İnceleme ASUS Vivobook 16X M1603qa

Selamlar, şu anda bu konuyu açtığım laptop ASUS Vivobook 16X M1603qa. Laptop, dahili olarak 8 GB RAM ile geliyor ve 1 adet boş RAM slotu bulunuyor. Bu slota 1x16 GB CL22 G.Skill RAM taktım. Laptop, DDR4 90W hızlı şarj adaptörü ile geliyor. Herhangi bir düz yüzeyde oyun oynamadığınız sürece laptop buz gibi ve sessiz. Ancak oyun oynayacaksanız, altına bir yükseltme yaparsanız 60-65°c sabit sıcaklıkta oyun oynayabiliyorsunuz. Valorant oynamıyorum, CS2'de kaç FPS aldığını ölçmedim; istek olursa ölçebilirim. Laptopun arka kapağını sökseniz de garanti dışı kalmıyor; müşteri hizmetlerine sordum. Ancak şöyle bir kaydı var: Laptopun herhangi bir kısmında hasar olmayacak; örneğin, vidalarda yalama izi veya zorlama izi olmayacak. Bunun dışında, RAM'i taktırmak için PC'yi yollayıp garanti dışı kalmadan taktırabilirsiniz, ancak işçilik ücreti + KDV alıyorlar. Ben RAM'i kendim, çok profesyonel bir şekilde taktım.

AC adaptöre bağlı şekilde rahatça kullanıyorum; dahili kart 70W çekiyor. Ekran parlaklığı yeterli, klavye ışıklandırması yok. Bluetooth modülü güncel, ancak arada bir soket kısmında kararma oluyor, nedenini bilmiyorum. Bu durum iki kez yaşandı. Şu an bilgisayarımda 24 GB RAM, AMD 5 5600H işlemci ve AMD Radeon grafik kartı (iGPU) var. Laptop, 180 derece açılabilir menteşeye sahip ve AI desteği bulunuyor. MyASUS uygulaması ile otomatik BIOS güncellemesi gibi işleri kendiniz yapabiliyorsunuz, ek bir programa gerek kalmadan donanım değişiklikleri algılanıyor. Ben, Bluetooth modülündeki sıkıntıyı bu testten anladım ve kendim denediğimde gerçekten çalışmıyordu.

Laptopun dış kasası çok kolay hasar alıyor, Amazon'da kılıf satılıyor. Ekran koruyucu vb. de var, uyumlu; şu an alamadım ancak çok geç olmadan almayı düşünüyorum. Ekran 60 Hz ve yeterli FPS sunuyor. Fiziksel kamera kapağı var, uygun ışıklı ortamda kamera yeterli. Klavyede FN kilidi var, açılıp kapatılabiliyor. Trackpad kapama kısmı da mevcut. Mikrofon kapama ve kamera kapama seçenekleri mevcut. Sorusu olanların sorusunu cevaplayabilirim. İyi sosyaller, iyi günler dilerim.

Tekrardan merhaba! Bu laptopun i7 13. nesil Full paket olan versiyonu da mevcut. Fiyatı Amazon'da 1.200 $ civarında. Özellikleri arasında 4060, i7 13. nesil, klavye aydınlatması (backlight) ve parmak okuyucu (finger reader) bulunmakta. Bilgisayarımın RAM'ini yükseltirken boş soketler gördüm; neler olduğunu bilmiyorum ancak araştırmam devam etmekte. Ben kullandığım tüm ürünlerin maksimum performansı için uğraşan bir insanım, bu yüzden bu incelemeyi yazıyorum. Eğer bana yardımcı olmak isterseniz yorum yapmayı unutmayın!

Aşağıdaki resim, anakarta ait fotoğraflar. Yabancı bir siteden birebir aynı laptopun arka fotoğrafı.

Dosya Ekleri

• internals-11-1536x1081 (1).jpg
    internals-11-1536x1081 (1).jpg
    337,5 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
2 aydır bu modeli kullanıyorum çok memnunum, ses yok soluk yok takılmıyor ısınmıyor şarjı çok iyi gidiyor ASUS Vivobook M1603QA-MB511 AMD Ryzen 5 5600H 8GB 512GB

Merhaba. Ben de Vivobook M1502 modelini aldim. Ryzen 7 7730u islemci 24 gb ram 1 tb ssd var. Henuz paketini acmadim işten dolayi. Bazi sitelerde şarj ve isinmayla alakali çok olumsuz yorumlar okudum. Acaba acmadan iade mi etsem diye düşünmüyor degilim. Fikirlerinizi almak isterim.

Bir sey daha sorayim. Usb C girisinden de şarj ediliyor. En fazla kaç wattlık şarjı destekler? Kendi şarj aleti 45 wattlık. Daha güçlü bir adaptörle usb C'den daha hizli şarj olur mu?

Merhaba. Ben de Vivobook M1502 modelini aldim. Ryzen 7 7730u islemci 24 GB RAM 1 TB SSD var. Henuz paketini acmadim işten dolayi. Bazi sitelerde şarj ve isinmayla alakali çok olumsuz yorumlar okudum. Acaba acmadan iade mi etsem diye düşünmüyor degilim. Fikirlerinizi almak isterim.

Merhaba eğer oyun ya da güç gerektiren programlar kullanmıyorsanız sıkıntı olmaz (örnek olarak render, AutoCAD, Photoshop) ben güç tasarrufu ve fısıltıya aldığımda rahat bir şekilde webde 10+ üstü kullanıyorum işlemcisi güzel aldığınız modelin.
Touch padinde numpad olan model sanırım.

2 aydır bu modeli kullanıyorum çok memnunum, ses yok soluk yok takılmıyor ısınmıyor şarjı çok iyi gidiyor ASUS Vivobook M1603QA-MB511 AMD Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB.

Aynı modele sahibiz ancak ben biraz yükseltme yaptım. RAM SSD soğutucu boru gibi.

Stc8 termal macun upgrade bunun dışında hiçbir şey yapmadım sonuçları paylaşacağım.

BIOS UEFI de boşta 65-67 arası iken 63 derece sabit yükte68.7 derece boşta 41.9

Vallahi onu denemedim.

Hayır Type-C'den şarj bu modellerde mevcut değil.

Tekrardan merhaba laptopuma sonra da Power delivery eklemeyi düşündüm biraz araştırma ile ekelenebileceğini ama bozma garantisi olduğunu ve kararsız ve Çin malı üretim çiplerin piyasada gezdiğini gördüm bundan dolayı eklemekten vazgeçtim ancak bir ara içini açıp sonra da ekleyebilir miyim diye bakacağım elimde ki pabşka bir ASUS expert bookda pd var ve mimarileri inceleyip yazcağım sağlıcakla kalın.

Tekrardan merhaba laptop ekranımda uzun süre rranenin videosu girişi açık kalmıştı beyaz ekran aşığıda resmi var tuvalete gittim geldim chat-GPT'yi açtığımda arka plan siyah olduğu için ghosting olduğunu gördüm yarın servisi arayacağım. Neden oldu fikrim yok ara sıra oyunda iken ekran anlık donup belli bir kare açılıyordu sonra tekrar normale dönüyordu grafik kartı dahilidir diye düşündüm ses etmedim bu olay yaklaşık1.5 saniyede gerçekleşiyordu neyse servisle konuştuktan sonra durumu güncelleyeceğim.

Evet yeni bir güncelleme ile birlikteyim cihazı Ümraniye'deki teknik servise götürmemi 21 iş günü teslim süresi var dendi yasal olarak yapılan upgradelere birşeydenmedi yapabilirsiniz sıkıntı yok denildi ancak ekranımdaki gölgelenme eğer sürekli aktifsem sıkıntı olmuyor uzun solukta oluyor bende bilgisayarı 15 tatil sonrası 20'si gibi götürmeye karar verdim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    474,2 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı