ASUS X550J-XX171D "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" mavi ekran

258sawyer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus X550J model notebookumda mavi ekran sorunu yaşıyorum. Mavi ekran ise UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP yazıyor
  • Asus servise verdim mavi ekran veriyor ve bilgisayar fazla ısınıyor dedim. Fan'ı değiştirip geri verdiler ve mavi ekran sorunu devam ediyor.
  • Özellikle bir program yüklemeye çalışırken ve bilgisayarı taramaya çalışırken mavi ekran alıyorum.
  • Nvidia ekran kartı driverı yüklerken ve Steam'de oyun yedeklemesi yaparken mavi ekran hatası aldım birden fazla.
  • Bilgisayarı güvenli mod ile açınca driver yüklerken ve Steam'de oyun yedeklemesi yaparken mavi ekran almadım.
  • Harddisk ve RAM taraması yaptım temiz.
  • Birden fazla format atıldı, hem ben hem serviste 2 farklı Windows dosyasından formatlandı. Blue Screen View adlı uygulamadan baktığımda ntoskrnl.exe görünüyorç

Bilgisayar özellikleri:
  • Intel Core i7 4720HQ
  • 4+8 GB RAM
  • Nvidia GTX 950
Şuan cihazım serviste ama yine yapamayacaklar diye çekiniyorum. Sorunun kaynağının ne olduğunu hakkında fikri olan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla 4gb ram anakarta gömülü şekilde. Bir de bazen youtube ve yanında başka sekmeler açıkken mouse takılıp kalıyor mavi ekran verecek gibi oluyor. Dediklerinizi uygulayacağım şimdi yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkürler ağustos 14ten beri bu sorunla boğuşuyorum :(

Tanılamadan çıkan sonuç hiçbir bellek hatası algılanmadı.
Ekran kartını nasıl test edebilirim ?

OCCT Programını kullanabilirsiniz.
Download
Basit bir kullanımı var. Kullanımı için aşağıdaki videoyu inceleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi tekrar formatladım bilgisayarı asusun sitesinden bütün driverları indirdim ekran kartı sürücüsü kendi kendine yüklendi orasını anlamadım.
Yalnız şöyle bir durum var normalde asusun sitesinde bios 204 ama başka bir forum sitesinde x550jx ana konusunda 209 bios paylaşılmış ben onu güncellemiştim oradan bir sıkıntı olur mu ?
Tavsiye ettiğiniz programı kullanıp ekran kartını test edeceğim teşekkür ederim

Şimdi her şeyi kitabına uygun yaptıktan sonra steam yükleyip gta5 yedeklemesini çekmeye çalıştım yine mavi ekran aldım dosyayı yükledim inceler misiniz
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

BIOS güncellemesini ASUS resmi sitesinden 204 'e çekin. Minidump dosyanıza baktım. BIOS (Temel Giriş / Çıkış Sistemi) yapılandırmasında hata olabilir. nt(ntkrnlmp.exe) modülünde hata vermiş. Yani konu yine donanımsal sorun veya hata olarak ortaya çıkıyor.

Merhaba vizelerim dolayısıyla cihazım ile ilgilenemedim şimdi winflash programını yüklerken hata alıyorum. Programa asus notebook'um olduğunu nasıl göstereceğim ?
Program Sorry, this program only supports ASUS notebook! hatası veriyor.

ATK diye bir program kurmam gerekiyormuş sanırım

-----------------------------------
bios sürümü 209 dan 204e çekildi. OCCT isimli program ile test etmeye çalıştığımda, ekran kartı sürücüsünü son sürüme yükseltmeye çalıştığımda ve youtubeta OCCT kullanım videolarını izlerken birer kere mavi ekran aldım. Buradan sonrasını yasal yollara başvurarak halledeceğim büyük ihtimalle sorun NVIDIA ekran kartımda. Çok teşekkür ederim benimle ilgilendiğiniz için.
Küçük bir not: 8gb RAM hep dışarıdaydı ve cihaz orijinal windows iso dosyası ile formatlanıp OEM key ile aktifleştirildi.

Merhaba son kez rahatsız ediyorum pazartesi günü yasal işlemleri başlatacağım ama sorunun yazılımsal olmadığına dair emin olmak istiyorum bu yüzden sfc /scannow komutunu güvenli modda çalıştırdım ve sonuç; “Windows resource protection did not find any integrity violations” anladığım kadarıyla windowsta yani yazılımsal bir sorun yok.
Güvenli modda yapma sebebim normal modda bu komutu çalıştırınca mavi ekran alıyorum.
Araştırmalarıma göre sfc /scannow komutu windowsta sorun olup olmadığını araştırıyor ve sorun varsa çözüyor yanlışım varsa düzeltin.
Ekran kartında problem olduğunu düşünüyorum çünkü ekran kartı sürücüsü dışında bütün sürücüler yüklenebiliyor sorunsuz. Asusun ve Nvidianın sitesinden indirdiğim sürücüler kesinlikle yüklenmiyor ya da yüklenirken mavi ekran veriyorlar sadece windows update eski sürüm sürücü yüklüyor onda da nvidia yan uygulamaları olmuyor.
Son olarak şikayetimi yazarken dikkat etmemi istediğiniz bir nokta var mıdır ?
@Gokhankrll @claus

Şimdiden çok çok çok teşekkür ediyorum sizlere benimle ilgilendiğiniz için.

—————-
Son güncelleme:
Arkadaşlar tüketici hakem heyetine başvurdum 15gün içerisinde asustan aradılar ve müşteri memnuniyeti adına başvurunuzu kabul ediyoruz dediler ve değişim/iade belgelerini yolladılar. Yine sağolsun Asus uğraştırmadı savunmayla cart curtla. Hepinize yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim, eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız hiç çekinmeyin tüketici hakem heyetine başvurun. E-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı