ASUS VS228D ekran dalgalanma sorunu

Pin'leri mi uyumsuz? Sen VGA2VGA almışsın, senin çıkışların girişlerin buna uygun mu diye bakmadın mı veya yazmadın mı? Misal Displayport2HDMI gibi bir şey ihtiyacın olmasın - türden türe değiştirecek? Fotoğraf çekip koy en kötüsü.

Pin'leri mi uyumsuz? Sen VGA2VGA almışsın, senin çıkışların girişlerin buna uygun mu diye bakmadın mı veya yazmadın mı? Misal Displayport2HDMI gibi bir şey ihtiyacın olmasın - türden türe değiştirecek? Fotoğraf çekip koy en kötüsü.
Gerek mi var? Monitörüm ortada. Anakartlarda yüzlerce çeşit HUB mu var? Conventer ihtiyacım yok. Tavsiye edilen kablo erkek-erkek şeklinde. Evet dikkat etmedim.

Monitörüne tekrar gidip dikkat etmedim okumak zor geldiğinden paragrafı :) ekran kartın kalmıştı aklımda oradan düşünerek yazdım.

Projektör veya TV bağlantılarında lazım olabilir kullanmayı düşünürsen ama 5 yıl içinde sanırım VGA standardını terk edecekler. Veya elden çıkartabilirsin, kutuyu açmadıysan iade v.b

VS228d asus monitörü dalgalanma yüzünden garantiye yolladım. Yeni ekran kartları veya bu monitörde bir problem var. 5 ekran kartı değiştirdim hepsinde dalgalandı demekki monitörde problem var. HDMI to VGA dönüştürücü kutu şeklinde bir converter lazım diyorlar ama daha denemedim çözüm bulamassam son çare olarak denemeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 çeşit şey denedim ama faydası olmadı. Kasa içerisindeki kabloları birbirine bağlayıp kasanın dibine düzenli bir şekilde bağladım. Harddiskin sata kablosunu güç kaynağından uzaklaştırdım. Şu anda dalgalanma yok denecek kadar az. Hayret bir şey!

Arkadaşlar aynı monitör bendede var. Yaklaşık 3 aydır kafayı yedirtti. Yeni kasa aldım dalgalanma yaptı.
Yapmanız gereken şey Kasanızı ve Monitörünüzü ayrı ayrı prizlere takmak. Aynı 3lü prize takarsanız ne yaparsanız boş. Kesinlikle dalgalanıyor.
Monitörünüzü tek olarak ayrı prize bağlayın. Monitörünüzü kasanızın 3lü prizine takmayın.

Dönüştürücü denedim ekran kartı denedim güç kaynağı denedim hiç biri fayda etmedi. Bu bilgiyi yabancı forumlarda gördüm ve işe yaradı.

2nci yöntem daha basit. Monitörün fişindeki topraklama demirini bantla izole etmek.

Bant olayı gerçekten çözüyor mu bugün deneyeceğim yalnız topraklamadan dolayı zarar görürse sadece monitore mi bir şey olur yoksa sistemi de riske atar mıyız ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı