Asus X550-JK CPU Sıcaklık sorunu

envakd

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar,

Asus X550-JK model dizüstü bilgisayarımın son günlerde performansı taban yaptı. CPU ısısı 1 saniye içinde 15 derece artıp 20 derece düşebiliyor. CPU fanını değiştirdim 4000 RPM hızında dönüyor. Bilgisayarın kasası buz gibi ancak CPU ısısı 98 derece. Bilgisayar boşta 56 derece saniyede 10-15 derece artıp 10-15 düşüyor. Sorunun yazılımsal kaynaklı olduğunu düşündüm ve formatladım bilgisayarı ancak değişen birşey olmadı. Termal macununu yeniledim, katı termal macun kullandım. Gözle görebildiğim kadar donanımsal olarak herşey düzeninde ama sorunum devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal fanı niye değiştirdin, sorunlu muydu?
Boştayken sıcaklıklara ait ve de görev yöneticisi performans sekmesine ait görsel ekler misin?
Katı macun, tam olarak ne aldın?
İşlemci ısınması yüke bağlı olarak anlık olarak artabilir, o kısımda sorun yok.
Makinanın başından birşeyler geçti mi?

Makinanın başına birşey gelmediyse ve orjinal fanı duruyorsa onu takmalısın. Ardından bilgisayarı güzelce temizleyip, kaliteli bir termal macun kullanmalısın. Çünkü termal macun katliteli olmadığında sıcaklık tam olarak bakır borulara iletilemiyor ve işlemcinin üzerinde kalabiliyor sıcaklık bu hem zarar verebilir hemde istikrarsız bir işlemci performansı görürsün. Benim önerim en azından Cooler Master Mastergel veya Mastergel Pro alman. Benim tercihim Mastergel Makerdan yana oldu ve çok memnunum. Çünkü aynı sorun bende de vardı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı