ASUS X54H reballing işlemi

alkapon80

Centipat
Katılım
29 Aralık 2019
Mesajlar
13
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Tekniker
Herkese merhabalar.
Daha önceden açmış olduğum konumdaki mevzuyu şu an tam olarak laptopum kalp krizi geçirmiş bulunmakta.
ASUS marka 2012 piyasa çıkışlı X54H modeli K54Hr versiyon laptopumu reballing işlemine tabii tutayacağım fakat servislere güvenemedim kayseri içinde bu işlemi başarı ile yapan servis var mı bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bu işlem pek sağlıklı değil diye okudum çoğu yerde.Geçenlerde bir videoda laptopun wifi adaptörü çıkarılıp mini bir bilgisayar ile WiFi adaptörüne monta edilip harici bir kart takılarak laptopa masaüstü ekran kartı takıldığını gördüm.Elimdeki laptop tek çipli bir kart intel hd vs yok.Amd 7470m chipsetli olan bu laptopa bu mini bilgisayar ile kart taksam anakarttaki bozuk olan ekran kartı çipi yerine görüntü verirmi vermez mi ? Reballing işlemi yerine 2.el bir kart alıp kullansam yine 350 tl gibi bir masraf çıkar ama bu sistem çalışırmı bilemiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
EGPU her laptop ile çalışmıyor. Çalışırsa senin modelde dahili grafik iptal olur. Reballing için Ankara'da servis önerebilirim.

Zaten içinde bulunan chipseti yaptırmıycam bu alacağım kartı kullanabilirmiyim şuanda chipset arızalı görüntü vermiyor egpu mantığı ile rx 570 taksam ekrana görüntüyü verirmi içindekini kullanmayacağım yaptırmakta istemiyorum boşa masraf yapmış olurum reballinge
 
Zaten içinde bulunan chipseti yaptırmıycam bu alacağım kartı kullanabilirmiyim şuanda chipset arızalı görüntü vermiyor egpu mantığı ile rx 570 taksam ekrana görüntüyü verirmi içindekini kullanmayacağım yaptırmakta istemiyorum boşa masraf yapmış olurum reballinge
Garantisi yok dediğim gibi her modelde EGPU çalışmıyor. Aliexpressten anakart alabilirsin 300 350 liraya gelir tahminen.
 
Garantisi yok dediğim gibi her modelde EGPU çalışmıyor. Aliexpressten anakart alabilirsin 300 350 liraya gelir tahminen.

Gümrükte sorun çıkarıyormu anakartlar geldiğinde çince olur herhalde anakart.Bugün bakmıştım 400 tl fiyatı var gümrük ve kargo ile sanırsam 500 550 ye patlıyacak gibi gözüküyor.
 
Çince olmaz. Global model. Default çince gelse bile Ingilizceye çevirebilirsin. 250-300 lira gibi bir fiyatı var. Gümrüğe takılmaz. Tahminim vergiyle beraber 400-450 olur.
Çok teşekkürler son bir sorum olucak zaten bu modelde işlemci ve ekran kartı anakarta yapışık geliyor sanırsam.Sıcak hava yaptırmayı düşünüyorum yarın anakartı söküp götüreceğim fluks ile sıcak hava makinası yardımı ile inşallah çalışır 1 ay idare etse yeterli 🙂 olmaz ise tek çare anakart değişimi.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı