Rafi Hızlı
Megapat
Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim o zaman ViewSonic'i eliyoruz.Viewsonic kalitesiz ve sorunlu bir model. Malzeme kötü, ölü piksel ve aşırı ışık sızması sorunları sık görülüyor vs. Onu önermem. Kalitesiz kısaca.
Sadece CS:GO oynasaydınız TN önerirdim ama diger türleri de oynadığınızfan VA/IPS önereceğim. TN'den geçince renk olarak ağzınız açık kalacak.
@ableben 'in önerdiği oldukça iyi bir VA ve VA'lar renk kalitesi olarak IPS'lerin gerisinde olsa da Asus renk bakımından giriş seviyesi bir IPS, Philips de oldukça sağlam bir VA. Yani renk olarak en az Asus kadar iyi olacaktır.
Siyahlar olarak zaten ezecektir, çünkü kontrast olarak en iyi panel olan VA var.
Üstelik standart VA'lardan da daha iyi kontrast oranı var.
AMD ekran kartınız var ise FreeSync Premium kısaca düşük FPS'lerde de LFC teknolojisi ile yırtılmayı önelyen bir teknoloji.
Normal FreeSync belli bir limitin altında devre dışı kalır.
Bunun dışında parlaklığı da gayet iyi.
Ama Philips'in biraz fazla ghosting yaptığını duydum, bu da CSGO'da biraz problem olabilir.
Sadece hikayeli oyunlar oynasaydınız Philips önerirdim ama şu an Asus da alınabilir.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Şu an kullandığım panel TN hatta direk model vereyim Asus VP247H. Renkleri benim açımdan sıkıntı değil gayet memnunum(hatta mavi ışık filtresi bile açık monitör+Windows'ta (oyunda Windows kapanıyor monitor açık) ) işin açıkçası benim korktuğum ghosting olayı. Yoksa VA,IPS,TN fark etmez profesyonel oyuncu değiliz.@Rafi Hızlı anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ama önemli olan anlamanız değil rahatsız edip etmemesi.
Rekabetçi oyunlarda görüntü kalitesi yerine performansı tercih etmek istiyor iseniz TN monitörler atarım ama renk mi yoksa hız mı iyi düşünmelisiniz bence.
Çünkü fark büyük.
Hayır kullanmadım, kullandığım tek IPS panel iPhone telefon ekranı ve iMAC ekranları onları da teknoloji marketlerinde kullanabildim@Rafi Hızlı Ya, şimdi bu konuda çok kesin konuşmak istemiyorum. Ghosting kimisinin umurunda olmaz, kimisi de kasar, en ufak ghosting'den rahatsız olur.
Sonra size kötü tercih yaptırmış gibi olmayayım.
Ama genel olarak aralarındaki ghosting farkı, renk kadar bariz değil.
Eğer daha önce bir IPS kullanmadı veya karşılaştırma yapmadı iseniz TN'in size güzel gelmesinden daha doğal bir şey yok. Başka monitöre geçince fark anlaşılıyor.
Doğrudur bir şey diyemeyeceğim maalesef siz daha çok bilgilisiniz.@Rafi Hızlı Siyahların düzgün gösterilmeme olayı IPS'lerde de var maalesef.
Siyahları düzgün gösterebilen tek panel VA. Onlar da bir yere kadar.