sinerji'de 1673 TL.
CS:GO oynayanlar memnun kaldığını söylüyor. Sizin gibi ghosting olduğunu ve rahatsız olduğunu söyleyen bir kesim de var. Bakalım gelince deneyeceğim.
280 Hz ile IPS panel kafa karıştırıcı. O kadar fazla Hz istiyorsanız belli ki profesyonel derecede oynayacaksınız. TN alıp geçmek lazım. Kişisel tercih tabi.
Yok tabii ki yanlış anlamıyorum. İki monitörü de test etmişsiniz ve beğendiğiniz beğenmediğiniz şeyleri açıklıyorsunuz. Ama ghosting videosunu göndermenizi çözemedim, ortada bir sorun yok videoda.
Viewsonic'in o modeli ise ayrı bir tartışma konusu. Ona da bakmak lazım tabi ben direk Asus ile bu monitöre baktım. Ancak Viewsonic'te de birtakım problemler olduğu bariz. Aynı model midir bilemem ama rast geliyordum.
Sizin monitörünüz değil ancak 24G2U'nun muadili ve konu başlığındaki monitör hakkında birtakım yorumlar okumuştum ancak bu yorum beni iyice uzaklaştırdı.
ASUS TUF VG249Q vs AOC 24G2U
Arkadaşlar monitörün arka çıkışlarında kulaklık için mikrofon ve hoparlor olarak 2 giriş mi var yoksa tek giriş mi var ? Bir de benim kendi ses sistemim var. Monitörün hoparlörünü kullanmamak için ne yapmalıyım ? Ses denetim ayarlarında istediğiniz ses aygıtını kullanırsınız. Açıkçası monitör...www.technopat.net