Asus VG248QE İçin Displayport ve Güç Kablosu Önerisi

İlk geldiği gbi renk ayarı yapmadım 1.4 olmayan HDMI kablosu kullnıyorum Hz olarak bi şey beklemedim ama youyubeda video izlenmiyecek kadar beyaz parlamalar oluyor sürekli.

İlk geldiği gbi renk ayarı yapmadım 1.4 olmayan hdmı kablosu kullnıyorum hz olarak bi şey beklemedim ama youyubeda video izlenmiyecek kadar beyaz parlamalar oluyor sürekli
60 bir de 60i seçeneği cıkıyor yerel ekranda 50 60 ama ASUS ekranı seçtiğimde 60'i çıkıyor. Onu seçtiğimde bu sefer ekran sürekli titriyor ben de 60 alıyorum yerel ekrandan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlar altında, fullhd çözünürlükte kaliteli bir HMDI kablosu ile 120HZ alınabiliyor. Senin durumun içinde bu değeri alabilmen olası.
Tabi laptopun HDMI çıkışının verebildiği değer de önemli, bunu deneyerek test etmen gerekecek.
Ekranda ki parlama olayı sadece video izlerken mi oluyor, oyun veya nette gezinirken de aynı durumu yaşıyor musun?
 
Normal şartlar altında, fullhd çözünürlükte kaliteli bir HMDI kablosu ile 120HZ alınabiliyor. Senin durumun içinde bu değeri alabilmen olası.
Tabi laptopun HDMI çıkışının verebildiği değer de önemli, bunu deneyerek test etmen gerekecek.
Ekranda ki parlama olayı sadece video izlerken mi oluyor, oyun veya nette gezinirken de aynı durumu yaşıyor musun?
Alienware 17 3D 120Hz 1080P i7-4710MQ 2GB Nvidia GTX 765M 16GB Windows 8.1 Benim ekran kartımda link teki gibi GTX 765m ve linkte 120 Hzlik ekran kullanılıyor be benim laptop un MSI sitesinde HDMI sürümü 1.4, 1.4a yada 1.4b yazmıyor. 120 Hz tüm 1.4'ler için mi geçerli onu da bilmiyorum. Fakat 1.4 kablo alıp deniyeceğim. Ve beyaz parlamalar video da özellikle insanların yüzlerinde felan belli oluyor ama sürekli oluyor, oyunda da mesela point blankte karakter dururken ekran daha net fakat hareket halinde renkler hiç bir zaman durarkenki netliği vermiyor, çok farklı oluyor..

Alienware 17 3D 120Hz 1080P i7-4710MQ 2GB Nvidia GTX 765M 16GB Windows 8.1 Benim ekran kartımda link teki gibi gtx765m ve linkte 120hz lik ekran kullanılıyor be benim laptop un msi sitesinde hdmı sürümü 1.4, 1.4a yada 1.4byazmıyor 120 hz tüm 1.4 ler içinmi geçerli onuda bilmiyorum fakat 1.4 kablo alıp deniyeceğim ve beyaz parlamalar video da özellikle insanların yüzlerinde felan belli oluyor ama sürekli oluyor, oyunda da mesela point blankte karakter dururken ekran daha net fakat hareket halinde remkler hiç bir zaman durarkenki netliği vermiyor çok farklı oluyor..
120 Hz destekli 1.4 HDMI kablosu nerden alabilirim link atar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, bu da kullandığın kablodan kaynaklanıyor olabilir. Şu kabloya bir bak istersen:
Philips SWV5401H 4K Destekli 1,8m Ethernet HDMI Kablo ( Fiyatı
Renk ayarları için sosyalde yeni bir konu aç, aynı modeli kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar.
İyi sosyaller...

Birde laptoplarda, monitöre görüntü dahili grafik kartı üzerinden gidiyor. Intel HD grafik sürücününde güncel olmasına dikkat et...
 
Maksat bilgilendirme olsun diye bu konuyu canlandırıyorum. (Tam olarak 10 gündür S-Link Displayport mağduruyum. Ben evde yokken çocuklar PC ve masasının yerini değiştirmişler ancak bağlantı kablolarını sökmeden taşımışlar ama o esnasında Displayport'un soketlerden birinin pinlerini eğerek bozmuşlardı. Ben de bunun üzerine S-Link'in Displayport'unu almış ancak bir türlü doğru düzgün görüntü alamayıp ha bire uğraşmak zorunda kalmış. En son baktım olacak gibi değil, bu sefer de Digitus'un Displayport'unu aldım ve sorun çözüldü.)
Yani olan 10 günlük zamanıma ve boşuna S-link'e verdiğim paraya oldu.

Ve, Digitus'un Displayport'u daha ucuz olmasına rağmen kesinlikle gözle görülür ciddi kalite farkına sahip. S-Lin alıp mağdur olmama riski taşımayın.

Uyarı almama neden olur mu bilmiyorum ama, Aynı mesajı bu konuya da atıyorum. Sonuçta iki konu da aynı. Maksat diğer kullanıcıların da benim gibi mağdur olmaları.
 
Kaliteli birer kablo : Digitus Ak-340100-050-s Displayport Bağlantı Kablosu, Dp Erkek - 785 - n11.com

Güç kablosuna ihtiyacının olma sebebi sanırsam ABD-Türkiye prizlerinin çakışıyor olmasından kaynaklanıyor. Öyle ise bana ürünle beraber gelen güç kablosu, bataryanın üzerinde yazan voltaj değerlerinin bir fotoğrafını atar mısın? 1MB'dan büyük olmamak kaydı ile sağ altta bulunan Resim Yükle butonuna tıklayarak gönderebilirsin. @Silinen üye Arkadaşa yanlış bir öneride bulunup evin sigortasını attırmak istemiyorum :) Arkadaş gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra önerilerimi kontrol edersen sevinirim.
Ben bu hepsi burada da olan 1.4 dp kablosunu alıcamda sizce gereklimi yoksa 1.2 olurmu? Bu ara 165 hz 05 ms kullanıyorum https://www.hepsiburada.com/paugge-...20-p-HBV00000HXYN5&url_src=and-product-detail
 

Geri
Yukarı