ASUS VG279Q vs MSI Optix G271

Yusuf2727

Kilopat
Sizce hangi monitör iyidir? Karar veremedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220804-165833_Chrome.jpg
    Screenshot_20220804-165833_Chrome.jpg
    57,1 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20220804-124722_Chrome.jpg
    Screenshot_20220804-124722_Chrome.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS hoparlörü var MSI modelinde yok.
ASUS 1HDMI 1DisplayPort 1 DVI-D girişi var. MSI da DVI-D girişi yok ama 2 HDMI girişi var. DVI-D eski kartlardan görüntü almaya yarıyor eski bir teknoloji.
ASUS 2018 çıkışlı bir model MSI 2020 model biraz daha yeni(Alacağın ASUS'un 3-4 senedir depoda senin almanı bekliyor olma ihtimali var bunu da düşün daha kullanmadan eskimeye başlamış olabilir) Bunu söylerken ben ASUS kullanıyorum model bazında tamamen olasılık olarak söyledim.
ASUS modelde 90 derece monitörü yatırma şansın var sağa sola ayrıca bacak sabitken 90 dereceye kadar ekranı sağa sola döndürebilirsin MSI modelinde bunların hiçbiri yok. Her iki modelde öne 5derece eğilebiliyor. ASUS arkaya doğru 33dereceye kadar eğilebilirken MSI 20 dereceye kadar eğilebiliyor. ASUS burada kendine göre monitörü ayarlama konusunda çok daha avantajlı ayrıca bacak sabitken monitörü aşağı yukarı doğru oynatabilirsin kendi göz hizana getirme açısından MSI da bu özellikte yok. Ben ASUS monitörün bacağı sabit bir modelini kullanan biri olarak o tür ekstraları aramadım hiç altındaki masa boyuma göre ayarlıydı şansıma. ASUS 1.5 kg daha ağır bir monitör masan sallanıyorsa ağırlığın az olması monitörün daha çok titremesine sebep olabilir. Onun dışında tepki süreleri filan geri kalan hemen hemen her şey aynı.
ASUS'un parıltı(Brightness) değeri 400cd/m2 MSI 250cd/m2 ASUS daha parlak bir görüntü verir ekranı kullanırken haberin olsun. Son olarak da sRGB değerleri ASUS %99 MSI %120 sRGB nedir onu da araştır kararına bir etkisi olur mu kendin karar ver. Ben sırf daha yeni üretim diye MSI seçerdim bu ikisi arasında

ASUS hoparlörü var MSI modelinde yok.
ASUS 1HDMI 1DisplayPort 1 DVI-D girişi var. MSI da DVI-D girişi yok ama 2 HDMI girişi var. DVI-D eski kartlardan görüntü almaya yarıyor eski bir teknoloji.
ASUS 2018 çıkışlı bir model MSI 2020 model biraz daha yeni(Alacağın ASUS'un 3-4 senedir depoda senin almanı bekliyor olma ihtimali var bunu da düşün daha kullanmadan eskimeye başlamış olabilir) Bunu söylerken ben ASUS kullanıyorum model bazında tamamen olasılık olarak söyledim.
ASUS modelde 90 derece monitörü yatırma şansın var sağa sola ayrıca bacak sabitken 90 dereceye kadar ekranı sağa sola döndürebilirsin MSI modelinde bunların hiçbiri yok. Her iki modelde öne 5derece eğilebiliyor. ASUS arkaya doğru 33dereceye kadar eğilebilirken MSI 20 dereceye kadar eğilebiliyor. ASUS burada kendine göre monitörü ayarlama konusunda çok daha avantajlı ayrıca bacak sabitken monitörü aşağı yukarı doğru oynatabilirsin kendi göz hizana getirme açısından MSI da bu özellikte yok. Ben ASUS monitörün bacağı sabit bir model kullanan biri olarak o tür ekstraları aramadım hiç altındaki masa boyuma göre ayarlıydı şansıma. ASUS 1.5 kg daha ağır bir monitör masan sallanıyorsa ağırlığın az olması monitörün daha çok titremesine sebep olabilir. Onun dışında tepki süreleri filan geri kalan hemen hemen her şey aynı.
ASUS'un parıltı(Brightness) değeri 400cd/m2 MSI 250cd/m2 ASUS daha parlak bir görüntü verir ekranı kullanırken haberin olsun. Son olarak da sRGB değerleri ASUS %99 MSI %120 sRGB nedir onu da araştır kararına bir etkisi olur mu kendin karar ver. Ben sırf daha yeni üretim diye MSI seçerdim bu ikisi arasında
MSI'ın %120 sRGB olduğu bilgisine nereden ulaştınız? Gördüm ben de. Resmi sitesinde yazıyormuş, tamam.

MSI monitörü almanızı tavsiye ederim. %120 sRGB iyi bir renk değeri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı