Asus X540S Boot Sorunu

Makaleler
11
Daha fazla  
Meslek
Developer
Profil Kapağı
1523184026
asus_f450.jpg

Merhaba dostlar. Umarım uzun bir aradan sonra açtığım konudan ceza almam... Her neyse asıl konuya gelelim.
Sorunum; Elimde Asus X540S adlı bir cihaz var. Arkadaşımın cihazı, kendisi bana işletim sistemi+bazı programları yüklemem için verdi. Normalde bu kadar basit bir olayın, buraya kadar geleceğini sanmazdım ama... Şimdi bu cihaza Usb den Windows 10 kuracağım, cihazın donanımları kontrol edip Windows'a geçiş yaptığı alan arasında BİOS için, BOOT için kısayollar tuşunu göstermesi gerekiyor(şuana kadar ki gördüğüm bütün cihazlar böyle çalıştı) ama göstermiyor. Direk Windows Logosu geliyor ve cihaz açılıyor. Biraz araştırma yaptım ve ESC tuşuna basınca BOOT edebileceğimi gördüm lakin çıkan BOOT ekranında ne benim USB'im ya da HDD i gözüktü. Sadece "Windows Boot starter" tarzında bir yazı çıktı. Onu seçip başlatım cihaz yeniden başlayıp hiçbir şey olmamış gibi geri dönüp Windows u yükledi. İşte sorunum bu, nasıl bu cihazı BOOT edebilirim ? Windows>kurtarma>gelişmiş başlangıç yolunu deneyip BİOS a girebildim ama orada da çok saçma bir şekilde BOOT alanında sadece az önce dediğim "Windows Boot starter" yazılı alan vardı, USB, CD\DWD, HDD falan gözükmüyordu. Sizce bu sorunu nasıl haledebilirim ?

Şuan Cihazı gelişmiş başlangıçtan sıfırla özelliğini kullanarak cihazı sıfırladım. Umarım bu işe yarar. Yaramaz ise sizin tavsiyelerinize uyacağım. Eğer ki bir sonuç alır isem, konuyu Edit'leyip daha fazla insanın görmesini sağlayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı