ASUS X542UR FPS düşmesi ve ısınma

BoraRz

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. ASUS markasının X542UR Vivobook'u kullanıyorum. Özellikleri;

GeForce 930MX
i5 7200U
8 GB RAM

CS, PUBG Lite oynarken sürekli FPS droplar giriyor, aşırı sinir bozucu bir durum. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
Altında çok pahalı ve güzel bir soğutucu olmasına rağmen 90-100° sıcaklığa ulaşıyor oyun oynarken çok daha da arttığı oldu. Mesela PUBG Lite'ta 120 FPS alırken bir anda 45'e 40'a düşüyor sonra 4-5 dakika sonra yine 120 oluyor. Maksimum 10 saniye 120'de kalıyor, yine düşüyor. Ne yapamam lazım? En düşük ayarlara alın falan demenize gerek yok. En düşük ayarlarda CPU'lar unparked Full nihai performansta oynuyorum. Regedit ayarları oyun performansı için Full optimize edilmiş. Ne yapmam lazım?

Nasıl yaparım bilginiz var mı?

Kendim yapabilir miyim evde termal macun alıp?
Tabii ki. Ama bu konularda çok çok iyi değilseniz riskli olacaktır. Marka model yazıp termal macun değişimi yazarsanız video bulabilirsiniz belki. Ya da yanında durmak şartı ile PC'ciye yaptırabilirsiniz. Undervolt önermem şu anda. Siz bu termal macun değişim işlemini yaptığınızda PC fabrikadan çıkma haline dönecek zaten. Yeni aldığınız günlerde bu sorunu yaşamadıysanız aynı şekilde kökten çözülecektir.

Tabii ki. Ama bu konularda çok çok iyi değilseniz riskli olacaktır. Marka model yazıp termal macun değişimi yazarsanız video bulabilirsiniz belki. Ya da yanında durmak şartı ile PC'ciye yaptırabilirsiniz. Undervolt önermem şu anda. Siz bu termal macun değişim işlemini yaptığınızda PC fabrikadan çıkma haline dönecek zaten. Yeni aldığınız günlerde bu sorunu yaşamadıysanız aynı şekilde kökten çözülecektir.
Çok teşekkürler yarın ameliyat olucam sonraki günler yaptıracağım düzelirse konu altına yazarım!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı