Asus x550c laptop ile mavi ekran alıyorum

jagged

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2014
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle kolay gelsin forumda yeniyim yanlış yere bu başlığı açtıysam şimdiden özür dilerim.
PC'yi açıyorum bazen 15 dakika içinde bazen de 2-3 saat içinde bu hatayı alıyorum.

lzRM5k.jpg


Herhalde mavi ekran hatası deniyor buna ne yapmam lazım pc işinden anlayan insanlarsınız bir akıl verirseniz sevinirim.
Not: PC windows 8 çıkışlı sonradan windows 7'ye çevirdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakınımda ki bir tamirciye götürdüm mavi ekran hatasını gösterir göstermez adam harddiskte sorun var dedi o yüzden çevirme gereksinimi duymadım.
Bu arada her girdiğim mesaj veya açtığım başlıktan sonra ceza yiyorum küfür argo felan kullanmadığım halde neden ceza yiyorum bana bunun açıklamasını yapın.
 
HDD ile alakalı olduğunu görür görmez anlayamaz. İncelemiş ise anlar. Hata IRQL, Kernel yada aygıt sürücülerinden birinden kaynaklanır. Yani 2 nedeni işletim sistemdir. Yani HDD değişince hem işletim sistemi ve sürücüler silinip temiz formatlı şekilde atıldığından 2 neden kalkar her ihtimalde. Yani adam para kazanmanın derdinde çözümde değil. Siz aynı hdd'de format veya LLF yapsaydınız bile düzelirdi. Tabii yeni HDD ile çözüldü ise. Çözülmedi ise BIOS ayarı güncellenmemesi ve bağlı aygıtlardan olma ihtimali var. Dumpu incelediğimde de sürücülerde problem olduğu zaten görülüyor. Sürücüye ek olarak virüs de yemişsin ondan kaynaklı.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı