ASUS Wi-Fi adaptörlü internette oyun oynarken gecikme oluyor

Umut06_asd

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
194
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Dual Rtx 3070, Intel i5 11600k, Asus Prime B560 Plus, 24 gb 3600mhz 17cl ram, 1 Tb Kingston a2000, 500gb WD Blue SN570
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Modemden uzak bir odada ASUS'un Wi-Fi adaptörünü kullanıyorum. İnternet gayet düzgün. Oyun indirirken en az saniyede 10 MB ile indiriyorum. Ancak oyun oynarken işler öyle olmuyor. Multiplayer HOI4 veya EU4 oynarken bende zaman ilerlemiyor, başkalarında ilerliyor. Ben çıkınca herkes rahatça oynayabiliyor. CS:GO'da vs atarken ben kurarsam herkesin inanılmaz pingi oluyor. Discord'da konuşurken Discord her 5 dakikada bir beni atıyor. Bunlar internetin bir anlık yavaşlaması veya kesilmesinin sonucu değil.
 
Hocam ben de ondan kullanıyordum ısındıkça kapanıyor onlar. Yanlarına düzgün bir termal macun sürün problem büyük ölçüde azalıyor. Ama ön tarafına sürmeyin. Düzgün bir termal macun ile sorun büyük ölçüde çözülür Xigmatek veya markasız macun sürmeyin. MX4 falan sürün. Ama bu kesilmeyi önlüyor yavaşlamayı değil. En iyisi odaya ethernet çekin. 20 metreyi 100 liraya kestirmiştim o kadar pahalı değiller.
 
Söylemeyi unutmuşum daha önce ethernet kullanmaya çalışmıştım ama evde kedi besliyoruz. Malesef dişleyerek koparıyor etherneti

5 GHz ile mi bağlantı kuruyorsunuz?

Evet 5 GHz.
 
Ping testleriniz nasıl, yani odanızda bilgisayarda ya da bilgisayarın yanında telefondan test yaptığınızda değerler yüksek mi yoksa normal mi çıkıyor?
 
Ping testleriniz nasıl, yani odanızda bilgisayarda ya da bilgisayarın yanında telefondan test yaptığınızda değerler yüksek mi yoksa normal mi çıkıyor?

Minimum 1ms Maximum 9 ms Averange 3ms çıkıyor ping testi sonuçlarım.
 

Geri
Yukarı