ASUS TUF Gaming VG27AQL3a alınır mı?

Genel olarak şunları öneriyorlar:
Philips 27M2N5500 sonunda /01 olan bir modeli daha var. O nano ipsmiş o da olur.
AOC Q27G4X.
MSI G274QPF E2.
Lenovo R27QE.

Ben ASUS XG27acs ve Lenovo R27QE kullandım. Birebir karşılaştırmadım ama Lenovo olan daha temiz görünüyordu. ASUS kullandığı panel kaplaması yüzünden ekran parazitli gibi görünüyordu. Ayrıca fiyatını hak etmediğini düşündüğüm için iade ettim. Lenovo da biraz ışık sızması vardı. Monitörün kasası kalitesiz gibiydi. Çift monitör kullandığım için kontrol programı çalışmıyordu. Tuşlarla ayar yapmakla uğraşmak can sıkıcıydı bu yüzden onu da iade ettim. Ama tam bir F/P. Şimdilik Philips olanı almak istiyorum Amazon'da 7500 liraya kadar düşüyor. İndirim bekliyorum. MSI, AOC ve Philips'in özellikleri birbirine çok yakın. Hangisi kafanıza yatıyorsa uygun fiyatlıyla alabilirsiniz.

Bu arada forumlarda genel olarak bunları öneriyorlar. Ancak okuduğum ve izlediğim incelemelere göre bence de alınabilecek en F/P monitörler bunlar.

Şurada arkadaş iyi açıklamış bence:

Ben Xbox'ı bağlayacağım için hoparlörlü bir monitör istediğim için çok kısıtlanıyor seçenekler. Ayrıca ilk defa ASUS hakkında negatif şeyler gördüm attığın rehberde o da beni endişelendirdi alma konusunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Xbox'ı bağlayacağım için hoparlörlü bir monitör istediğim için çok kısıtlanıyor seçenekler. Ayrıca ilk defa ASUS hakkında negatif şeyler gördüm attığın rehberde o da beni endişelendirdi alma konusunda.
Ben çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama kontrast oranı düşük bunu bilerek alın (Bu arada 800-900 kontrast ile 1200 kontrast arasında bir fark var ama muazzam bir fark yaratmıyor). Renk gamutu çok yüksek. Renkleri ips panellerin gösterdiği gibi güzel göreceğinize eminim. Ondan şüpheniz olmasın. Konu şu biraz daha az bir fiyata benzer ama kontrasttı yüksek modeller almak mümkün. Daha hızlı ve daha az ghosting olan bir model almak mümkün. Yani sırf Asus marka diye daha çok ödeyeceksiniz. Bu yüzden alınmayacağını söylüyorlar.

Eğer aklınızda kalacaksa ben olsam alır denerdim. Beğenmezseniz iade edersiniz. Ben öyle yaptım aklımda kalmasın diye Asus XG27ACS aldım. Fiyatını hak etmiyordu ve görüntüsü birazcık parazitliymiş gibi görünüyordu iade ettim. VG27AQL3A Vatan'da 8500 liraya satıyordu şuan 12168 lira. Bu fiyata asla değmez. 9k'dan fazla para vermenizi önermem.

Hoparlörü için alacaksanız çok kötü ses kalitesi var. Ucuz bir hoparlör almak bence daha mantıklı

Ben çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama kontrast oranı düşük bunu bilerek alın (Bu arada 800-900 kontrast ile 1200 kontrast arasında bir fark var ama muazzam bir fark yaratmıyor). Renk gamutu çok yüksek. Renkleri ips panellerin gösterdiği gibi güzel göreceğinize eminim. Ondan şüpheniz olmasın. Konu şu biraz daha az bir fiyata benzer ama kontrasttı yüksek modeller almak mümkün. Daha hızlı ve daha az ghosting olan bir model almak mümkün. Yani sırf Asus marka diye daha çok ödeyeceksiniz. Bu yüzden alınmayacağını söylüyorlar.

Eğer aklınızda kalacaksa ben olsam alır denerdim. Beğenmezseniz iade edersiniz. Ben öyle yaptım aklımda kalmasın diye Asus XG27ACS aldım. Fiyatını hak etmiyordu ve görüntüsü birazcık parazitliymiş gibi görünüyordu iade ettim. VG27AQL3A Vatan'da 8500 liraya satıyordu şuan 12168 lira. Bu fiyata asla değmez. 9k'dan fazla para vermenizi önermem.

Hoparlörü için alacaksanız çok kötü ses kalitesi var. Ucuz bir hoparlör almak bence daha mantıklı

Hoparlörlü olarak önerebileceğin bir model var mı ips panel olan?

Her ASUS iyidir diye bir durum yok. Eğer öyle olsaydı 5 bin liralık ASUS'la 10 bin liralık ASUS arasında fark olmazdı. Fark olmadığından kimse gidip de 10 bin TL verecek kadar slk olmazdı herhalde. Mesela kullanıcılar ve bazı test videoları ASUS Q1A nın ucuz ama kötü olduğunu; buna karşın 500-1000 TL daha verip Q3A nın pahalı ama sorunsuz olduğunu söylüyorlar. ASUS, MSI vb. bilindik elit markaları zorlayan zora sokan tek rakip tek güç var şu an: 'Casper escalibur. Oyunda güç budur'.

Hoparlörlü olarak önerebileceğin bir model var mı ips panel olan?
BenQ Mobiuz EX2710Q var ama bunun kontrastı genelde düşük çıkıyor. Hoparlörü çok daha iyi. Sanırım 9500 liraya kadar düşmüştü. 9500 lira da olsa bence fiyatını hak etmiyor. Önerdiğim 4 monitörün özelliklerinden daha iyi değil. Hem de en düşük fiyatı bile olsa diğer monitörlerden en az 1000 lira daha pahalı.

***Edit: anladım bozukluğunu düzelttim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Her ASUS iyidir diye bir durum yok. Eğer öyle olsaydı 5 bin liralık ASUS'la 10 bin liralık ASUS arasında fark olmazdı. Fark olmadığından kimse gidip de 10 bin TL verecek kadar slk olmazdı herhalde. Mesela kullanıcılar ve bazı test videoları ASUS Q1A nın ucuz ama kötü olduğunu; buna karşın 500-1000 TL daha verip Q3A nın pahalı ama sorunsuz olduğunu söylüyorlar. ASUS, MSI vb. bilindik elit markaları zorlayan zora sokan tek rakip tek güç var şu an: 'Casper escalibur. Oyunda güç budur'.
zaten bütün Asusların iyi ya da kötü olduğunu söylemedim AQ1A ve AQ3A özellik olarak aynı modeller sadece yılları farklı arasında da bir görüntü farkı yok

Ben de bugün aldım siyahları göstermede görseldeki gibi bariz bir sarılık sorunu var sizde de oluyor mu bu?

Dosya Ekleri

• IMG_9016.jpeg
    IMG_9016.jpeg
    50,1 KB · Görüntüleme: 53

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı