Rehber Asus TUF VG27AQL3A alınır mı?

Makaleler
8
Daha fazla  
Panel bilgisi

Innolux markasına ait M270KCA-E8B panelini kullanıyor. A-si TFT panel yapısına sahip, native 180hz ve doğal 8 bit panel kullanıyor. Bu panele arka aydınlatma da tümleşik, yani aynı paneli kullanan modellerle çok yakın sonuçlar verecektir. Cof bilgisi ise paylaşılmamış.

Renk gamutu

Bir incelemede %95 DCI-P3, diğerinde %89 DCI-P3 çıkmış. SRGB volume değeri de %89 DCI-P3 çıkan incelemede %136 çıkmış. Renk gamutu oldukça yüksek.

Desktop Screenshot 2025.06.26 - 15.51.01.15.png

Parlaklık ve Kontrast oranı

SDR parlaklığı iki incelemede de 330nit çıkmış fena değil, HDR parlaklığı ise 460nit yani HDR400 standartlarını karşılıyor. HDR parlaklığını önemsemeyin çünkü bu monitörün HDR performansı rezalet. Bir incelemede 730:1, diğerinde 850:1 kontrast oranı çıkmış, berbat bir değer. İPS ortalamasının bile çok altında kalmış.
Desktop Screenshot 2025.06.26 - 15.39.57.04.png

Oyun Performansı

Ufo performansı gayet iyi, gözle görülür ghosting sorunu veya overshoot sorunu yok. Level 2 ve level 3 en iyisi. Level 4 te overshoot oranı fazla.

Desktop Screenshot 2025.06.26 - 15.53.36.96.png

Sonuç

Renk gamutu yüksek, parlaklığı fena değil, kontrast oranı vasatın altında ve hız açısından iyi. Güncel fiyatı 10.700 TL civarında geziyor, kazık fiyat. Günümüz modelleri 1200:1 kontrast oranı ve üstünü rahatlıkla görebiliyor. Hatta 1400:1-1500:1 görebilen modeller var. G65B, R27QE, G274QPF E2, M27QA vb muadil modeller bundan daha iyi.

27''
180hz
2560x1440
Pivot ve yükseklik ayarı var
Gsync/Freesync premium/Adaptive sync var
Hoparlör var
Mavi ışık filtresi var
Flicker Free
1x 3.5mm ses çıkışı
2x HDMI 2.0 ve 1x DP 1.4
2x usb 3.2

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım ve önerdiğim bir monitör...dü😁 Bundan sonra önerirken bir daha düşünürüm belki.

Yine de şikayetçi değilim. Severek kullanıyorum. HDR umrumda değil çünkü kullandığım bir özellik değil. Yırtılma yaşamıyorum, renkler iyi. Parlaklık konusunda da millet çok karanlık gören gözlere sahip herhalde. Ben yüzde 80 civarında kullanıyorum ve gündüzleri bile gayet iyi.

Kullandığım ve önerdiğim bir monitör...dü😁 bundan sonra önerirken bir daha düşünürüm belki.

Yine de şikayetçi değilim. Severek kullanıyorum. HDR umurumda değil çünkü kullandığım bir özellik değil. Yırtılma yaşamıyorum, renkler iyi. Parlaklık konusunda da millet çok karanlık gören gözlere sahip herhalde. Ben yüzde 80 civarında kullanıyorum ve gündüzleri bile gayet iyi.

Muadilleri 370-500 nit falan görebiliyor. Neden daha fazlası varken daha azıyla yetinelim ki? G274QPF E2 daha ucuza satılıyor, 500nit parlaklığı var. Kontrast oranı da daha iyi. Renk gamutları aynı seviyede. Hız açısından kıyas yapmadım ancak o modelde iyiydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı