ASUS vs MSI laptop

merakliarastir

Femtopat
Daha fazla  
- ASUS ROG STRIX Scar 18.

- MSI Vector A18 HX.

Bu iki laptoptan hangisini almak mantıklı? Başka model önermeyin. ASUS'u çok beğendim ama kronik sorun var diyen var, bayağı kaliteli diyen var. Yani kafam karıştı. MSI ASUS'a göre özellikleri düşük depolama ve RAM olarak.

Asus ROG Strix SCAR 18 G835LW-SA127 Intel
Core Ultra 9 275HX 64GB 2TB SSD RTX5080
Freedos 18" WQXGA Taşınabilir Bilgisayar

MSI VECTOR A18 HX A9WIG-093TR AMD Ryzen 9 9955HX 32GB 1TB SSD GeForce RTX5080
Windows 11 Home 18" QHD+ Taşınabilir Bilgisayar

Tam adları bu şekil

Asus ROG Strix SCAR 18 G835LW-SA127 Intel
Core Ultra 9 275HX 64GB 2TB SSD RTX5080
Freedos 18" WQXGA Taşınabilir Bilgisayar

MSI VECTOR A18 HX A9WIG-093TR AMD Ryzen 9 9955HX 32GB 1TB SSD GeForce RTX5080
Windows 11 Home 18" QHD+ Taşınabilir
Bilgisayar

Tam adları bu şekil
Genel olarak birbirine yakın modeller sadece Vector cihaz bir tık daha iyi işlemciye sahip. Kasa kalitesi ve soğutma olarak Scar daha iyi bir cihaz, AAA oyunlarda ikiside bir tık sıcak çalışıyor fakat bu güçteki işlemciler için normal. Onun dışında pekte bir fark yok iki cihaz arasında. Bu fiyatlarda 5090'lı cihazlar bulunabilir, illa ikisi arasından biri olacaksa ben ROG cihazı tercih ederdim fakat aradaki fiyat farkını haketmiyor.

Kronik sorun diyenler var ısrarla, bu yüzden tedirgin oldum.
Ne gibi bir kronik sorun varmış?

Öncelikle Bobin sızlaması hatası yani coil whine. Bu kronik bir sorun. Bununla ilgili Asus la iletişime geçtim ve Asus bunun arıza olmadığını söyledi. Daha sonra yabancı forumlarda araştırdığıma göre Asya ve Avrupa pazarında bu ürünler geri çağrılıp yerine sıfır düzeltilmiş ürünler veriliyormuş. Daha sonra ise bu arızalı ürünleri Türkiye ye gönderiliyormuş. Şuanda Asusun tüm dizüstü bilgisayarlarında bu sorun var. Diğer problemler ise Klavyenin yerleştirilmiş olan yüzey zamanla kendi kendine aşınıyor Çok kalitesiz bir malzemeden yapılmış. Nebula ekranı dedikleri ekranda Ölü piksellere benzeyen arızalar oluştu Asus bunuda arıza olarak görmüyor. bu ekranlarda normalmiş. Son olarak da Ekranda yer alan ekran bazeli dedikleri yerde kapağın üzerindeki yumuşak plastikler kendi kendiliğine dökülüyor. Tamamen kalitesiz malzeme kullanımdan kaynaklanıyor. Zaten Güney Kore üreticiler Türkiyedki Müşteri haklarındaki sıkıntıları bildikleri için arızalı yada tamir edilmiş ürünlkeri Türkiyeye sıfır gibi gönderiyorlar. Bu durum daha öncede ulusal kanallarda dile getirilmişti. Bir araba firması arızalı araçlarını değişim zor olduğu için Türkiyeyede satışa sunduğu ile ilgili haberler yapılmıştı. Türkiyede Mahkeme gibi unsurlarda değişim ve tamir zor olduğu için bizi kurban seçerek sorunlu ürünleri Türkiyeye gönderiyorlar. Aslında bu durum ulusal bir sorun ama derdini kime anlatacaksın. Bence asla Asus ve güney kore mallarını almayın derim.

Bu sekil diyenler var doğru mu bilmem. Benim istediğim modelle farklıymış ama sorun tüm asuslarda var diyor

Coil Whine kronik bir sorun falan değil, sorun bile değil şahsen. Bobinlerden geçen elektriğin sesi sadece, çoğu masaüstü ve laptop cihazlarda var bu ses ve asla bir sorun teşkil etmiyor. Kendim ROG G16 kullanıcısıyım ilk cihazı aldığım 1-2 hafta bende bu sesi duymuştum fakat şu an halinden eser yok. Arkadaşa kusurlu cihaz gönderilmiştir diye düşünüyorum, güvenilir bir satıcıdan alırsanız geri iadeyi sağlarlar. Ayrıca arkadaş epey bir sallamış, Türkiye'ye hatalı ürün veya tamir edilmiş ürün gönderdikleri yok. ASUS Güney Kore malı bile değil, sallayıp tutmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı