ASUS X540UBR RAM takviyesi

Arkadaşlar elimde bulunan X540UBR model adlı(ASUS Laptop X540UB | Notebook | ASUS Türkiye)
Dizüstü bilgisayarımda 4 GB DDR 4 2133MHz CL 15 bir RAM mevcut internette bu kriterlere göre 8 GB'lık bir RAM daha takviye edip anakartın 12 GB RAM sınırını kullanmak istiyorum. Araştırmalarım sonucu Kingston Ntb 8Gb 2133Mhz Ddr4 Kvr21S15S8/8 Fiyatı bu RAM'i buldum ancak CL değerini göremedim. Siz görebildiyseniz belirtebilir misiniz?

Ayrıca bilgisayarıma önerebileceğiniz başka belleklerde mevcutsa belirtebilir misiniz?

Son olarak CL değeri farklı iki RAM kullanmak herhangi bir problem yaratır mı?

Şimdiden teşekkürler.

RAM özellik olarak uyumlu. Bilgisayarın özellik sayfasında sadece belirli modellerde 12 GB desteklendiğini yazmışlar. Ürünün tam modelini ASUS'a mail atarak destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsin.

Anladım teşekkürler.Sizce bu ram sistemim için uygun mudur?

Dostum aynı laptoptan bende var. Sitesinde 2133mhz yazıyor ama aida64 den baktığımda ramin 2400 mhz olduğunu gördüm. O yüzden aşağıdaki Rami satın aldım. Bence birazcık daha araştırmanı tavsiye ederim. Daha ram gelmedi salı günü gelecekmiş. Belki bende yanlış almışımdır ramler geldiğinde yazarım istersen.

Valla ben de anlayamadım görev yöneticisi de 2400 gösterdi ama sitesi daha güvenilir diye düşündüm.Gelince haber verir misin?

Ayrıca bilgisayarlarımızın cl değeri 15 sanırım değil mi?

Valla ben de anlayamadım görev yöneticisi de 2400 gösterdi ama sitesi daha güvenilir diye düşündüm.Gelince haber verir misin?

Ayrıca bilgisayarlarımızın cl değeri 15 sanırım değil mi?

aida64 den detaylı rapor çıkardım burada CL değerini 10 gösteriyor ama anlamadım açıkcası

Ramlar salı günü gelecek hem kendi konumda güncellerim hemde buraya yazarım.

Dosya Ekleri

• Report.txt
    610,8 KB · Görüntüleme: 948
Beyler bendede x540ub GQ359 Laptop var rami bendede 2400 gösteriyor bende anlamadım olayı. Birde beyler bunda ssd slotu veya m2 slotu varmı içini açıp bakamıyorumda.
Kardeşim bir sonuç varmı birde ssd ve m2 slotu hakkında bir bilgin varmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…