Çözüldü Asus VP249QGR monitör durduk yere kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dariuslenz

Decapat
Katılım
25 Şubat 2020
Mesajlar
24
Arkadaşlar merhaba. Daha kuralı 3 gün olan sistemim çat diye görüntü vermiyor. Tam olarak şöyle; atıyorum masaüstünde geziniyorum ekran 2 3 saniye donuyor ve monitör kapanıyor, HDMI sinyali yok diyor ancak kasa fanlarından anladığım kadarıyla kasa çalışıyor. Monitörü aç kapa, HDMI kablosunu çıkarmak vs. para etmiyor ama kasaya reset atınca düzeliyor. PC 20-25 günlük monitör ise 3 günlük. PC'yi ilk açtığımda BIOS'u açmaya çalışmıştım. Ekranda Boot, disk aranıyor ve en önemlisi bilgisayarı kapatmayın yazıyordu, galiba Boot menüsünü açmışım. Bayağı bir uzun sürdü PC'yi bırakıp gitmiştim düzelir diye ama bayağı uzun sürdüğünden evdeki çalışmalardan dolayı bu esnada elektrik kesilmişti.

Sistemim: R5 160012nm, ASUS Dual RX580(4 GB), ASUS Prime A320M-F

Mönitör: Asus VP249QGR Monitör
 
Çözüm
İndirip BIOS günceller misin?

Monitörün günahı yok bence, günah kasanın içinde ekran kartı olabilir, güç kaynağının markası ve modeli nedir?

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı denedin mi?
 
DDU ile rehberi takip ederek sürücüleri sildim ve geri yükledim. PSU'um kasa ile birlikte geldi Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ Midi-Tower Tempered Glass Gaming Kasa - CC-9020121-EU - incehesap.com. Kasa kapağı kapanmıyor diye PSU'dan gelen 8+8 Pi'nin uzatma yerini taktım ama erkan kartından beyaz ışık geliyor diye sorun olacağını düşünmedim bundan kaynaklı olabilir mi? Bir de enerji tasarruf edebilmek için monitörün Hertz'ini 2 saatte bir(oyun bitince) 50Hz ile 144Hz arasında değiştiriyordum. Şu an 144Hz'de sabitledim sonuçları bildireceğim.
 
PC'yi 8 saatlik GPU + CPU stres testine soktum ve bir sıkıntı olmadı. Ekran kartı yük altında değilken bahsettiğim sorun yaşandığı için tam emin olamadım ama şimdilik çözüldü gibi. Son olarak iki sorum olacak; güncelleme yapmıyorken BIOS'ta güncelleme menüsünde bilgisayarın kapanması ve PSU'dan gelen 8+8 pinin uzatma yerini takmam ne kadar sorun teşkil ediyor? Teşekkürler.
 
Yok düzelmedi. Bu gün ilk defa sorunu kulaklık takarken yaşadım tam olarak şöyle; GPU boşta ya da yük altında(genelde boşta iken oldu) fark etmiyor PC 3 4 saniye saniye tamamen donuyor ekran hareketsiz kalıyor ve 0.1 saniye gibi bir ses dilimi 3 4 saniye boyunca tekrar ediyor ve ekran kapanıyor. PC'yi tekrar başlatana dek açılmıyor. Ayrıca BIOS'da hata yaptığımdan mıdır bilmem ama reset tuşuna basınca kasa fanları 2 3 kez çalışıp duruyor ve PC öyle açılıyor. :/
 

Geri
Yukarı