Öncelikle işlemci Ryzen 5 3600, ekran kartı RX 470 (İleri de 5700 veya 5700 XT alacağım)
İki monitörde 144Hz 1 ms tepki süresine ve FreeSync desteğine sahip. En büyük fark panel cinsi. Sizce 1500-2000 TL bandında IPS panel almak varken TN panel almak ne kadar mantıklı? Oyunda, filmde, genel kullanımda IPS daha avantajlı olmaz mı? IPS olan modelin tek dezavantajı 27' 1080P olması sanırım. 24' olsaydı tadından yenmezdi.
Not: 1080P üzeri monitor kullanmayı düşünmüyorum.
27" olmasını sorun etmezseniz düşünmeden IPS panel tabii ki. 24" TN paneli 1143 TL gibi uygun bir fiyata gözüküyor ve kısıtlı süre, buna da göz atabilirsiniz.
Asus VG248QZ 24" 144Hz 1ms (HDMI + Display + DVI-D) Full HD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
XG2402 Kullanıyorum .Renklerinden çok memnunum. Oyuncuysanız kesinlikle 27 almayın belirteyim. Onun dışında oyunu ağırlıklı oynamıyorsanız 27 olanı alabilirsiniz.
Kullandığınız model stoklarda yok sanırım. sonu 1 ile bitenden var bir önceki model. Demek 27 tavsiye etmiyorsun. Bende genellikle oyun oynarım ama karışık oynuyorum. Sadece FPS tarzı oyunlar oynamam.
Bugün mağazada monitörleri inceleme fırsatım oldu. Açıkçası Viewsonic panellerini sevemedim. AOC ve Asus panel olarak daha iyi göründü gözüme. Başlıktaki belirttiğim Asus modeli malesef kapalı kutuda olduğu için gözlemleme fırsatım olmadı. Farklı markaların 27'' IPS monitörlerine baktığımda gözüme iyi göründü. 27 de 1080p nin yetersiz olma durumunu belki IPS ekran bir nebze kapatıyordur.