Başarılı Kurulum ASUS X54 (Notebook) - Mavericks

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Önce deneme yanılma yoluyla sisteminize icabında defalarca kurulum yapın. Donanım ve yazılımsal olarak tam çalıştığına emin olduktan sonra LİSANS ALIN...

2012 yılın NİSAN ayında 840 TL ye almıştım.

1. İlk olarak Sanal makine veya herhangi bir Mac üzerinde APPLE KİMLİĞİ oluşturuyoruz. Ardından elimizde bulunması APP STORE da kullanılmak üzere İÇERİK KODU ve LİSANS alıyoruz: Sepet - Apple Store (Türkiye) OS X MOUNTAİN LİNE Lisansı... 37.25 TL kişisel bilgiler adres tel. vs giriyoruz. Çok birşey değil arkadaşlar herşey etik olsun usulüne uygun olsun.
  2. 1 veya 2 iş günü içerisinde size PDF formatında şifreli olarak LİSANS ve bunu açabilmeniz şifre içeren mail geliyor. Ardından APP STORE dan indirme şeklini tarif ediyor. APP STORE + HIZLI BAĞLANTILAR + İÇERİK KODU... Size gelen KOD NUMARASINI girince indirme başlıyor.
  3. Tabi ben indirdiğim Mountain line İMAJINI YEDEKLEDİM ARŞİVE ALDIM lisans pdf dosyasını da saklamamızı söylüyor mailde. Onu da arşive aldım. AYRICA İÇERİK KODUNU DA MUTLAKA BİR YERLERE NOT EDİN BİLGİSAYARA KAYDEDİN.
  4. Ardından OS X Maverics ücretsiz olduğu için APP STORE dan onu da indirdim.Sanal makine veya herhangi bir MAC üzerinde

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
  5. Video da Recep'in de anlattığı gibi UNİBEAST ile MAVERİCS'i flash diske yazdırdım... En az 8 GB olmalı.
  6. Genelde edindiğim izlenimle kurulum sorunları EKRAN KARTI veya işlemci kaynaklı dır
  7. Sonraki adımda hazırladığım USB bellekle gerçek zamanlı BAŞARILI bir kurulum gerçekleştirdim.
  8. Kurulum bittikten sonraki ilk açılışta EKRAN KARTI kaynaklı çakışma yaşanacağını bildiğim için -x komutuyla GÜVENLİ MODDA hesap bilgileri kullanıcı oluşturma vs tamamladım.
  9. Ardından ÜST MENÜ den GİT + SİSTEM + KİTAPLIK + EXTENSİONS da bulunan APPLEİNTELHDGRAPHİCS ile başlayan tüm kextleri sildim. Bu arada APPLEİNTELSNBFBGRAPHİC.kext bilgisayarın uykuya dalması ve EKRAN ÇÖZÜNÜRĞÜ seçeneklerini içeren kext tir. Bunu silerseniz EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜZ kaybolur teke düşer. ve bilgisayar uykuya dalmaz. Ama bendeki laptopta bu açılış soruunlarına ve diğer donanımlarla çakışma yaptı. Ben bunu da sildim. Şu an açılış 27 sn kapanış 4 sn...
  10. MULTİBEAST 6.01 ilgili driver ları ve VoodooHDA.2.8.4 ile ses kartını yükledim.
  11. DPCIManager ile wireless ve PS/2 touhpad driver da yüklenince eksik kalmadı...

Orijinal imaj internetten indirdiğimiz USB RAW imaj dan kat kat stabil çalışıyor. Tavsiye ederim.

Şu an sorunsuz kullanıyorum...

DONANIM:

ASUS X54C

• İNTEL PENTİUM B960 işlemci. ( Orijinal imaj CORE İ5 olarak gördü )
  • İNTEL HD 3000 EKRAN KARTI
  • ASUS USB 2.0 WEBCAM tanındı...
  • Diğer donanımlarda sorun yok zaten TOUCHPAD de çalışıyor.

Açıkçası istedim ki herşey usulünce etik olsun ve vicdanım rahat olsun.

IMG_20131208_021854.jpg

555.png

- - - Güncellendi - - -

Bu seviyeye gelene kadar günlerce araştırma yaptım. Yalnız iyi bir ingilizceniz olmalı...

- - - Güncellendi - - -

Açılış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kapanış:

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Tebrik ederim. HD2000 64MB performansı nasıl? Ekranda tutukluklar, bozulmalar oluyor mu? Bilgisayarda bir ekran kartı daha var mı (Nvidia/ATI) ?

Kart aslında İNTEL HD 3000... 512MB... HDGraphics kext lerle oynayınca sistem böyle farklı modellerde görüyor. Şimdi düzeldi. Başka ekran kartı da yok... Takılma donma görüntüde kırılma yok. Üst panel şeffaf değil onu ayarlayamadım. Bir de işlemci kullanım oranı ortalama % 38 ile % 68 arası...

os%20x%20.jpg

Mutlaka USB ye APP STORE dan indirilen orijinal imaj atın. Raw dosyalardan kat kat stabil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı