ASUS VP249QGR vs ViewSonic VX2458-C vs LG 24GL650-B

Merhaba, belki de 10 milyonuncu "tavsiye" konularından birini açtığım için kusura bakmayın. Hem dolar kuru hem de güncellenen teknolojilerden dolayı gün geçtikçe her şey değişmekte :) Diğer konuları okuyup çok kararsız kaldığımdan dolayı bu konuyu açmaya karar verdim. Bulduğum monitörler şunlardır;

1- ASUS VP249QGR 23.8" Full HD IPS Çerçevesiz 1MS 144Hz Adaptive-Sync (FreeSync)
2- ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) FreeSync/GSync FHD Curved Oyuncu Monitör
3- LG 24GL650-B 23.6 inch 144Hz 1ms Full HD Freesync TN Gaming Monitör

İşin açıkçası şu an Asus 75 hz monitör(TN panel) kullanmaktayım genel anlamda memnunum listedekilerden ViewSonic sanki diğerlerinden çok az bir farkla öndeymiş gibi duruyor hem curved hem de dahili hoparlöründen dolayı fakat Asusla birlikte onun da yükseklik derecesi ayarlanmıyor ikisinde de dahili hoparlör mevcut ki hoparlör olması benim için daha iyi olur LG de ise hoparlör mevcut değil ama yükseklik ayarlanabiliyor. Genellikle FPS oyunu oynuyorum hatta CS:GO'da gelebildiğim en yüksek rank Güzide o yüzden o kadar da profesyonel değilim haha 😅 Diğer türlerden de oyunları oynamaktayım o yüzden monitör konusunda ben de karar veremedim. Belki de sizin bildiğiniz bunlardan farklı daha iyi monitörler vardır yada bunlar iyidir :). Zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleme:
ASUS VP249QGR derim çünkü panel daha kaliteli. TN panel kadar hızlı olmayabilir ama oyun dışında yapacağınız işlere zevk katacaktır. ViewSonic olanı ben pek beğenemedim. Curved monitörler her zaman benim için bu bütçede alt seviye kalmıştır zaten. Dahili hoparlörü gayet iyi bunu söyleyebilirim ASUS'un ayrıca. Yükseklik derecesine çok takılmadım ben çünkü yeteri kadar hareket kabiliyeti sağladı bana. PHILIPS 23.8" 242E1GAJ-01 144Hz 1ms HDMI DP Freesync Premium Gaming Monitör | ITOPYA Son zamanlarda bu monitörü duydum fakat sorun çıkardığını söyleyenler vardı. VA panel olması çok sorun değil ama FreeSync Premium olması bir avantaj. Tercih edilebilir. Arkadaş aslında bir konuda bunu güzel bir şekilde açıklamıştı. @SkyRose

Son düzenleme:
Viewsonic kalitesiz ve sorunlu bir model. Malzeme kötü, ölü piksel ve aşırı ışık sızması sorunları sık görülüyor vs. Onu önermem. Kalitesiz kısaca.

Sadece CS:GO oynasaydınız TN önerirdim ama diger türleri de oynadığınızfan VA/IPS önereceğim. TN'den geçince renk olarak ağzınız açık kalacak.

@ableben 'in önerdiği oldukça iyi bir VA ve VA'lar renk kalitesi olarak IPS'lerin gerisinde olsa da Asus renk bakımından giriş seviyesi bir IPS, Philips de oldukça sağlam bir VA. Yani renk olarak en az Asus kadar iyi olacaktır.

Siyahlar olarak zaten ezecektir, çünkü kontrast olarak en iyi panel olan VA var.

Üstelik standart VA'lardan da daha iyi kontrast oranı var.

AMD ekran kartınız var ise FreeSync Premium kısaca düşük FPS'lerde de LFC teknolojisi ile yırtılmayı önelyen bir teknoloji.

Normal FreeSync belli bir limitin altında devre dışı kalır.

Bunun dışında parlaklığı da gayet iyi.

Ama Philips'in biraz fazla ghosting yaptığını duydum, bu da CSGO'da biraz problem olabilir.

Sadece hikayeli oyunlar oynasaydınız Philips önerirdim ama şu an Asus da alınabilir.

Viewsonic kalitesiz ve sorunlu bir model. Malzeme kötü, ölü piksel ve aşırı ışık sızması sorunları sık görülüyor vs. Onu önermem. Kalitesiz kısaca.

Sadece CS:GO oynasaydınız TN önerirdim ama diger türleri de oynadığınızfan VA/IPS önereceğim. TN'den geçince renk olarak ağzınız açık kalacak.

@ableben 'in önerdiği oldukça iyi bir VA ve VA'lar renk kalitesi olarak IPS'lerin gerisinde olsa da Asus renk bakımından giriş seviyesi bir IPS, Philips de oldukça sağlam bir VA. Yani renk olarak en az Asus kadar iyi olacaktır.

Siyahlar olarak zaten ezecektir, çünkü kontrast olarak en iyi panel olan VA var.

Üstelik standart VA'lardan da daha iyi kontrast oranı var.

AMD ekran kartınız var ise FreeSync Premium kısaca düşük FPS'lerde de LFC teknolojisi ile yırtılmayı önelyen bir teknoloji.

Normal FreeSync belli bir limitin altında devre dışı kalır.

Bunun dışında parlaklığı da gayet iyi.

Ama Philips'in biraz fazla ghosting yaptığını duydum, bu da CSGO'da biraz problem olabilir.

Sadece hikayeli oyunlar oynasaydınız Philips önerirdim ama şu an Asus da alınabilir.
Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim o zaman ViewSonic'i eliyoruz. :) Ekran kartım GTX 1660 Super o yüzden maalesef Freesync kullanamayacağız. Şimdiye kadar 60-75 hz kullandığım için ghosting farkını anlar mıyım bilemiyorum açıkçası. :) Sanırım Asus alacakmışız gibi duruyor fakat onda da dediğiniz ghosting olayı varmış daha doğrusu IPS panellerde daha çok ghosting varmış ama ben fark eder miyim bilemiyorum:)

Düzenleme: Oyun oynama yüzdem %80 CS:GO, Valorant, COD vb tarzı FPS oyunlar %20 diğer oyunlar o yüzden TN panel de önerebilirsiniz diye düşünüyorum :).

Son düzenleme:
@Rafi Hızlı anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ama önemli olan anlamanız değil rahatsız edip etmemesi.

Rekabetçi oyunlarda görüntü kalitesi yerine performansı tercih etmek istiyor iseniz TN monitörler atarım ama renk mi yoksa hız mı iyi düşünmelisiniz bence.

Çünkü fark büyük.

@Rafi Hızlı anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ama önemli olan anlamanız değil rahatsız edip etmemesi.

Rekabetçi oyunlarda görüntü kalitesi yerine performansı tercih etmek istiyor iseniz TN monitörler atarım ama renk mi yoksa hız mı iyi düşünmelisiniz bence.

Çünkü fark büyük.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Şu an kullandığım panel TN hatta direk model vereyim Asus VP247H. Renkleri benim açımdan sıkıntı değil gayet memnunum(hatta mavi ışık filtresi bile açık monitör+Windows'ta (oyunda Windows kapanıyor monitor açık) ) işin açıkçası benim korktuğum ghosting olayı. Yoksa VA,IPS,TN fark etmez profesyonel oyuncu değiliz. :)
Not: Dersen ki renkleri dışında IPS,VA,TN panel arasında bir şey fark etmezsin o zaman ne olduğu fark etmiyor :)
Not2: Kusura bakma seni de yoruyorum fakat anladığım pek söylenemez.

Son düzenleme:
@Rafi Hızlı Ya, şimdi bu konuda çok kesin konuşmak istemiyorum. Ghosting kimisinin umurunda olmaz, kimisi de kasar, en ufak ghosting'den rahatsız olur.
Sonra size kötü tercih yaptırmış gibi olmayayım.

Ama genel olarak aralarındaki ghosting farkı, renk kadar bariz değil.

Eğer daha önce bir IPS kullanmadı veya karşılaştırma yapmadı iseniz TN'in size güzel gelmesinden daha doğal bir şey yok. Başka monitöre geçince fark anlaşılıyor.

@Rafi Hızlı Ya, şimdi bu konuda çok kesin konuşmak istemiyorum. Ghosting kimisinin umurunda olmaz, kimisi de kasar, en ufak ghosting'den rahatsız olur.
Sonra size kötü tercih yaptırmış gibi olmayayım.

Ama genel olarak aralarındaki ghosting farkı, renk kadar bariz değil.

Eğer daha önce bir IPS kullanmadı veya karşılaştırma yapmadı iseniz TN'in size güzel gelmesinden daha doğal bir şey yok. Başka monitöre geçince fark anlaşılıyor.
Hayır kullanmadım, kullandığım tek IPS panel iPhone telefon ekranı ve iMAC ekranları onları da teknoloji marketlerinde kullanabildim :) Tabii ki renkleri çok daha canlı o fark ediliyor. Bizim ekranlarda ise siyah aslında siyah değil de çok koyu lacivertmiş gibi (bende öyle) veya koyu griye daha yakın bir renk olarak gösteriliyor. :)

@Rafi Hızlı Siyahların düzgün gösterilmeme olayı IPS'lerde de var maalesef.

Siyahları düzgün gösterebilen tek panel VA. Onlar da bir yere kadar.
Doğrudur bir şey diyemeyeceğim maalesef siz daha çok bilgilisiniz. :) O zaman ne yapalım ASUS VP249QGR 23.8" Full HD IPS Çerçevesiz 1MS 144Hz alıp yolumuza devam mı edelim hem sizi de çok yormamış olurum ben de bilemedim ki. Acele etmeyip 11.11 veya kara cumayı beklemeyi düşünüyorum. :)
Ayrıca ViewSonic VX2458-MHD 24'' 1ms Full HD Freesync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz? Arkadaşımda var memnunmuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı