ASUS TUF VG249Q vs AOC 24G2U

Panellerinin sanki aynı üretim bandından çıkmış gibi aynı özelliklere sahip olduğunu ama kayda değer fiyat farkını görünce ben de merak ettim.

Açıkçası her ikisini de kullanan birisine rastlamak gerekir ki zor. Aksi takdirde ben dahil herkes kendi kullandığını tavsiye etmeye meyillidir. (9 aydır 24G2U kullanıyorum)

Asus'un sahip olduğu modelde bazı yazılımsal özellikler ile dış görünüşünde farklılık var. VG249Q modelinin vaad ettiği özellikler ne kadar işe yarıyor bilmem ama 24G2U görünüşü olarak, özellikle işlevsel ve şık duran ayağı bence daha iyi. Ayrıca üzerinde bulunan 4 adet USB portu sayesinde bazı donanımları kablo kalabalığı olmadan kullanmak, telefonu şarj etmek (kasadaki portlara göre daha hızlı şarj ediyor) mümkün. Bu portların veri aktarımı amacıyla kullanılması için bir ucu tip A diğer ucu tip B olan bir USB kablo alıp kasayla bağlantı yapmak yeterli.

Pek çoğumuzun gözünde Tuf ürünlerinin gereksiz pahalı olduğu hatta ekran kartlarının fiyasko olduğu gerçeği var. Monitörde durum nasıl bilmiyorum. Hakkında çok olumsuz yorum yok ama az satmış bir model sanırım. VG249Q modelinin fiyatına bakınca üzerine azıcık daha koyulup 27" olan 27G2U modeli bile seçenek haline gelebilir.

Ben yine de 24G2U diyorum. Ölü piksel veya ghosting gibi bir sorunla karşılaşmadığımı da ilave edeyim.
Ben de ikisi arasındayım bir sorum olacak iki monitörün de boyunu ayarlayabiliyor muyuz? Göz hizasına ayarlamak istiyorum.
Her iki modelde de aşağı yukarı yükseklik ayarı (birisinde 13 diğerinde 15 cm), sağa sola dönme, yukarı aşağı eğilme ve pivot özellikleri varmış kendi sitelerindeki bilgilere göre.

Son düzenleme:
Ben 24G2U siparişini verdim bugün Sinerji üzerinden. Tek endişem ölü piksel ve IPS glow. Bazen de beyazların veya başka renklerin eşit olarak dağılamaması oluyormuş. Panel piyango yani. Ama monitörün özellikleri beni al diyor. Neyse, Sinerji yardımcı oluyor en azından böyle durumlarda. En kötü senaryoda biraz daha bekleriz.

Bahsettiğin AOC monitorü kullandım. Rezalet bir renkleri var. Ayrıca Ghosting olayıda kötü. Panel'den Overdrive ayarını "Boost" yaptığın zaman bir nebze Ghosting iyileşiyor, ama renkler TN panel bir monitorden farkı olmuyor, hatta bana göre daha kötü. Şu an ASUS TUF VG259Q kullanıyorum. Overdrive 60 ayarladım. ELMB ayarı ile ghosting neredeyse yok oluyor. Renkler AOC "Boost" ayarı gibi soluyor fakat o kadar rezalet olmuyor. Kullandığım bu ASUS marka monitor de IPS panel, AOC'un o modelide IPS, genel renk olarak ASUS IPS monitör'ün renklerini daha iyi buldum.
AOC' markasının bu modelin bu kadar tutulmasının en büyük nedeni 1080p çözünürlükte bir IPS panel monitor'un söz de 1 ms olmasıdır. Ama bir zaman sonra herkes kötü bir yanılgıya düştüğünü anladı. Çünkü bu ms değeri tipik değer değil. Ben de ilk zamanlar IPS 1080p 1 ms diye sazan gibi atlayıp satın almıştım. Daha sonra CS:GO oyununda stuttering benzeri sorunlar yaşamaya başladığım zaman en sonunda bu sorunun tipik ms değerinin 4 olmasından dolayı olduğunu anladım.

@287352
24G2U'yu mu kullandınız? Sizin yazdığınızın tam tersi yorumlar okudum ben de. Dünya genelinde hem de, sadece Türkiye'de değil. YouTube'da monitörü alıp kullananlar, inceleme yapanlar ve forumdaki arkadaşlar da çok memnun. Bu monitörün fiyatına göre çok kaliteli olduğunu ancak panelinin piyango olduğunu duydum. Belki size de öyle bir panel gelmişti. Kötü bir deneyim olmuş. Asus sürekli çok pahalı oluyor, bu kadar pahalı olmasına değecek ve muadillerini yere serebilecek özellikleri varsa ben de tercih ederim tabii ki. Ama bakalım 24G2U'yu bekliyorum merakla.

@287352
24G2U'yu mu kullandınız? Sizin yazdığınızın tam tersi yorumlar okudum ben de. Dünya genelinde hem de, sadece Türkiye'de değil. YouTube'da monitörü alıp kullananlar, inceleme yapanlar ve forumdaki arkadaşlar da çok memnun. Bu monitörün fiyatına göre çok kaliteli olduğunu ancak panelinin piyango olduğunu duydum. Belki size de öyle bir panel gelmişti. Kötü bir deneyim olmuş. Asus sürekli çok pahalı oluyor, bu kadar pahalı olmasına değecek ve muadillerini yere serebilecek özellikleri varsa ben de tercih ederim tabii ki. Ama bakalım 24G2U'yu bekliyorum merakla.

Bu monitor'un bu kadar patlama yapma sebebini söylemiştim :) Çıkış tarihinden önce 1080p IPS panel 1 MS yoktu. Sanırım şu an tipik olarak ms değeri 1 olan bir kaç marka var. AOC bu monitor'u çıkardı ve kutu üzerinde 1 ms yazıyordu, fakat tipik (GTG) değildi bu değer. Ben de heveslendim ve çoğu kişi gibi sazan gibi atlayıp satın aldım. 2. el çok az kullanılmış aldım, sonra garantilik oldu. Garantiye yolladım ve sıfır ile değişim oldu. 2 monitorde de ölü pixel gibi sorun yoktu. Ama kesinlikle bu monitor CS:GO için iyi olamaz. Herkes monitor de hz değerinden bahseder ama emin olun ms değeri de bir o kadar önemli olabiliyor. Mesela birisi ufo test sitesinde ghosting test yapmış. Yani burada bile belli oluyor ne kadar ghosting olduğu. Tabi ki renkleri TN ve VA panel kullandıktan sonra bana iyi gelmişti, ama şu an ki ASUS IPS panel'in genel renkleri bile daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela birisi ufo test sitesinde ghosting test yapmış. Yani burada bile belli oluyor ne kadar ghosting olduğu.

Yorumlarda da herkes beğendiğini söylüyor, videoyu çeken adam da güzel diyor. Overdrive ayarını medium yapınca hatta strong yapınca da ghosting probleminin büyük ölçüde çözüldüğünü söylüyor. Siz nereden vardınız bu sonuca tam anlamadım. Sizin aldığınız monitörde hiç mi yok bu problem mesela?

Bu monitörün tepkime süresi 1ms değil doğru, 4-5 ms arası gidiyor. Ben C24G1 de kullandım. Bu iki monitörün tepkime süreleri neredeyse aynı ve rahatsız etmedi. CS:GO'yu da uzun süreler oynamış biri olarak problem yaşamadığımı söyleyebilirim ama 24G2U henüz ulaşmadı tabii ki. Gerçi bu monitör gelince bir süre oynadıktan sonra Apex'e geçtiğim için, CS:GO'nun pabucu dama atıldı.

Kullandığınız VG259Q monitörde de 1 ms yazıyor ancak IPS panel sebebiyle onun da tepkimede pek iyi olmadığını düşünüyorum.

Genel renkleri daha iyi demişsiniz. Aradaki 700 liraya değecek bir renk kalitesi mi bu anlamadım. Asus'un ürünleri çok pahalı geliyor bana. Hiç tercih edilesi yapmıyor kendini. Konuda bir arkadaş da açıklamıştı bu durumu. Bu kadar kalite farkı olduğunu da düşünmüyorum. Ama buradan konuşmak kolay tabi. Doğru dürüst test etmek gerekli. Ben 24G2U'nun sadece başlangıçtaki yorumlarına değil şu an yapılan yorumlarına bakıyorum. O zamanlar belki de her şey net değildi. Şu an yapılan yorumlar oldukça tatmin edici panel piyangosu dışında.

Yorumlarda da herkes beğendiğini söylüyor, videoyu çeken adam da güzel diyor. Overdrive ayarını medium yapınca hatta strong yapınca da ghosting probleminin büyük ölçüde çözüldüğünü söylüyor. Siz nereden vardınız bu sonuca tam anlamadım. Sizin aldığınız monitörde hiç mi yok bu problem mesela?

Bu monitörün tepkime süresi 1ms değil doğru, 4-5 ms arası gidiyor. Ben C24G1 de kullandım. Bu iki monitörün tepkime süreleri neredeyse aynı ve rahatsız etmedi. CS:GO'yu da uzun süreler oynamış biri olarak problem yaşamadığımı söyleyebilirim ama 24G2U henüz ulaşmadı tabii ki. Gerçi bu monitör gelince bir süre oynadıktan sonra Apex'e geçtiğim için, CS:GO'nun pabucu dama atıldı.

Kullandığınız VG259Q monitörde de 1 ms yazıyor ancak IPS panel sebebiyle onun da tepkimede pek iyi olmadığını düşünüyorum.

Genel renkleri daha iyi demişsiniz. Aradaki 700 liraya değecek bir renk kalitesi mi bu anlamadım. Asus'un ürünleri çok pahalı geliyor bana. Hiç tercih edilesi yapmıyor kendini. Konuda bir arkadaş da açıklamıştı bu durumu. Bu kadar kalite farkı olduğunu da düşünmüyorum. Ama buradan konuşmak kolay tabi. Doğru dürüst test etmek gerekli. Ben 24G2U'nun sadece başlangıçtaki yorumlarına değil şu an yapılan yorumlarına bakıyorum. O zamanlar belki de her şey net değildi. Şu an yapılan yorumlar oldukça tatmin edici panel piyangosu dışında.

ASUS'un bahsettiğim modeli kendi panelinden OC ile 280 HZ değere ulaşıyor. Ayrıca genel renkler de ASUS daha iyi. Şu an AOC'un bu modeli en düşük fiyatı 1.800TL bir tık üzeri. ViewSonic XG2405 modeli çok daha mantıklı. Çünkü GTG 1 ms değere sahip :) Yanlış anlama beni. Ben bizzat AOC'un bu modelini kullandığım için yorum yapıyorum. CS:GO için kesinlikle bu modeli önermem. Ama başka oyunlar için ghosting sorunu elle tutulur bir sorun yaşatmaz CS:GO kadar...Ayrıca renkler bana gerçekten kötü gelmişti. Sen olsan tipik ms değeri 1 olan mı alırsın 4 olan mı ? ViewSonic'in gtg 1 ms değeri olan monitor'ü daha ucuz...
Bir şey daha eklemek istiyorum. ViewSonic'in aynı özelliklerde olan IPS panel monitoru, ve gerçekten tipik değeri 1 ms olan bu model neden Türk forumlarında bu kadar bahsedilmedi ? Benim dediğim gibi işte...Aynı zamanda çıkan bu iki monitorlerden AOC marka olan model piyasada çok reklam yaptı. Kutu üzerinde olsun, satış yapılan siteler de olsun, ve kullanıcılar dahil herkes IPS panel'in 1 ms olmasından bahsediyordu. Reklam sayesinde bu kadar tuttu, ve bence bu parayı hak etmiyor.

Son düzenleme:
Şu an AOC'un bu modeli en düşük fiyatı 1.800TL bir tık üzeri.

Sinerji'de 1673 TL.

CS:GO oynayanlar memnun kaldığını söylüyor. Sizin gibi ghosting olduğunu ve rahatsız olduğunu söyleyen bir kesim de var. Bakalım gelince deneyeceğim.

280 Hz ile IPS panel kafa karıştırıcı. O kadar fazla Hz istiyorsanız belli ki profesyonel derecede oynayacaksınız. TN alıp geçmek lazım. Kişisel tercih tabi.

Yok tabii ki yanlış anlamıyorum. İki monitörü de test etmişsiniz ve beğendiğiniz beğenmediğiniz şeyleri açıklıyorsunuz. Ama ghosting videosunu göndermenizi çözemedim, ortada bir sorun yok videoda.

Viewsonic'in o modeli ise ayrı bir tartışma konusu. Ona da bakmak lazım tabi ben direk Asus ile bu monitöre baktım. Ancak Viewsonic'te de birtakım problemler olduğu bariz. Aynı model midir bilemem ama rast geliyordum.

Sizin monitörünüz değil ancak 24G2U'nun muadili ve konu başlığındaki monitör hakkında birtakım yorumlar okumuştum ancak bu yorum beni iyice uzaklaştırdı.

Sinerji'de 1673 TL.

CS:GO oynayanlar memnun kaldığını söylüyor. Sizin gibi ghosting olduğunu ve rahatsız olduğunu söyleyen bir kesim de var. Bakalım gelince deneyeceğim.

280 Hz ile IPS panel kafa karıştırıcı. O kadar fazla Hz istiyorsanız belli ki profesyonel derecede oynayacaksınız. TN alıp geçmek lazım. Kişisel tercih tabi.

Yok tabii ki yanlış anlamıyorum. İki monitörü de test etmişsiniz ve beğendiğiniz beğenmediğiniz şeyleri açıklıyorsunuz. Ama ghosting videosunu göndermenizi çözemedim, ortada bir sorun yok videoda.

Viewsonic'in o modeli ise ayrı bir tartışma konusu. Ona da bakmak lazım tabi ben direk Asus ile bu monitöre baktım. Ancak Viewsonic'te de birtakım problemler olduğu bariz. Aynı model midir bilemem ama rast geliyordum.

Sizin monitörünüz değil ancak 24G2U'nun muadili ve konu başlığındaki monitör hakkında birtakım yorumlar okumuştum ancak bu yorum beni iyice uzaklaştırdı.

Aslında 280 HZ bir monitor almayı planlamıyordum. Bir ara AOC'un bu model fiyatı daha bir artmıştı, ben de 2. el olarak 1500 TL satış yaptım. O sıralar yine 2. el 240 HZ bir monitor arayışındaydım. Şansıma ASUS'un bu modeli N11 sitesinde fiyatı 2600 TL idi, ve site içinde 2500 TL için indirim kuponum vardı :) Ben de bu fırsatı değerlendiriyim dedim ve satın almıştım. İnan bana sırf karalamak için yazmadım, sadece deneyimlerimi söyledim. AOC'un renkler sanki şirilmiş gibiydi. Umarım benim yaşadığım sorun paneldendir :) Bi gelsin sana gözlemle bakalım. Konuşuruz sonra yine...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı