Çözüldü ASUS X542UR M.2 SSD görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mdsirin

Femtopat
ASUS X542UR bilgisayarıma Corsair MP510 M.2 SSD aldım fakat ne BIOS ne de aygıt yöneticisinde göremiyorum. Acaba destekliyor mu yardımcı olur musunuz?
Destekliyorsa sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Karttaki M.2 slotunu resim olarak attım.

Dosya Ekleri

• 090ACFC1-774E-43B1-8738-8769EE1CB6A6.jpeg
    090ACFC1-774E-43B1-8738-8769EE1CB6A6.jpeg
    125,8 KB · Görüntüleme: 332
Ben slot a bakarak aldım SSD'yi aynı slot SATA ve NVMe olarak değişebiliyor mu?

Bilgisayarımda SSD yok o yüzden aldım sitede görünen seçenekler sadece eğer eminsek uyumlu olmadığına iade edip M.2 SATA alacağım
SSD yok ise olabilir ama bildiğim kadarıyla pek iyi performans veremiyorlar. HDD'den iyi olacağı kesin.

Ben slot a bakarak aldım SSD'yi aynı slot SATA ve NVMe olarak değişebiliyor mu?

Bilgisayarımda SSD yok o yüzden aldım sitede görünen seçenekler sadece eğer eminsek uyumlu olmadığına iade edip M.2 SATA alacağım
M.2 Slotları SATA ve NVMe olarak ayrılıyor, bazı slotlarda ikisi birden destekleniyor ama maalesef sizin M.2 slotunuz sadece SATA destekliyor.

Hocam iade etme şansınız varsa iade etmenizi öneririm. M.2 SATA alıp almamak size kalmış ama bilgisayarınızda zaten SSD bulunmakta M.2 SATA ile bilgisayarınızda bulunan SSD hız açısından fark etmeyecektir.

PC'de SSD yok o yüzden aldım sitede seçenekler arasında gösteriyor sadece eğer eminsek desteklemediğine iade ediğ M.2 SATA alayım

PC'de SSD yok o yüzden aldım sitede seçenekler arasında gösteriyor sadece eğer eminsek desteklemediğine iade ediğ M.2 SATA alayım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şöyle bir video buldum. Bu adam da M.2 SATA takıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şöyle bir video buldum. Bu adam da M.2 SATA takıyor.

Demekki sadece slota bakarak almamam gerekiyormuş destekler diye düşündüm ve satın aldığım yerde özellik olarak M.2 SATA yazıyor acaba yanlışmı yazılmış

Dosya Ekleri

• D9719D00-71BC-49B7-8C94-DA6C1E7E39AE.png
    D9719D00-71BC-49B7-8C94-DA6C1E7E39AE.png
    83 KB · Görüntüleme: 73
Buradan bakabilirsiniz, SSD destekliyor. Fakat NVMe PCIe desteği konusunda emin değilim. Bunu Asus'a e-posta atarak öğrenebilirsiniz.
Edit: NVMe PCIe desteklemiyor. Olsun, 5400 RPM HDD'den iyi olacaktır.
Hocam iade etme şansınız varsa iade etmenizi öneririm. M.2 SATA alıp almamak size kalmış ama bilgisayarınızda zaten SSD bulunmakta M.2 SATA ile Bilgisayarınızda bulunan SSD hız açısından fark etmeyecektir.
Arkadaşımızın bilgisayarında SSD olmayabilir. SSD opsiyonel sunuluyor.

Bana önerebileceğiniz laptopumun desteklediği bir M.2 SSD var mı laptop çok yavaş 5dk da anca açılıyor ve ilk aldığımdan beri böyle disk kullanımı %100
Elinize ulaştıktan sonra, 14 gün içinde koşulsuz cayma hakkınız var, içiniz rahat olsun.

Daha dün geldi kutusuna hiç zarar vermeden açtım tek korkum iade almamaları olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı