ASUS X550J-XX171D "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" mavi ekran

258sawyer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus X550J model notebookumda mavi ekran sorunu yaşıyorum. Mavi ekran ise UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP yazıyor
  • Asus servise verdim mavi ekran veriyor ve bilgisayar fazla ısınıyor dedim. Fan'ı değiştirip geri verdiler ve mavi ekran sorunu devam ediyor.
  • Özellikle bir program yüklemeye çalışırken ve bilgisayarı taramaya çalışırken mavi ekran alıyorum.
  • Nvidia ekran kartı driverı yüklerken ve Steam'de oyun yedeklemesi yaparken mavi ekran hatası aldım birden fazla.
  • Bilgisayarı güvenli mod ile açınca driver yüklerken ve Steam'de oyun yedeklemesi yaparken mavi ekran almadım.
  • Harddisk ve RAM taraması yaptım temiz.
  • Birden fazla format atıldı, hem ben hem serviste 2 farklı Windows dosyasından formatlandı. Blue Screen View adlı uygulamadan baktığımda ntoskrnl.exe görünüyorç

Bilgisayar özellikleri:
  • Intel Core i7 4720HQ
  • 4+8 GB RAM
  • Nvidia GTX 950
Şuan cihazım serviste ama yine yapamayacaklar diye çekiniyorum. Sorunun kaynağının ne olduğunu hakkında fikri olan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal sorun var ise Anakart değişimi talep edin. Böylece sorun çözülmüş olur :)
Ayrıca elinize geldikten sonra tekrar mavi ekran alırsanız dmp dosyalarını paylaşın.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Sorgulama yaptığımda cihazım onarımda görünüyor. Bakalım neler olacak :)

Merhaba, bu sorundan ötürü toplamda 3 oldu servise gidiyor cihazım fakat sorunum çözülmedi ve iade veya değişim yapılmasını istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı Dmp dosyasını yükledim.

Windows update ile güncellemeleri yükle. Intel ve Nvidia GPU sürücülerini güncelle. Asus ve ATK araçlarını kaldır. Realtek, kablolu ve kablosuz sürücünü güncelle. Sürücüleri güncellerken manuel olarak indirip güncelleyin. Sürücü bulucu kullanmayın.
Ayrıca BIOS sürümünüzü belirtin.

Şimdi Windows'un sitesinden indirdiğim Windows'u kuracağım ve key ile etkinleştireceğim. Dediklerinizi yapacağım, çok teşekkür ederim. BIOS sürümü şuan kaç bilmiyorum.

Şimdi 50 liraya OEM key satın aldım. Onu kullanacağım. Daha önce freedos olduğu için kmspico kullanıyordum ama sorun oradan olabilir diye düşündüm. BIOS sürümü 204 ve SMBIOS 2.7 görünüyor.
Key ile etkinleştirdim, temiz format attım. Nvidia driverını kurarken yine aynı mavi ekran hatasını aldım. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli tabiiki. Ayrıca sürücüleri donanım üreticilerinden indiriyorsun değil mi ? Intel GPU sürücüsünü Intel'in sayfasından indireceksiniz kısaca. Ayrıca DDU ile Nvidia GPU sürücünü kaldır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı