Asus UEFI anakart ile BIOS'tan RAM hızını değiştirme

Benihime

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaptığım RAM değişikli (önceden 4 GB 1333 mhz şimdi 4+4 gb 1600 MHz) BIOS'ta total memory freqency kısında hala 1333 gözüküyor. Anakartım ASUS UEFI BIOS Utility . Videolardan izlediğim kadarı ile advanced moduna girdikten sonra üst kısımda küçük menüler var gene kullananlarbilir Main ile Advanced menüsü arasında Ai tweaker diye bir seçenek var.

Normalde bende ise bu kısım yok. Videolarda herkes buradan ayarlıyor olmadığı için yapmadım. Bilen, anlayan biri varsa cevap bekliyorum şimdiden sağolun.

BIOS'un kısa tantım videosu hatırlatma için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • O kadar yazmışsın ama nedense anakart modelini belirtmek aklına gelmemiş. Belirtseydin kitapçığına bakıp bellek frekansının değiştiği ayarı gösterebilirdim. Ama hey! ASUS'un sitesinden Türkçe kitapçığı indirip sen de bakabilirsin.
  • AI Tweaker üst seviye, OC yapabilen anakartlarda olur.
  • 1333 MHz yanına 1600 MHz takarsan hız 1333 olur.
  • Eğer XMP seçeneği varsa XMP ile doğrudan 1600 Mhz'e çıkabilmen gerek.

Bios güncel evet ve 1333 Mhz nin yanına 1600 Mhz takmadım komple değiştirdim ikiside 1600 Mhz. Anakart modelim ise cm6630_cm6730_cm6830 sonunda nokta yok aynısının birde öyle versiyonu var. Tweaker muhabbetini bilmiyordum. XMP nedir tam olarak hocam Biosta ise görmedim öyle bir seçenek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios güncel evet ve 1333 Mhz nin yanına 1600 Mhz takmadım komple değiştirdim ikiside 1600 Mhz. Anakart modelim ise cm6630_cm6730_cm6830 sonunda nokta yok aynısının birde öyle versiyonu var. Tweaker muhabbetini bilmiyordum. XMP nedir tam olarak hocam Biosta ise görmedim öyle bir seçenek.
Merhabalar. konu eski ama sorunu çözebilmiş miydiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı