- Monitör
- ASUS TUF GAMING VG249Q1R
Kendime yaklaşık 2 hafta önce Gaming için yeni bir sistem dizdim. Trendyol üzerinden "trgaming" mağazasından MSI'ın hazır bir Gaming kasasını aldım. (AMD Ryzen 9 5900X, RTX 3060, 16 GB RAM) monitörüm ise mediamarktan aldığım ASUS TUF VG249Q1R Gaming monitörü. PC'yi ilk kullanmaya başladığımdan bu yana belirsiz aralıklarla görüntüde saliselik git gel oluyor. Bu git gel oyun oynarken daha çok oluyor ya da ben oyun oynarken daha çok odaklanmış olduğum içi öyle geliyor. Bu durum PC kullanımını veya oyun performansını çok etkilemiyor çünkü 0.1 saniye gibi bir zamanda olan bir olay. Fakat bu durum çok sinir bozucu ve yeni bir sistemde olması saçma geliyor. Bu durumun monitör mü, ekran kartı mı yoksa kablolarla alakalı daha başka bir durumdan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilemiyorum. Kasanın içini açamıyorum çünkü sticker yapıştırmışlar ve bunları sökersem iade almıyorlarmış. Şimdi bildiğim kadarıyla Trendyol'da değişim yok iade var. İade etsem 2 haftada dolar uçtuğu için aynı ve benzer sistemlerin fiyatı da uçtu. Ne yapsam bilemiyorum. Tavsiyelerinizi alırım. Bu kaynaklanan sorunun neden olduğunu biliyorsanız da yardım ederseniz çok sevinirim.