ASUS TUF VG27VQ 27 monitör NVIDIA V-Sync ile uyumlu mu?

Yizzlo

Megapat
Arkadaşlar, şu monitörü gözüme kestirdim. Ancak ekran kartım NVIDIA. Bildiğim kadarıyla FreeSync sadece AMD için. Ama bir de adaptive Sync yazıyor özelliklerde.

Ben NVIDIA ekran kartımla bu ekranda V-Sync özelliğini (yırtılmayı engelleyen) kullanabilir miyim? ASUS sitesinde de bilgi bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette 27" 1080p için uygun boyut değil diye yazılar okudum ne kadar doğrudur? Ben 1080p oynayacağım yanlış tercih mi olur bu monitör, ne dersiniz?

İnternette 27" 1080p için uygun boyut değil diye yazılar okudum ne kadar doğrudur? Ben 1080p oynayacağım yanlış tercih mi olur bu monitör, ne dersiniz?
Hocam 27 inç yakın kullanım için iyi bir seçenek değildir zira pikselleri sayabilirsiniz belirli bir mesafeniz var ise tercih edilir.Uzaklık mesafesi yakın ise 27 inç 2k monitör önerilir onun dışında aralığınızı koruyacak iseniz kullanılır.

Masanın eni 75 cm, şu an 23 inç bir ekranım var tam ortasında duruyor. Mesafe var yani masada o bakımdan sorun olmaz.
Arkadaşlar monitörü satın aldım ve şimdi kurulumunu tamamladım ancak görüntü kalitesi çok kötü sanırım bir ayar eksik kalıyor.

Ekranda ki pikselleri seçebiliyorum ve bulanıklık var alt kısımlarda. Ekran çözünürlüğü 1920*1080 şeklinde ayarlı olmasına rağmen bu şekilde. Piksellenmeden ötürü yazıları okumak dahi zor.

Yardımcı olacak biri çıkarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Emin misiniz net bir bilgiyi nereden bulabilirim ASUS TUF Gaming VG27vq serisinden bahsediyoruz değil mi G-Sync özelliği destekliyor mu cidden.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısıss.PNG
    Ekran Alıntısıss.PNG
    102,2 KB · Görüntüleme: 228
Arkadaşlar, şu monitörü gözüme kestirdim. Ancak ekran kartım NVIDIA. Bildiğim kadarıyla FreeSync sadece AMD için. Ama bir de adaptive Sync yazıyor özelliklerde.

Ben NVIDIA ekran kartımla bu ekranda V-Sync özelliğini (yırtılmayı engelleyen) kullanabilir miyim? ASUS sitesinde de bilgi bulamadım.

Fiyatı çok pahalı 2200 TL'sına satılan bir monitördü. Degişen bir şey yok bu fiyat verilmez.

Fiyatı çok pahalı 2200 TL'sına satılan bir monitördü. Degişen bir şey yok bu fiyat verilmez.
2700 ₺ almıştım. Monitörü hiç beğenmedim. Renkleri doğru şekilde gösterdiğini düşünmüyorum. İnternette böyle problem yaşayan olmamış belki problemin gerçek nedeni bu değil ve ben anlatamıyorum ama benim hiç hoşuma gitmedi. Ne ayarlar yaptım bir türlü kendimce normal dediğim bir görüntü alamadım. Garip bir şekilde her ayar modunda bir bulanıklık var ekranda. Renklerin tonu gözü tırmalayacak kadar farklı göründü bana ki aynı anda, aynı görüntüleri 2 farklı ekran ve TV ile de kıyasladım. Her ekran birbirinden farklı olsa da bu ekrandaki göze batacak kadar garipti. . Bu monitörde ofis işleri yazma-okuma yapmak çok zor renkleri gösteriş biçiminden olayı. Ayrıca scroll-down vs yaparken hele siyah bir arkaplan varsa yazılar çorba oluyor. Bir süre sonra hem gözler çok yoruluyor hem de mide bulandırıyor. Sanırım bu da panelin türü ile ilgiliymiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı