ASUS VG259QM renkler farklı

151202

Kilopat
Selam. Bu monitörü geçen hafta almıştım ama sanki gözüme böyle olması gerektiğinden daha mavimsi geliyordu. Böyle şeylerde takıntılı olduğum için, arada fark var mı yok mu, bakayım da rahatlayayım diye bu hafta aynı modelden bir tane daha sipariş ettim ve gerçekten ilk aldığım monitör, en son gelenden daha mavi. Böyle bir şey nasıl olabiliyor ve de hangisi asıl, doğru olan renk tonu? Monitör ayarları tıpa tıp aynı bu arada. İkisi için de Display Port kablo kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 20200919_045634.jpg
    20200919_045634.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 124
  • 20200919_045748.jpg
    20200919_045748.jpg
    152,3 KB · Görüntüleme: 133
Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı modlar olması gerek Gaming gibi film gibi onlara baktınız mı? Veya Low Blue mod da olabilir.
Dediğim gibi tüm ayarlar tıpa tıp aynı.
Her ürün farklı şekillerde davranabilir, bu yüzden genellikle fabrika kalibrasyonuna ek olarak kalibrasyon yapılıyor.
Sorunun çözümü renk profiline girip maviyi biraz kısmak gibi duruyor, hatalı üretim olduğunu sanmıyorum.
Maviyi kıstığım zaman da sarımtırak oluyor :) yani resmen mavi bir örtü varmış gibi üstünde monitörün. Hiçbir türlü aynı renk tonunu yakalayamadım.

Dediğim gibi tüm ayarlar tıpa tıp aynı.
Maviyi kıstığım zaman da sarımtırak oluyor :) yani resmen mavi bir örtü varmış gibi üstünde monitörün. Hiçbir türlü aynı renk tonunu yakalayamadım.
Biraz geç oldu ama sorunu halledebildiniz mi?
Yakın zaman da aynı monitörü almayı düşünüyorum da böyle bir durumla karşılaşırsam aklımda bir fikir olsun diye sordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı