ASUS TUF VG249Q1R vs. VG24VQ

Rifat111

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2015
Mesajlar
375
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar yakın zamanda monitöre alma planım var. Aklımda ASUS’un TUF modelleri geldi ve iki monitör arasında kaldım birisi kavisli ve 144 Hz sahip ancak VA panel, diğeri ise 165 Hz IPS panele sahip. Kendi şahsi görüşüm olarak ben 144 Hz ve VA kavisli olanı sevdim ve onu alma niyetim var. IPS ile VA arasında böyle aman aman çok da fark olur mu? Yani kavis ve rahat dönebilme özelliğine sahip monitörü sırf VA olduğu için almamak yapılır mı? Yorumlarınızı bekliyorum. NOT: Lütfen James Donkey, Gamepower gibi 2-3 günlük monitör markalarını önermeyin. 400-500 lira ucuz olacak diye başım ağırsın istemem, saygılar.
IPS monitör: Asus TUF Gaming VG249Q1R 23.8" 1ms 165Hz FreeSync Premium IPS Full HD Gaming Monitör - incehesap.com
VA monitör: ASUS 23,6" VG24VQ TUF GAMING 1Ms 144Hz HDMI DP FreeSync Curved Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kavisli monitör ile standart arasında kalsaydım ben kavisliyi seçerdim. E-sporcu değilseniz farkını hissedeceğinizi bile sanmıyorum.
 
Oyun oynayacaksan VA panel al. Renkler IPS panele yakın ve tepkime süresi 1ms kesin verir. Bazı IPS modeller 1ms yazsa da sıkıntı çıkartabiliyormuş, tam olarak 1ms veremiyormuş. Bu IPS panelde olur mu bilmiyorum.
 
Kesinlikle sadece oyun oynamayacağım ama asıl amacım oyun doğru. Aynı zaman da yazılım öğrencisi olduğum için kod falan da ekranı çevirerek döndürerek yazmak hoşuma, kolayıma gider diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı