ASUS VG249QM1a vs Game Booster GB-2728ff vs twısted mınds TM24FHD

Bütçe
8000
Samsung bana her daim daha oturaklı bir marka geliyor fakat ASUS bu aralar çoğu arkadaşlarda ve internet kafelerde sürekli denk geldim o yüzden bir kafam karıştı.

İnternet kafeler toptan aldığı ve diğer ekipmanları da temin ediyorsa fiyat avantajı daha yüksektir bu yüzden ASUS alıyorlardır. Kişisel evde kullanacağın bir monitör ise durum farklı.

Rec 2020 renk gamutunda samsung daha iyi.
Desktop Screenshot 2025.05.19 - 14.27.26.24.png

DCI-P3 renk gamutunda ASUS %81, Samsung %89 çıkıyor. Asus 20cd daha parlak çıkıyor. Monitör piyangosuna göre değişebilir.
Desktop Screenshot 2025.05.19 - 14.29.04.14.png

Kontrast oranları ikisinde de 850:1 çıkıyor.
Desktop Screenshot 2025.05.19 - 14.29.53.45.png

Ufo testleri:
Desktop Screenshot 2025.05.19 - 14.31.05.61.png

Desktop Screenshot 2025.05.19 - 14.31.37.87.png

Rec 2020 renk gamutunda samsung daha iyi.
Eki Görüntüle 2494216

DCI-P3 renk gamutunda ASUS %81, Samsung %89 çıkıyor. Asus 20cd daha parlak çıkıyor. Monitör piyangosuna göre değişebilir.
Eki Görüntüle 2494218

Kontrast oranları ikisinde de 850:1 çıkıyor.
Eki Görüntüle 2494220

Ufo testleri:
Eki Görüntüle 2494221
Eki Görüntüle 2494223
Özelliklerinde Samsung daha parlak diye gösteriyor ama orasını anlamadım. Bir de bu ufo testi tam olarak ne oluyor? Detaylı bilgi vermişsiniz teşekkür ederim

Özelliklerinde Samsung daha parlak diye gösteriyor ama orasını anlamadım. Bir de bu UFO testi tam olarak ne oluyor? Detaylı bilgi vermişsiniz teşekkür ederim.

Kağıtüstü veriler monitörlerde önemsiz. Markaların pazarlamak amaçla yazdığı şeyler. Gerçek sonuçlar için ölçüm cihazı vasıtasıyla elde edilen verilere bakmanız gerekiyor.

Şu konuya bakın demek istediğimi daha iyi anlarsınız:

UFO testi ise hareket performansını öğrenmek için yapılıyor. Ghosting var mı yok mu diye yani. Ayrıca görüntünün ne kadar net olduğunu da gösteriyor. Bana kalırsa tepki süresinden daha önemli bir test.

Kağıtüstü veriler monitörlerde önemsiz. Markaların pazarlamak amaçla yazdığı şeyler. Gerçek sonuçlar için ölçüm cihazı vasıtasıyla elde edilen verilere bakmanız gerekiyor.

Şu konuya bakın demek istediğimi daha iyi anlarsınız:

UFO testi ise hareket performansını öğrenmek için yapılıyor. Ghosting var mı yok mu diye yani. Ayrıca görüntünün ne kadar net olduğunu da gösteriyor. Bana kalırsa tepki süresinden daha önemli bir test.
Ufo testine göre hangisi daha iyi?

UFO testi hangisinin daha iyi olduğunu gösteriyor?

İkisi de hemen hemen aynı. Ben gözle görülür bir fark göremedim. Renk gamı açısından bakıldığında Samsung'un barışı daha iyi o yüzden onu daha mantıklı almak. UFO testini üstte paylaştım zaten kendinde karşılaştırabilirsin.

İkisi de hemen hemen aynı. Ben gözle görülür bir fark göremedim. Renk gamı açısından bakıldığında Samsung'un barışı daha iyi o yüzden onu daha mantıklı almak. UFO testini üstte paylaştım zaten kendinde karşılaştırabilirsin.
Testi pek anlayamamıştım hocam ondan dolayı sordum 😅 sonuç olarak samsung daha iyi diyorsunuz ben de ona karar kılayım o zaman

Technopat Haberler

Geri
Yukarı