ASUS X54C-SX048D B815 Laptop için RAM ve SSD önerisi

Bu videoyu izleyebilirsiniz. Bu video sadece örnek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gönül ister hem RAM hem SSD takmak. :)

İkisini de takmak istiyorum
CD/DVD sürücüsünün yerine HDD kızağı alırsanız, HDD'yi ona takabilirsiniz.
Kızak olayını yeni duydum hemen araştırıyorum
Kızak ve söylediğiniz RAM siparişi verdim ancak SSD için ne alacağımı bilemedim. Bir ürün önerir misiniz rica etsem direk onu alayım.
Kızak ve RAM siparişi verdim ancak hangi SSD'yi alacağımı bilemedim :(
Çok araştırdım, kronik sorunlu ve uyumsuz çok model varmış. Bana direk bir model verebilirseniz direk onu almak istiyorum..

Son düzenleme:
İkisini de takmak istiyorum

Kızak olayını yeni duydum hemen araştırıyorum
Kızak ve söylediğiniz RAM siparişi verdim ancak SSD için ne alacağımı bilemedim. Bir ürün önerir misiniz rica etsem direk onu alayım.
Kızak ve RAM siparişi verdim ancak hangi SSD'yi alacağımı bilemedim :(
Çok araştırdım, kronik sorunlu ve uyumsuz çok model varmış. Bana direk bir model verebilirseniz direk onu almak istiyorum.

Kızakta iki kalınlık var. Kimi laptopların DVD kızağı 9,5mm, kimilerinki 12,7mm...
Sizin kızağın kalınlığına uygun sipariş vermişsinizdir umarım. Emin değilseniz DVD kızağını söküp bakın. Genelde DVD kızağını tek vida tutar. Alt kasadan DVD kızağını tutan vidayı sökerseniz komple çıkarabilirsiniz.
SSD için kapasite tercihiniz nedir? En çok memnun kalınan marka Samsung diye biliyorum. Alıp, sonra kuracağınız sistemde de kullanabilirsiniz.
250GB Samsung 860 EVO, 369lira: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...z-76e250bw-2-5-sata-3-0-fiyati,199913573.html
500GB Samsung 860 EVO, 550 lira: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-samsung-860-evo-mz-76e500bw-2-5-sata-3-0-fiyati,199411567.html

Kızakta iki kalınlık var. Kimi laptopların DVD kızağı 9,5mm, kimilerinki 12,7mm...
Sizin kızağın kalınlığına uygun sipariş vermişsinizdir umarım. Emin değilseniz DVD kızağını söküp bakın. Genelde DVD kızağını tek vida tutar. Alt kasadan DVD kızağını tutan vidayı sökerseniz komple çıkarabilirsiniz.
SSD için kapasite tercihiniz nedir? En çok memnun kalınan marka Samsung diye biliyorum. Alıp, sonra kuracağınız sistemde de kullanabilirsiniz.
250GB Samsung 860 EVO, 369lira: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...z-76e250bw-2-5-sata-3-0-fiyati,199913573.html
500GB Samsung 860 EVO, 550 lira: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-samsung-860-evo-mz-76e500bw-2-5-sata-3-0-fiyati,199411567.html

DVD kızağını söktü ölçtüm istemeden doğru ürünü sipariş etmişim. Geldiğinde deneyip buraya yazacağım nasıl yol aldığımı.
Bütçe kısıtlamam olmadığı için 500 GB olan modeli alabilirim eğer öneriyorsanız ancak, şu an kullandığım bu cihaza uyumlu mudur?
İleride kuracağım sistemde gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim?

DVD kızağını söktü ölçtüm istemeden doğru ürünü sipariş etmişim. Geldiğinde deneyip buraya yazacağım nasıl yol aldığımı.
Bütçe kısıtlamam olmadığı için 500 GB olan modeli alabilirim eğer öneriyorsanız ancak, şu an kullandığım bu cihaza uyumlu mudur?
İleride kuracağım sistemde gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim?
İşlemciniz Intel Celeron B815... Evet, Bu SSD'yi gerçek performansı ile kullanmanızı sağlar. Güncel sistemlerde de hala çok cazip bir ürün.
Güncel sistem kurduğunuzda yeni anakartınız desteklerse NVMe, M.2 gibi daha hızlı tercihler de yapabilirsiniz tabi ki. O zaman spariş verdiğiniz şimdiki SSD'yi de depolama amaçlı kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkürler,
Samsung 860 EVO 500GB 560mb-520mb/s SATA3 2.5 SSD ve Kingston 4 GB 1333MHz DDR3 alıp taktım.
Çıkan HDD 120 GB olduğu için küçük bir harici yapacağım. Kızakla PC'ye dahil edip fiziksel olarak ağır olsun istemedim.

Şu anki cihaz performansı "mükemmel" oldu. 5 Sn'den az bir sürede PC açılıyor. Adobe tüm programlarını 2 snden az sürede açıyor.

SSD 535 TL + RAM 165 TL, Toplam 700 TL'ye mininmum 2 sene daha çok iyi durumda kullanabileceğim bir cihaz oldu.

Sayenizde sadece tornavida tutmayı bilen bir adam Laptop yükseltti :)
Tekrar tekrar teşekkür ederim. İşiniz gücünüz rast gitsin.

Bakım yaptığınız sürece çok daha uzun süre gider o bilgisayar.
Fazlalık olursa Android yükleyip multimedya merkezi haline getirebilirsiniz. Hala ihtiyacınız olmazsa ihtiyaç duyan bir öğrenci arkadaşa verebilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkürler,
Samsung 860 EVO 500GB 560mb-520mb/s SATA3 2.5 SSD ve Kingston 4 GB 1333MHz DDR3 alıp taktım.
Çıkan HDD 120 GB olduğu için küçük bir harici yapacağım. Kızakla PC'ye dahil edip fiziksel olarak ağır olsun istemedim.

Şu anki cihaz performansı "mükemmel" oldu. 5 Sn'den az bir sürede PC açılıyor. Adobe tüm programlarını 2 snden az sürede açıyor.

SSD 535 TL + RAM 165 TL, Toplam 700 TL'ye mininmum 2 sene daha çok iyi durumda kullanabileceğim bir cihaz oldu.

Sayenizde sadece tornavida tutmayı bilen bir adam Laptop yükseltti :)
Tekrar tekrar teşekkür ederim. İşiniz gücünüz rast gitsin.
Celeron B815 işlemcili ikinci el bir dizüstü alacak gibiyim. Özellikle FHD film ve maç izlemek için kullanacağım. Bu konuda bir sorun yaşamam herhalde, değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı