ASUS X53S Windows 10 düşük performans

D4CHNLQ_06

Hectopat
Yer
Ankara Yenimahalle
Daha fazla  
Meslek
Bakımcı
Selamlar. Geçen günlerde 2006 yılında üretilmiş, Almanya'dan alınan ASUS X53S model notebook'a Windows 10 Pro format attırdık. Cihazda 4 GB DDR2 800MHz RAM, Core 2 Duo 2.00 GHz ve GeForce 9300M serisi ekran kartı, WD Blue marka 320 GB harddisk bulunmakta. Malum pandemi nedeniyle SSD vs. zor oluyor, hem uzaktan eğitim sürecinde bu miningciler sebebiyle ne kasa toplanıyor ne de notebok alınıyor. Ben bu bilgisayarı nasıl hızlandırabilirim? Cihaz boştayken disk kullanımı %40, oyunda ise %70'e çıkıyor. CPU ise içler acısı, boştayken %60'tan aşağıya inmiyor. Format için hangi işletim sistemini önerirsiniz (Windows olarak) Bu arada Windows 10 Pro deneme sürümünü kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Windows 7'ye düşürürsen çok daha iyi performans ve ısı seviyeside düşer CPU'nun çünkü Windows 10 arkada çok fazla işlem yapıyor örnek vermek gerekirse 2 GB RAM yiyor yani 6 GB RAM olmadan Win 10 yapılmaz.

Haklısın. En yakın zamanda ya Windows 7 ya da 8'e geçiş yamayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…