ASUS TUF VG27AQ vs VG27WQ

Bütçe
4500
165hz benim sistemimde 2k da zor, 144hz yeterli...
Samsung ile aralarında sanki incelmelerden hızlandırma yapmışlar gibi anladım 27WQ için.

Samsung kullanıyorum memnunum ama freesynch açınca ekran ışığını kısıyor. Freesynch 2 de daha çok kısıyor...

Valla şu indirimlerde kaçırmadan mantıklı bir model çıkarsa almak istiyorum ama karar veremedim...

Tavsiye olarak oneribileceginiz 2k monitör var mı 4500 TL Max bütçe içerisinde ?

Hocam ben 2k olan attığınız asusu öneriyorum 24inç va panelini kullanmaktayım ama kalitesi bir başka benim için parlaklık konusunda da çok başarılı bence bu ürünü alın.

ek olarak bendeki monitörün ghostingi çok az seviyede.

Chg 70 kullanıyorum demiştim, 1800r mavisi var, yanına 1500r bir monitör almak çok mu garip durur ikisi sence ?

Vg27WQ için çok kötü ghosting yorumları okudum enteresan yani...

Chg 70 kullanıyorum demiştim, 1800r mavisi var, yanına 1500r bir monitör almak çok mu garip durur ikisi sence ?

Vg27WQ için çok kötü ghosting yorumları okudum enteresan yani...
Hocam ghosting ıps de de olacak olmayan monitör görmedim kullandığım monitördede var tn alacaksın ozaman 1500r alman daha iyi olur bence daha detaylı görebiliyorsun.Kullandığınız monitörde ghosting az ise onu alın ne diyeyim daha ben sadece fikirlerimi söylüyorum samsung var ise 1tane asus alıp yanına koyabilirsiniz beğenmez iseniz iade hakkınız mevcut zaten 14gün içinde diyecek başka birşey yok.

Saol Burak, yardımcı oldun gerçekten... Bı deniyecegim...
Selam Burak;

Ürünü aldım WQ modelini. 1 adet pixel çıktı , ekranın en üstünde ortanın sağında hafiften. Ghosting var, Samsun' CHG70'den az veya çok demek zor, farklı yerlerinde var. Ama yok değil ne yazık ki... Netflixde dar ekran dizi seyrederken siyahın içinde göz alıyorlar.

Sana akıl sormam gereken soru, ürünü hepsiburadan aldım 2 gün önce, iade etmeli miyim, bir adet pixel hepsinde çıkabilir aslında, ghosting AQ modelinde daha mı az olabilir diye düşündürdü, bunu iade edip onu almak o fiyat farkına değer mi bilemedim açıkçası.

Asus min 3 pixelde garantiye alıyor sanırım, o yüzden hepsiburadanin iade hakkı geçmeden bir karsr vermem lazım. İndirim de bitti bir yandan... 2k 144hz bunfiyata ne alabilirim diye de çok düşündüm, Samsunglari ayaklardan dolayı kıyamıyorum...

Bütün bu düşüncelerim içerisinde, başka va ve İPS lerde de ghosting olucaksa, pixel hatası da yenisinde ekranın ortasında olma şansı da var, acaba bunu kullanmaya devam edeyim.mi diye senin tecrübeme dayanarak, fikir soruyorum ?

Son düzenleme:
İade süresi de geçmiş ama ASUS çağrı merkezini arayarak monitörde ölü piksel çıktığını söylerseniz onlar da değişim yapıp yapmayacaklarını söylerler. Eğer yapmıyorlarsa tüketici haklarına başvurun bence. Ben söylediğim gibi VG24VQ kullanıcısıyım ve ürünümü MediaMarkt'tan aldım, birinci yılı kaskolu olmak üzere 3 yıllık bir garanti sözleşmesi yaptım(böyle bir durum olabilir diye).Ben bir ghosting fark etmedim kendi monitörümde. Daha önce 60 Hz bir Lenovo laptop ekranı kullandığımdan dolayı da olabilir bu Ama ghosting her monitörde olabilir ne yazık ki. Coil Whine zıkkımı gibidir. Rahatsız eder ve firmalar garantiye kabul etmez. Sizi rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…