Hocam alma diyeceğim şimdi ama belki sen sorun yaşamazsın. Ancak bu sorunu yaşayan çok insan görmeye başladım. Biraz temkinli yaklaş derim. Ayrıca bir takım mailler falan var cevap gelecek olan "Asus"dan konuya yakın takipte kal derim...Konuyu takip ediyorum çünkü bahsedilen monitörü 7 gün içerisinde alacağım. Monitör hakkında yorumlarınızı da bekliyorum.
Ben seni gayet iyi anlıyorum çünkü sorunlarımız aynı hatta bende biraz fazlası var. Benim anlatmak istediğim üründe bir sorun olduğu kesin ve bu servislik bir durum. Benim sana yaptığım sadece öneridir. Farkındayım yeni bir monitör " al " demek maliyeti ortada bir sorun hele ki dolar kuru bu haldeyken. Sana git bin liralık monitör al demiyorum diyemem de. Araştırmalarımı sundum sana fikir edinmen için ki zaten sen üründen doğan yasal hakkını kullanarak. Servis için karar almışsın ki bu gayet doğal umarım iyi sonuçlanır da ürünü kullanmaya sağlıklı bir şekilde devam edersin. Acaba servise verdikten sonraki süreci burada detaylarıyla iletir misin ? bu sorunu yaşayanlar için bir yön vermiş olur. Ekran servis sonrası ne halde gelecek sorun bitmiş mi yoksa devam mi ? ediyor gibi detayları paylaşırsan iyi olur. Şimdiden iyi sonuçlanmasını diliyorum ve takipteyim.Kardeşim ben bir şeyi anlatamadım herhalde.Ben diyorum ki bu anlık kapanmalar şuan pc de ekran kartı yokken ve normal oyun oynamadığım zamanda oluyor yani oyun oynarken sadece bu anlık kapanmalar falan olsa evet dediğin doğru diyeceğim ama bunu sürekli yapıyor neyse anlaşılan asustan güzel bir cevap gelmemiş bende yarın ürünü servise vereyim en iyisi daha alalı 1 ay oldu umarım kıllık çıkarmazlar.
Onu bende yaptım kullanım kitapçığında kablo versiyonu ile ilgili uyarı vardı. Onu deneyip yaptım sorun bir süre ortadan kalktı ama tekrar başladı bu sorun. Ben yarın vatan bilgisayar'dan indirme girmişken bu ekranı alıyorum. VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VG248QE GEN Alma sebeplerim ekran'da oyun oynarken yırtılma, takılma, kekeleme, dalgalanmalar oluşuyor bunun iki sebebi var. İlk sebep ekran kartın üst seviye ise yüksek kare/saniye değerlere çıkıyor ancak monitör " 60 " kare/saniye değerden fazlasını yansıtamadığı için bu saydığım sebepler ortaya çıkıyor. Bunun çözümü ise yüksek kare/saniye ekran tazeleme verebilen bir monitör almak. İkinci sebep ise bu monitör teknik bir sorun ile oyun ya da başka bir şey ile ilgilenirken anlık ekran kapanması yaşıyor. Kablo versiyonu değiştirmiş olmama rağmen bu'da ürünün servis görmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Not olarak düşmek gerekirse bu ekranı oyun odaklı almak bir hata hele ki üst seviye bir ekran kartı ki bunlar " AMD ve NVIDIA " hangisini kullanıyorsan artık bu sorun ile başa çıkman " 60 kare/saniye " yenileme imkanı veren ekranlarda zor. Peki ne zorlukları var dersek onlar da şunlar; " Vsync " sorunu en başta geliyor. Bu sorunda az önce özetlediğim gibi ekran kartının " kare/saniye " olarak yüksek noktalara çıkması ancak monitör'ün buna karşılık verememesi. Bu da oyun esnasında takılma, yırtılma, kekeleme ortaya koyuyor. Sen ne yapıyorsun bu durumda. " Vsync(dikey senkronizasyon) " açıyorsun bu sefer'de aldığın " kare/saniye ve Fps " sorunları başlıyor. İşin özü " 20 " gündür. Yabancı forum ve sitelerde okuduklarımı topladığım'da. Oyun odaklı sistemler'de artık 60 kare/saniye monitör kullanma devri sorunları ve açmazları yüzünden kapanmış ancak bizim ülkemiz'de henüz bu seviye monitörler pahalı olduğundan bu geçiş yavaş ilerliyor.Konunun hepsini tam olarak okumadım ama aynı monitör bendede var GoldMaster'ın 1.4 Hdmi kablosunu alıp taktığımda aynen kapanma sorunu bendede vardı (Ben bu monitörü hem AMD sistemimde kullandım hemde yeni sistemimde 2 sistemede de kapanma sorunu oluyordu.) saniyelik ekran gidip geliyordu monitörün ışığı sönmüyor ama ekran siyah. Evde Kablo Tv ve Uydu Net'in hizmetlerini kullanıyoruz , Kablo Tv'nin Hdmi receiver da mevcut bizde onun eski Hdmi kablosunu çıkartıp monitörüme taktığımda sorunum çözülmüştü ; yani 1.4 Hdmi kablosu yüzünden böyle bir sorun yaşamıştım daha sonra eski ilk seri bir Hdmi kablo takınca düzeldi.
Aynen bende indirim ile bir ay önce aldım. Yarın gidip link verdiğim ekranı alıyorum. Elimdeki ekranı'da başka türlü değerlendirip kullanacağım televizyon ve benzeri işlevler ile artık. Altta yazan sistemine bakıyorum. Ekran kartı ve işlemcimiz yüksek seviye ve sorunlarımız da aynı görünüyor. Aslında mahkum değiliz. İmkan oluşturabiliyorsan eğer bu tür yüksek ekran tazeleme verebilen monitörlere geç diyorum. Tabi ki sadece bir tavsiye sana git olmayan paran ile borç yap kredi kartına falan gibi salakça tavsiyeler vermem. Gerçekçi ve akılca bir minik tavsiyeler. Forum'da bunu yapanlar var. Onu alma bunu al diyor adamın bütçesi belli orta söylüyor. Bunları görüyoruz sende biliyorsundur.Evet doğru yırtılmalar oluyor kekelemeler oluyor ama dediğin gibi ülkemiz fiyatı 460 TL para saydım bu monitöre az bir rakam değil fakat 60 Hz'e mahkumuz.
Eyvallah aynı şeyleri yaptım kablolar ile ilgili birebir aynı şeyler oldu ve çözüm olarak da farklılık yaratmadı. Şansımıza diyelim yapacak bir şey yok servise veriyorum hafta içi ekranı. Ek olarak o almayı planladığım ürün için en son cevap verdikten sonra vatan bilgisayar'a arabam'a atlayıp gittim. O bahsettiğim monitör ile ilgili şuan stok'da olmadığını Türkiye'de ki başka vatan şubelerinde olduğunu ancak sayı olarak birer ikişer tane var dediler. Ekleyerek şunu'da belirttiler. Bu ürün sayısı az olduğundan stoklarında farklı şehir ve mağazalar'da. Ürünün teşir olarak kalıp kalmadığı net değil şuan almayın. Bizim stoklara girecektir ama net tarih veremiyoruz bekleyin dediler ve bende beklemeyi seçiyorum. Stokta olur olmaz alacağım görerek deneyerek. Bunu bu ekranı almayı düşünenler için bir not olarak düşmek için sırf bizzat gidip öğrendim.Yok dostum kesinlikle haklısın aslında aynen dediğin gibi yapmak lazım bir 500 tl daha masraf edip çok daha keyif alınabilir ama bende bütçemin son sınırlarını zorladım zaten =( Alırken bende biraz araştırdım ama hani 500 TL gibi bir paraya alınabilecek en iyi performans ve kalite veren monitör bu genede napalım artık şansımıza ne çıkarsa, bende teknik servise göndermek istemem tabiki. Ama genede beni dinleyin o kadar para verdikten sonra Tv alırsınız , Size tavsiyem 5-6 çeşit Hdmi kablosu denemeniz ve kaliteli olması. Ayrıca monitörle gelen dvi to hdmi kabloda da aynı sıkıntıyı veriyordu bana.