ASUS X409FB ve Acer A514-52G sizce hangisini almalıyım

RockNRolla

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
14" boyutunda taşıması kolay dizüstü bilgisayar bakıyorum. Kullanım amacı multimedya Office programları biraz Photoshop.
2 Adet model buldum sizce hangisini almalıyım biraz kararsız kaldım kalite olarak ASUS daha iyi bilinen bir marka Acer olanda daha uygun fiyatlı ve ekran kartı daha iyi RAM'i daha yüksek kasası da sağlam görünüyor. Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.

ASUS X409FB (3.464 TL) Intel Core i5 8265U 4 GB 256 GB SSD MX110 buna yaklaşık 200TL'ye 8 GB RAM ekleyerek 12 GB RAM yapabilirim.

Acer A514-52G (3.499 TL) Intel Core i5 8265U 8 GB 256 GB SSD MX250.

Acer A514-52G kullanıyorum. içinde bulunan ssd 1000/780mb okuma yazma veriyor. bunu çıkartıp 1 tblik intel 660p ssd taktım(1800/1800mb okuma yazma). 16 gb ram aldım bugün takacağım. yanında hdd aparatı gönderilmiş kasanın içine ayrıca bir hdd/ssd takabiliyorsunuz. batarya ömrü baya iyi çıktı. harici ekran kartı kapalı arkaplanda youtube'da müzik dinleyerek gündelik işlerimi yaparak yaklaşık 7 saat kullandım. ekranın canlılığı ve geniş görüntü aralığı çok iyi. akşam pubg lite test ettim FHD ağır geliyor. 1600*900 çözünürlülük orta ayarlarda 45 fps civarı alıyorum(şarj dolum esnasında). fan sesi fazla duyulmuyor. hoparlörler ise dolby hoparlörler kadar sağlam değil fakat yinede canlı ses veriyor. merak ettiğiniz veya test etmemi istediğiniz uygulamalar varsa cevap olarak yazabilirsiniz. İşin en güzel kısmı içindeki parçaları değiştirdiğimizde garanti bozulmuyor. Acer'ın diğer ürünlerinde direkt olarak garanti dışı kalıyor. Kasa ağırlığı 1.7 kg civarında bu büyüklükte olan bir bilgisayar için ağır gibi duruyor fakat kullanılan malzeme ağır olduğundan dolayı böyle ağırlığı var.

edit*: Şarj adaptörü fare kadar. (65W)
Acer A514-52G için bir inceleme yayınlamış bulunmaktayım. Bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı