ASUS TUF VG24VQ monitörde aşırı ghosting var

• Konuyu başlatan Onur58
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.504

Onur58

Megapat
Daha fazla  
15 şubat 2022 tarihinde Hepsiburada sitesinden ASUS TUF VG24vq monitörünü 2500 TL'ye satın aldım.
Ürün ilk geldiğinde ölü piksel kontrolü yaptım hiçbir şey çıkmadı sonrasında ghosting testi yaptım çok ufak bir gölge vardı sonra araştırdım VA monitörlerde istenmese de çok ufak olabiliyor diye yorumlar gördüm sonrasında bir internet Cafe'ye gittim hemen 144 Hz monitörde aynı testi yaptım ve benim monitörle aynı şekilde bir sonuç çıktı sonrasında kullanmaya devam ettim çünkü rahatsız edici bir ghosting yoktu asla.

Daha sonrasında bu ghosting artınca gözüm artık bunu fark etmeye başladı ve ghosting olduğunu anladım.

Şimdi videolar yükleyeceğim göreceksiniz artık oyunlardan soğudum o kadar kötü bir görüntü elde ediyorum ki gözlerim ağrımaya başladı monitörü iade etme şansımda kalmadı ne yapacağım bilemiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Monitörün kendi menüsünde bununla gilgili bir ayar mevcut mu? Belki azalmasına yardımcı olur. Maalesef IPS paneller hariç bu sorun yaşanıyor. Zamanla artması çok garip geldi ama. Ya vardır ya yoktur.

ELMB diye bir ayar var geçen ona baktım biraz daha düşürdü gibi geldi bana.
O zamanlar bu kadar aşırı olsaydı zaten fark ederdim.

Ben şu videoyu izlerken bile gözlerim isyan etti. VA panel önermeme sebebim tek budur. VA panellerin çoğu böyle. 240 Hz VA panel bile ghosting yapıyor.
Monitörde OverDrive ayarı varsa belki bir nebze düşürür. Fakat sanmıyorum olduğunu.

1-2 gün içinde almam gerekiyordu monitörü biraz forumda arattım YouTube videolarını izlemiştim herkes önermişti öyle almıştım OverDrive diye bir ayarak yok.

1-2 gün içinde almam gerekiyordu monitörü biraz forumda arattım YouTube videolarını izlemiştim herkes önermişti öyle almıştım

ELMB ayarı 1 Ms'ye çekiyor monitörü. PArlaklığı düşürdüğü için ve tepkime arttırdığı için ghosting azalmıştır. Fakat öyle kullanmak her açıdan doğru olmuyor.

ELMB ayarı 1 Ms'ye çekiyor monitörü. Parlaklığı düşürdüğü için ve tepkime arttırdığı için ghosting azalmıştır. Fakat öyle kullanmak her açıdan doğru olmuyor.

Benim bu sorunu bir nebzede olsa azaltmam lazım ve monitörlerde böyle bir sorun varsa neden çözüp piyasaya sürmüyorlar onu da anlamadım.
Bu kadar para verip saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda mıyım?
Bir de benim merak ettiğim garantiye versem bir şeyler yapabilirler mi?

Benim bu sorunu bir nebzede olsa azaltmam lazım ve monitörlerde böyle bir sorun varsa neden çözüp piyasaya sürmüyorlar onu da anlamadım.
Bu kadar para verip saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda mıyım?
Bir de benim merak ettiğim garantiye versem bir şeyler yapabilirler mi?

Ghosting üretim hatası değildir. VA panelin tepkime süresi çok yavaştır. Bir monitörde tepkime süresi ne kadar uzunsa o kadar ghosting olur.
Bu yüzden çoğu kullanıcı IPS, Fast IPS, SS IPS ya da TN panele yöneliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı