ASUS VG279QM ekran titremesi

Şahin56

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba Valorant oynarken ekran takılıyor. (FPS düşüşü gibi) FPS sabit +400. sebebi ne olabilir?

Ekran kartım RTX 3060 monitör ASUS VG279QM 280Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI 2.0 240Hz destekler bunda sorun olmaz.
280Hz'de titreme sorunu monitörün OC potansiyelinin olmamasından kaynaklı ya da kablo kalitesiyle alakalıdır.
Native değeri olan 240Hz'de titreme olmuyorsa 280Hz'de kullanma. Stabilitesi bozuk demektir monitörün. Klasik TUF serisi. Şaşırmıyorum.
Dediklerini ben de düşündüm ama kendi sitesinde Display üzerinden 280 Hz verebildiği yazıyor. Bundan dolayı kutusundan çıkan Display kabloyla denemesinde fayda var.

1680609902925.png

Dediklerini ben de düşündüm ama kendi sitesinde Display üzerinden 280 Hz verebildiği yazıyor. Bundan dolayı kutusundan çıkan Display kabloyla denemesinde fayda var.

Eki Görüntüle 1726842

Bant genişliği yüksek Hz'de ve yüksek çözünürlükte önemli rol oynar. ASUS burada buna değinmek istemiş. Bende bunu bildiğim için mesajımın devamında kablo kalitesiyle de alakalı olabilir dedim.
HDMI 2.0'ın bant genişliği 18Gpbs'dir.
DP 1.2'nin ise 21.6 GPBS'dir.
Aradaki 3Gpbs ne kadar etkiler tartışılır hocam.
1.2 DP ile denemekten kaçınılmaması gerek elbette. Kaliteli bir Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (ENTDP1420) Fiyatı kablo işi çözebilir. (garantisi olmasa da denenmeli.)

280Hz'de titreme sorunu monitörün OC potansiyelinin olmamasından kaynaklı ya da kablo kalitesiyle alakalıdır.
Native değeri olan 240Hz'de titreme olmuyorsa 280Hz'de kullanma. Stabilitesi bozuk demektir monitörün. Klasik TUF serisi. Şaşırmıyorum.

Merhaba, bende 165 Hz bir monitör var ve aylardır 165 alamadım (144 Hz ) kulandım HDMI kullanıyordum, dun DP geçtim ve 165 aldım hem de g-synic devreye girmiş oldu. Fakat bunu sormak istiyorum: HDMI 2.0 240 Hz'a kadar destekliyor peki g-synic destekler mı?
Saygılar.

Merhaba, bende 165 Hz bir monitör var ve aylardır 165 alamadım (144 Hz ) kulandım HDMI kullanıyordum, dun DP geçtim ve 165 aldım hem de g-synic devreye girmiş oldu. Fakat bunu sormak istiyorum: HDMI 2.0 240 Hz'a kadar destekliyor peki g-synic destekler mı?
Saygılar.

Senin 165Hz alamama nedenin; 1.4 versiyonlu monitör içinden çıkan HDMI kullanman. 1.4HDMI 144Hz veriyor. 165Hz vermiyor.
240Hz monitörlerin HDMI girişi 2.0 olur. Bu zorunludur. Kutu içinden HDMI 2.0 mutlaka çıkar.

*HDMI 1.4, 2.0 ile G-sync açamazsın.
G-Sync için HDMI 2.1 gerekir. Fakat hem GPU hem monitörün HDMI portları 2.1 desteklemek zorundadır.
DP ile rahatlıkla açılıyor.

Öyle bir ihtimal var. Sitesinde 280 Hz'i display üzerinden verebildiği yazıyor. Kutusundan çıkan kabloyu veya DP 1.4 sürüm bir kablo kullanmalısın.

Tekrardan merhaba HDMI bildim kadar 144 Hz'a kadar destekler DP ile denerseniz hem de gsynic veya freesynic özekiklerinden faydalanabilirsiniz eğer montorünüz desteklerse.
Saygılar.

Bu kabloyu kullanıyorum PAUGGEENTDP1420 VESA SERTİFİKALI DİSPLAYPORT 1.4 KABLO fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

280Hz çektim yine titreme yaptı 240 düşürdüm.

Ekranın kendi çözünürlüğü neyse onda onda kullan overclock yaparak Hz yükseltme.

Monitörün kendi özelliğinde olan bir şey açınca zaten titreme yapabilir diyor 4 aydır kullanıyorum bir problem yoktu ta ki 1 hafta önce NVIDIA güncellemesi yapana kadar ondan sonra sorun başladı tek sorun monitörümde değil Razer kablosuz mouse kullanıyorum o da takılıyor.

Bant genişliği yüksek Hz'de ve yüksek çözünürlükte önemli rol oynar. ASUS burada buna değinmek istemiş. Bende bunu bildiğim için mesajımın devamında kablo kalitesiyle de alakalı olabilir dedim.
HDMI 2.0'ın bant genişliği 18Gpbs'dir.
DP 1.2'nin ise 21.6 Gpbs'dir.
Aradaki 3gpbs ne kadar etkiler tartışılır hocam.
1.2 DP ile denemekten kaçınılmaması gerek elbette. Kaliteli bir Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (ENTDP1420) Fiyatı kablo işi çözebilir. (garantisi olmasa da denenmeli.)

Zaten bu kabloyu 1.5 2 senedir kullanıyordum ama girişinde kafası çıktı o etkiler mi yeni kablo alsam mı?

Bir süredir ben de ekran kartı sürücüsü kaynaklı sorunlar yaşıyorum. Hiçbir şey olmasa bile sürücüden dolayı sorun yaşama ihtimalin var. Bunun için de garanti çözüm ya eski sürümlerden bir tanesini kullanmak ya da yeni sürümü beklemek.

Muhtemelen yeni sürümü bekleyeceğim en kısa zamanda gelir umarım.

Bir süredir ben de ekran kartı sürücüsü kaynaklı sorunlar yaşıyorum. Hiçbir şey olmasa bile sürücüden dolayı sorun yaşama ihtimalin var. Bunun için de garanti çözüm ya eski sürümlerden bir tanesini kullanmak ya da yeni sürümü beklemek.

Zaten ne olduysa güncellemeden sonra oldu kablosuz faremde arada bağlantı kesiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı