Herkese selamlar. Monitörü bugün Vatan Bilgisayar'dan bizzat mağazaya giderek satın aldım. Eve gelip hemen kutuyu açıp ürünü inceledim. Monitörün malzeme kalitesi gerçekten çok güzel ve kaliteli. Bugüne kadar kullandığım ASUS VX 238 60 Hz monitöre kıyasla çok kaliteli hissettiriyor. Dış plastik kısımları tok ve sağlam hissettiriyor. Monitörün görünüşü ise çok güzel. Monitörün kutusundan DisplayPort kablosu çıktı. Hemen kurulumu yapıp monitörü birkaç saat kullandım. Daha önce hiç 144Hz monitör kullanmadığım için çok farklı geldi bana. Ben daha önce ne kullandım dedim. Yağ gibi akıyor. Monitörde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Hemen birkaç oyunda denedim. Harika bir oyun deneyimi sunuyormuş 144Hz. Bu monitörü alırken birçok farklı marka ve onlarca modelden sonra ASUS VG258Q almaya karar verdim. Bütün panel tiplerini inceledim. Her panel türünün kendine has artıları ve eksileri var malumunuz. TN panel ile ilgili birçok olumsuz yorumu gördüğümde acaba VA ya da IPS panel mi alsam diye çok düşündüm araştırdım. Ama bu modeli aldım. Bir diğer husus ise monitöre farklı açılardan baktığımda görüntü bozulmasının beklediğimden çok çok daha iyi olması. Hani birçok kişi diyor ya kafanı birazcık sağa ya da sola eğsen görüntü çamur gibi oluyor diye. Tamam açı değiştikçe görüntü bozuluyor ama bayağı bir açı değiştirmek gerekiyor. Yani beklediğimden çok çok daha iyi. Bugün Vatan Bilgisayar'da onlarca açık monitörün karşısına geçip izledim. Farklı açılardan baktım. İlginç şekilde en ufak açı değişikliğinde çok kötü görünen birkaç monitörde vardı. Demek ki her TN panel monitör aynı olmuyor onu anladım. Dikkatimi çeken başka bir nokta ise eski monitörüme göre ekran çok parlak. Gözlerimi biraz rahatsız ediyor. Oyunlarda hiç sorun yok ama masaüstünde ya da video izlerken rahatsız ediyor. Monitörün ayarlarını değiştirerek gözlerimi çok daha az rahatsız eden kombinasyonlar buldum. Bir de dikkatimi çeken nokta ASUS'un resmi sitesinde bu monitör için TN panel yazıyor. Kullanma kılavuzunda ise TFT-LCD yazıyor. Konuya vakıf arkadaşlar varsa bilgilendirirse memnun olurum. Monitörde hoşuma gitmeyen bir durum ya da bir kusur bulabilmek için saatlerce ve dikkatle monitörü kullandım ve inceledim. Yukarıda da belirttiğim gibi gözlerimi rahatsız etmesi dışında bir kusur bulamadım. Ha renk konusu ve açı farklılığından dolayı görüntü bozulması durumu ise kişiden kişiye de değişebiliyor. Kimisi en ufak görüntü bozulmasını kabullenmezken benim gibi kişiler ise çok dert etmeyebiliyor. Neticede her panelin avantajı dezavantajı var. Ben bu tür konularda profesyonel değilim. Kendi açımdan elimden geldiğince gördüklerimi aktarıyorum. Kişisel deneyim ve düşüncelerimi yazdım. Ben monitörü çok beğendim. Almayı düşünen arkadaşlara bir nebze yardımcı olur belki yazdıklarım.