Çok rahatsız edecek düzeydeki tamamen oyun amaçlı kullanılan.
Her monitörün bir kusuru var. VG24VQ siyah ve gri tonların ciddi ghosting sorunu var, ben warzone, apex, rdr2, cyberpunk 2077 oynadım gözüme batmadı. Ancak warzone menülerinde, karakter animasyonlarında dikkat ederseniz ghostingi görüyorsunuz. Oyun içinde oynarken hiç farketmedim. Ayrıca test için pes 2013 indirdim onda da çok belliydi kale direkleri oyuncuların arkasında ghosting oluyordu. Bu sizin için ne kadar önemli onu göz önüne alın.
AOC güzel monitör ancak onda da bazı kişilerde dikey piksel çizgileri meydana geliyormuş.(Dipnot: herkeste olmuyor ve bazıların 1 ayda bazılarında 6-7 ay sonra olmuş.)
ViewSonic ise yeni bir seri olduğu için kesin olarak bilinen çok fazla sorunu yok. Ancak onda da ips glow ve yellow glow sorunu yaşayanlar vardı. Birde bazılarında 1msde siyahlaşma gibi sorunlar vardı. (Dipnot: IPS panellerde glow sorunu normal bir şey. Bunu gözle görüp sizin karar vermeniz lazım.)
Kısaca monitörlerin hepsinde en az 1 sorun var. Hangi sorun seni rahatsız etmeyecekse onu seç. Şansımız yok hepsi sorunlu.
Ayrıca sana tavsiyem 1080p için 27 inc monitör alma. Kullandım piksel çözünürlüğü yetersiz kalıyor. 1080 için max 24 inc olması lazım. 27 inc için 2k lazım.